Raportti 10

Raportin kirjoittanut alihankkija Rasha, ei suvun nimeä.

Raportin vastaanottaja Adresteia, Hornakorppi, Ruhtinatar Zarielin 7. leegion 13. luutnantti. Epäolennaiset faktat poistettu.

  • Saavutettuamme sopimuksen Ras Nsin kanssa, poistuimme käärmeiden pyhätöstä ja aloimme suunnittelemaan jatkoa. Viimeinen arvioituskuutio oli vielä jäljellä, se samainen pirulainen jonka savigolem -vartijat olivat aiemmin meidät päihittäneet. Ennen sinne suuntaamista kävimme siirtämässä yuan-tilta vapautetut vangit turvallisempaan paikkaan (ja sitä ennen varmistin ettei yuan-tit koittaneet kieroilla taikuudellaan mitään, pakko rakastaa porsaanreikiä). Orjajoukon johtaja protestoi, mutta lopulta ymmärsi järkipuhetta ja koko konkkaronkka siirtyi toiselle puolen kaupunkia lepäämään. Me siirryimme kohti Shagambin temppeliä, miettien mikä lasketaan reiluksi peliksi. Kohtasimme lopulta saviukot areenalla, ilman että poistuimme päätilasta mihinkään. Reilu taistelu on valitettavasti aika haastavaa, ja erityisesti Darmstadt otti moneen otteeseen pahaa iskua pienen tilan palvellessa erinomaisesti savimiehiä ja huonosti meitä. Onneksi minun miekkani (ja Darmstadtin kaksimetrinen pyhä enkelisoturi??) oli paikalla, ja viimeinenkin gladiaattori kaatui maahan. Otimme keihäät, laitoimme ne patsaille ja tule ja katso, Shagambin arvioituskuutio putkahti esiin. Yhdeksän kuutiota, yhdeksän jumalaa. Olimme viimein valmiita.
  • Levon jälkeen siirryimme pohjoiseen mustan obeliskin luokse, jossa näimme oviaukkoja ja patsaita jotka viittasivat juuri Omun Yhdeksään Jumalaan. Tutkimme rauhassa obeliskia, kahta ovea ja kahdeksaa patsasta (Lady ratkais näiden arvoituksen ja ansaitsi siistin, joskin merkityksettömän korun). Laitoimme kuutiot niin sanotussa tarinallisessa parijärjestyksessä oveen jonka luota Dagan ei löytänyt ilmiselvää ansaa, ja hetken jännityksen jälkeen ovi pimeyteen aukesi. Ennen kuin ehdimme juhlistaa onnistumistamme, viidakosta hyökkäsi kimppuume uusia vihollisia; kaksi kappaletta vaihdokaspetoja ja erittäin ulkopuoliselta näyttävä epäkuollut hirviö joka huusi isoon ääneen vihaansa Dagania kohtaan?! Hyytävä olento oli pistää arvon pastorin hengiltä, ja ainoa syy miksi Dagan ei jakanut tätä kohtaloa oli hänen vikkelät jalkansa (miten kukaan noin vanha voi liikkua noin nopsaan?). Itse pidin kiireisenä itseni vaihdokaspetojen kanssa, jotka olivat harvinaisen perseestä. Kalman olento jähmetti minut, ja hyytävä pelko tätä haudantakaista vihaa kohtaan täytti kehoni. Lopulta Darmstadt teki sitä mihin hänet oli luotukin, ja kirkkaan valon voimalla muutti hirviön tuhkaksi -mutta vain väliaikaisesti. Dagan kertoi miehen olleen eläessään Gregor Rautasarvi, Varjovarkaiden uusi nouseva talentti jonka Dagan oli päättänyt pistää kylmäksi ennen eläköitymistään. Darmstadt puolestaan tiesi sen olevan Riivaaja, voimakas epäkuollut jonka sammumaton viha palaa takaisin uudestaan ja uudestaan vainoamaan uhriaan.
  • Kuin kohtalon johdatuksesta suuret ovet hautaholveihin alkoivat sulkeutua, ja liukesimme harvinaisen äkäiseen sisään sinne. Ennen kuin ehdimme hengähtää alkoi seuraavassakin huoneessa aika rientää, ja poistuimme sieltäkin ennen kuin jokin paholaismainen ansa iskisi niskaamme. Lepäsimme hetken, ja sitten aloitimme matkamme holvien synkkään pimeyteen. Näimme hieman partapaholaisen kasvoja muistuttavan reliefin, jonka suussa sijaitsi lähes läpitunkematon pimeys, jonka takana oli vain uutta, toisenlaista pimeyttä. Lieni fiksumpaa ettei kukaan koskenut siihen. Haarautuvat käytävät johtivat meidät lopulta pitkään porraskäytävään, joka kuilun tapaan tippui alas kohti holvien alimpia kerroksia. Rappukäytävässä kohtasimme hämmentävän epäkuolleen kääpiön, joka kantoi kasvoillaan samanlaista naamaria kuin aiemmin näimme reliefissä. Alunperin aggressiiviselta vaikuttanut raato kuitenkin livisti pois paikalta ja katosi seinän sisään - mihinkä ihmeen taikamaahan me olemme saapuneet? Ensimmäinen huone käytävällä tuotti pettymyksen; pelkkä ilmiselvä ansa ilman ratkaisua. Toinen kammio oli mielenkiintoisempi: pääkallomainen (ansoitettu) ovi jonka toisella puolella näkyi sarkofagi. Menin loitsuillani ovesta läpi laukaisematta ansaa, ja saman tein huoneessa oleva lapsen pääkallo kristalliastiassa alkoi kysellä minulta telepaattisesti kaikenlaista. Toverini muistuttivat että vihje obeliskissa neuvoi valehtelemaan lapselle, ja tein parhaani mukaan juuri sen. Huoneessa oleva sarkofagi avautui helposti, ja sen sisältä löytyi muumioitu käärme ja hieno käärmevaltikka. Tarrasin kiinni ja, noh. Nyt mielessäni asustelee jonkinlainen jäänne Omun pyhästä jaculi-käärmestä Moasta.

Teidän tietäen, että mikä on annettu voidaan ottaa pois,

Rasha

Sielusaldo: 1. Pläh.


Gregor Rautasarvi, Riivaaja Daganin menneisyydestä

TIEDUSTELU

Minkä arvoinen pyhitetyn jumalolennon entiteetti on Zarielin legioonille?

Vastaustanne odottaen,

Adresteia Hornankorppi, 13. luutnantti, 7.legioona. Kaikki ylistäkää Zarielia, Ensimmäisen Valtiatarta ja Avernuksen Arkkiherttuatarta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped