Suljettu kaupunki

Desnus 3. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Pettyneet alkoivat kiireellisesti valmistatua retkelle Belkzeniin, mutta ensin oli haettava Susi ja kenties tehtävä valmisteluja Korvosassa.. Aurinkoshamaanin viimeinen toive, oli kun lähdönhetki oli selvciö - että jos Pettyneet onnistuisivat uhkaretkellään erottamaan kuningattaren Keskiöyn Hampaista, hampaat palautettaisiin niiden uskotuille vartijoille, eli Aurinko shamaanien linjaan. Tähän suostuttiin auliisti, mikä helpotus!

Magia kuljetti Pettyneet seuraavaksi Kuuntemppelille, jossa heimo oli nyt kokoontunut vaelluksiltaan kuukauden lepoon ja rukoiluun Desnan eli kuun neidon suojeluksessa. Besha oli tehnyt kovan työn ja jo alustanut päätöksensä, jatkaa kaupunkiressujen suojelua, vasta palveluksena Golan kunniakkaasta saattoretkestä tätä maailmasta ja onnekkaamman serkkutyön pelastamisesta Lammilta. Tiekkuu se kuitenkin teki Kaarijouselle, nuori poikalapsi kainalossa ja nyt miehen remuluiset mutta myös viehättävät matkakaverit edesssään. Tuikeita katseita vaihdettiin, varsinkin kun Besha avoimesti haukkui muun porukan ammattitaitoisuutta ja selvitymiskykyä heidän edessään vaimonsa iloksi. Illalla kuun temppelissä kokoontuivat kuun matriarkat, todistaja Akram, Luunpoika saattajat, Kaarijousi ja Pettyneet. Oleelliset tapahtumat jaettiin tiedoksi ja Luunpojille matkaan leiriinsä. Paljon puhuttiin sen puolesta, että shoantit pitäytyisivät sodasta, sillä kuningatar oli julmuudessaan mahtava uhka.

Seuraavana aamuna lausuttiin jäähyväiset lopuillekin heimoveljille ja vaimoille. Milezzan portti toimitti Trinian Jasan Adrielin maatilalle Harsen, paikkaan jossa nainen oli jo piilotellutkin tultuaan epäillyksi kuninkaan myrkytyksestä Korvosassa. jasan lupasi pitää Triniasta huolta, ja myös viedä kuulumisen Janderhoffiin loppukuussa myydessään maatilan tuotoksia.

Seuraava portaali lennätti Pettyneet Korvosaan, turvalliseen viemäröityyn piilokammioon. Se oli koskematon Zeranin kivioven suojassa. Pian seurue alkoi kaivata raikasta ilmaa, ja päätettiin suunnata Vihreälle Marketille. Esteenä oli autiokaupunki, jonka katuja ja porttiholveja vartioi ja partio kymmenen harmaan neidon osastot. Aluksi pikkukujia hyödyntäen, lopulta taas porttaillen päästiin Etelä Rannan kaupungin osaan ja Vihreän Marketin edustalle. Se oli naulattu parruilla kiinni ja oveen oli kirjattu punaisella.. maalilla "Petturi". Nyt aavistuksen huolestuneena siirryttiin lähisöllä olevaan Ketunratamoiden kaupunkiasuntoon, mutta siellä oli samat merkinnät ovessa. Naapurusto ei tahtonut avata ovea kysymyksille, kunnes Zeran lennähti ja puhui toisen kerroksen ikkanassa kurkkineelle naiselle suoraan. Tämä Wynlyn rouva lopulta suostui ottamaan Pettyneet sisään, kunhan tulisivat ripesti ja kenenkään näkemättä

Wynlyn kertoi vettä tarjoillessaan, että kaupunki oli viimeisinä viikkoina murtunut täydelliseen hirmuvaltaan. Abadarin ja Asmodeuksen kirkot olivat avoimesti siirtyneet tukemaan kuningatarta, Vartiosto oli suljettu ja harmaat neidot ottaneet sen taas yhdeksi varuskunnakseen. Töitä sai tehdä ilta ja aamukuuden välillä. Neljän ja viiden vöälillä sai käydä kaupassa ja asioilla kaupungilla. Muuten kulkijat ja kaikki muutenkin epäilyttävät vangittiin ta isurmattiin paikan päällä. Paikallista vastarintaa oli noussut muutaman kerran, mutta ne oli verisesti tyrehdytetty alkuunsa. Wanhan Korvosan saarto jatkui. Ketunratamoiden talo oli ratsattu pari viikkoa sitten, he ja se mies Sable Companyn asepaidassa olivat kuitenkin haistaneet ongelman ja kadonneet pari päivää aiemmin.

Wynlyn rouvan asunnosta portattiin Ketunratamoiden kaupunkiasuntoon. Siellä näytti tärkeimmät pakatun mukaan, mutta ilmeisesti harmaiden neitojen jäjiltä asunto oli tärvelty ja epäjärjestyksessä. Mitään vinkkiä ei olin paikasta keksitty, mutta Milezza muisti että suljetussa kaupungissa hampparoinnin sijaan, voisi magian valjastaa tutun ihmisen puhuttelemiseksi. Ankaran loitsumutinan jälkeen hän tavoitteli entisen vartioston kapteenia Kressida Croftia. Tämä vastasikin iloisen yllättyneenä ja kertoi vastarinnan kerääntyneen Kuolleiden Kalmistoon, eli shoantien vanhaan kalmistoon Harmaiden hautuumaa alueen perällä. Salasana on "Blackjack". Zeran lähettiin tietä scouttaamaan lentäen ja näkymättömänä tottakai, ja tosiaan Harmaat oli suhteellisen vähän partioitu ja samalla haudankaivuulla ylityöllistetty alue. Pari väsynyttä vartijaa rentoutui tunnussanan lausumisen jälkeen ja Kuolleiden kalmiston suuri eteissali oli valjastettu taktiikka ja taukohuoneeksi. Vastarintaosasto oli noin viidenkymmenne hengen vahvuinen, osa poliittisia pakolaisia, monbet ex vartiosta tai Sablelaisia ja olipa joukossa Randall ja Ketunratamon leidit, Kressida Croft sekä uusi tuttavuus Keppira D'Bear, pharasman kirkon wanhin papitar. Nopeiden tervehdysten jälkeen, Zeran kääntyi hakemaan muita.

Pettyneet hyppäsivät jälleen maagisesta portista Kuolleiden Kalmistoon, ja nyt tietojen vaihto todella alkoi. Suurimmat salaisuudet paljastettiin vain Randalille, Kressidalle ja Keppiralle. Uutta toivoa nähtiin retkessä Scarwalliin kaukaiseen Belkzeniin, jos sieltä löytyisi tämänkin Kazavonin tekeleen turma. Ensiksi kuitenkin täytyisi lopettaa harmaiden neitojen kauhun tasapaino, ja kuinka ollakkaan illalla paikalle olisi saapuva Boule, varkaiden neuvoston - Cerulean Councilin nokkamies. Tällä oli kuulemma tietoa, kuinka iskeä Deathhead kammioon, Lonacre hallinto rakennuksen kellariin joka muinoin oli viimeinen väliaikainen säilityspaikka lain edessä mestattaville. Nyt tarinat kertoivat sen olevan paikka jossa uudet harmaat neidot "työstettiin". Kressida todisti, että kaapattuaan yhden entisen alaisensa, tämä oli raavittu ja rikkinäinen kuva entisestä itsestään punaisen panssarinsa alla.

Pienen lepohetken aikana, Majik yht'äkkiä tajusi että monet huhut hänen likaisessa historiassaan kertoivat Cerulean Councilin olevan tekemissä... Arkanoiden kanssa.

The others

  • Aurinkoshamaani - sklar quahin arvostettu tietäjä, aurinko shamaaneista
  • Boule - varkaiden neuvoston, tahi Cerulean Councilin yllättävä nokkamies. Haluaa tukea vastarintaa omassa ahdingossaan mahtavin
  • Jasan Adriel, perheineen - leveäharteinen maalainen Mustalinnun maatilata Harsen suunnalta,entinen Mustarastaiden
  • Keppira D'Bear - wanhin Pharasman papitar Korvossa. Vastarinnan suojelija ja harmaan viisas johtatar
  • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
  • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
  • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped