Tuhkaiset arot kätkevät Korvosan historiaa?

Desnus 1. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Aurinko toteemin koetus oli loppusuoralla, enää viimeinen aamu yö toteemeja kannattaen. Trinia käytti hetken hyväksi ja ystävällisesti selvitti surmattujen mantisten taskiujen sisällöt. Samaten hän intoutui komedia teatteriiesitykseen mantis miekat, mantis kypärät tanassa! Pylonin kannattamisen rasitukset olivat vielä kaataa Milezzan pylonin, mutta kuin hintelä neito ja paksukainen he tanssivat lopulta jälleen tasapainon saavuttaen. Auringon ensisäteet ja oli huomattavissa että sotaleiri oli jo herännyt. Joukkioittain ja lopulta sdoittain auringon heimolaisia kokoontui ihmettelemään kipinäkalliolle ja kohta pitkälti sen ympärillekin. Mantisten ruumiita ihmeteltiin, surmattuja gargoyleja halveksittiin ja bulettin lihasta suunniteltiin muhennosta. Jännitys kasvvoi auringon lipuessa kohti Kepnekaisen huippua, merkiten täyttä kahta vuorokautta ja onnistunutta testiä! Viime hetkellä katslijat hiljentyivät ja jäivät hengitystä pidellen odottaan aurinkoshamaanin ilmoitusta - nyt testi oli päättynyt! Hätäisimmät jo juhlivat, mutta shamaanisto suoritti vielä erittäin huolellisen tarkastuksen kunkin pylonista. Pieniä murtumia ja hyvin murentuneita liimanjämiä huolimatta aurinko toteemin testi luettiin onnistuneeksi Zeranille, Majikille ja yllättäen myös hintelälle Milezzalle. He olivat tästä hetkestä aurinkoklaanin jäseniä, ja Trinialle suotiin myös suosio jäädä leiriin, kiitos heimoveljien. Alkoi kansan vaellus takaisin sotaleiriin, väen nipistellessä, kehuessa ja tarjotessa taskun pohjilta juomia ja purtavaa.

Leiriin saavuttaessa Aurinkoshamaani kutsui uudet veljet telttaansa neuvonpitoon. Shmaanisukupolvilla oli painava tarina kerottavanaan, joka nyt selvästi sitoutui Korvosan katastrofaalsieen kuningattareen. Muinoin satoja vuosia sitten, eli Belkzenissä kammottava sotapäällikkö Kazavon, entinen Ustalavilaisen Canterwallin sotapäällikkö, joka muuttui hirviöski vallatuaan uhanneesta Belkzenistä Scarwallin linnoituksen. Linnassa alkoi pian tapahtua julmuuksia ja örkkihordejen sijaan Kazavonista tuli uhka ympäröiville valtioille. Kohtalon oikusta ryhmä sankareita yhdistui voimansa Mandravuksen johdolla, yksi joukkion jäsenistä oli Aurinkoshamaanin esishamaani nimeltään Amarund. Vastoin kaikkia odotuksia, se oli lopulta tämä pieni mutta neuvokas joukko joka surmasi Kazavonin omassa linnassaan. Kuollessaan kirottu sotapäällikkö paljasti tosimuotonsa, valtava sininen lohikäärme! Kuolemankin jälkeen, sen pahuus oli niin vahva, että otus sykki ja yritti rakentaa itsensä kasaan. Tehtiin niin, että seitsemän selvityjää kukin suuntasi pois Scrawallista ja Belkzenistä, kukin piilottaen osan Kazavonista taholleen. Piinattu Amarund palasi heimonsa tykö, jakane salaisuuden vain shmaanikollegoilleen. Silloin auringon heimo asutti vielä viljavia maita etelässä ja piiloksi valittiin muinainen ziggurat, pyramidi joka katkeran cheliaxlaisen invaasion jälkeen jouduttiin jättämään taakse ja nykyisen Korvosan linna jalustaksi. Oli ilmiselvää, että nuori kuninagatar oli törmännyt Keskiöyn hampaat nimellä kulkevaan reliikkiin, ja että kuningattaren tahdon lisäksi nyt hallisti hullu osa Kazavonia!

Aurinkoshamaanin perimätiedot ja muistot loppuivat näihin päätelmiin, mutta hän ehdotti esiisien konsultointia. Jos Pettyneillä olisi joku vanhatahtoinen mutta menehtynyt esiisä tai oppisä, häntä voitaisiin käyttää muun klaanin muistujen kommukointiin. VÄlittömästi Zellara nosteettiin puheeksi. Esi-isien siunasuta alettaisin valmistelemaan aikaisin seuraavana aikana ja siunaus tapahtuisi AUrinkoklaanille rakkaalla auringon täyden kehrän hetkellä. Pettyneillä oli päivä aikaa suunnitella keinoja estää Aurinkoklaanin sotatoimet Korvosaa vastaan, suunnitella Suden jälleen näkemistä ja pohtia seuraavaa etappia Kuningatar-Kazavonin pysäyttämiseksi. Trinia taas tutustui leiriiin ja vaihtoi tarinoita sen nyt ystävllismielisen väen kanssa.

Aamu tila liiankin varhain huolimatta pitkästä aikaa saaduista yöunista. Seremonia alkoi varhain ja rauhallisesti, tymäköin suitsukkein, rauhallen puhallin musiikin siivittämänä. Zellaran korttipakka asetettiin shoantilasisen jäykästi esiin. Loppua kohden vanhin Aurinkoshamaani ryhtyi möreään ja äänekkääseen meditatiiviseen lauluun ja jälkeen träyden auringin hetkellä esiin rakentui Zellaran haamu. Tämä katseli Pettyneitä liikuttenena ja kertoi että hän keräsi tietoa esi-isien muistoista, mutta siinä tulsii kulumaan hetki. Ensiksi olisi siis syytä ennustaa, viidennen kerran. Menneisyydessä hän näki Pettyneiden liikkuneen tornadon voimakkuudella ja ennustettamattomuudella. Kazavanin hallinnon hän näki ennennäkemättömän julmana. Nykyhetkessä hän erotti kaksi tahoa kantamassa Korvosan kruunua samanaikaisesti, mutta sen olevan liian väkevä, kykenevä pyyhkäisemään Pettyneet ja kaiken muun rakkaan, maanvyöryn lailla. Tulevaisuudessa hän näki lepäämättömiä entiteettejä Scarwellissa ja kuningattaren.. hylkäävän valtaistuimensa? Yhtäkkiä alkoi laulamaan esi-isien tietoja, mahtavasta Mandravuksen miekasta Serithtialista, Kazavonin turmasta, joka edelleen lepäsi piilotettuna Scarwelliin. Zellara tokeni hieman häveliäänä laulustaan, ja kertoi että hänellä oli vielä yksi siunasu annettavana kullekin Scarwelliin lähtijälle. Hän aloitti herkällä henkäyksellä Triniasta, jatkaen Majikin ja Zeranin kautta Milezzaan. Tämä hetki oli syvästi liikuttava tädille ja hän sopersi "olen ylpeä sinusta.. " ja astui haluakseen.. jonka päättyessä täti oli jälleen kadonnut henkien maailmaan. Shoanti shamaanit kummastelivat outoa ennustajaa ja tämän maneereja. Aurinko shamaani myönsi kuulleensa legendan miekasta, mutta sen nimen ojo unohtuneen hänen mielestään.

Pettyneet alkoivat kiireellisesti valmistatua retkelle Belkzeniin, mutta ensin oli haettava Susi ja kenties tehtävä valmisteluja Korvosassa..

The others

 • Ahalak - skoan quahin wanhin, jahtipäällikön roolissa, todistamassa Pettyneiden eeposta Nalmidin and Shadfrarin kanssa, Shefranin menehtyessä Kekälemadon eepoksessa
 • Akram - mitätön vanha mies lyrene quahissa, mutta ilmeisesti samalla maineikas todentaja - todistajista luotettavin
 • Aurinkoshamaani - sklar quahin arvostettu tietäjä, aurinko shamaaneista mahtavin
 • Ash Dancer - skoan quah yhteisön shamaani ja tuhkalle tanssija. Valpas ja avara tietäjä
 • Jasan Adriel, perheineen - leveäharteinen maalainen Mustalinnun maatilata Harsen suunnalta,entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Piilottelee tarvittaessa niitä jotka eivät ole Korvosassa turvassa.
 • Krojun Eats-What-He-Kills - sklar quahin suuri soturi, röyhkeä ja epäkunnioittava
 • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • One-Life - skoan quah yhteisön kokenut johtaja, hidas tunnustamaan ystävän
 • Ready-Klar - sklar quah kekuskylän suuri johtaja, wanha mutta edelleen vahva ja sitäkin ylpeämpi
 • Tulitasangon mies - cheliaxlainen erakoitunut mies tuliraita puumineen, joka eli tuhotakseen tulitasankojen shoanteja
 • Tekrakai - lyryne quahin kuuneito, joka on hankaluuksissa Kuun taloon tunkeutujan kanssa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped