Jade saa vain osan viestistään lähetettyä: ”Kapteenit O’Brien ja White ja Musta Pietari – – ja antauduin.”

Sadie pyytää Kurkea soittamaan heti. Kurki on yhteismajoituksessa hengailemassa. Ei ole nähnyt Jadea. Sadie käskee Kurkea hankkimaan Tonyn osoitteen. Kurki ei ole vaihtanut yhteystietoja Jaden kaverien kanssa, mutta arvelee, mistä voisi löytää jonkun.

Sadie pyrkii ulos "Helvetistä". Sinne on paljon helpompi mennä sisään kuin päästä ulos. Jengiporukat vaativat ulospääsymaksuja tms. Hän saa luikerreltua jossain tarkastushämmennyksessä ohi.

Paremmalla puolella on vartijoita. Sadie pitää silmät auki Lorenzon tyyppien varalta. Hän lähtee hakemaan liitopyöräänsä. Se on parkkipaikalla. Siellä on Jerry, joka on jonkun toisen kanssa katsomassa pyörää. Sadie kääntyy ja tuskailee, että ei voi nyt maksaa edes taksia.

Sadie kävelee tarkistuspisteelle. Ehkä hän voi piiloutua johonkin ajoneuvoon. Pisteelle jonottaa jokunen ajoneuvo, yksi niistä on turvallisuusjoukkojen kuorma-auton tapainen. Sadie järkeilee, että sitä ei varmaan tarkasteta! Hän hiippailee ja yrittää jemmata itsensä sinne. Kuorma-auton perä on tyhjä, mutta siellä istuskelee turvallisuusjoukkojen tyyppi, aseeton. Vaikuttaa nörtiltä.

Sadie: "Heipä hei!"

Tyyppi: "Ei sun varmaan pitäis olla täällä."

Sadie osoittaa aseellaan. "Minä olen eri mieltä." Tyyppi nostaa kädet ylös. Sadie tulee istumaan hänen eteensä. "Älä puhu."

Tyyppi: "Okei!"

Kurki lähettää viestin: Tonyn osoite. Hän kysyy myös, mitä hänen pitäisi tehdä.

Hetken kuluttua Sadien auto ohittaa tarkastuspisteen.

Auto kulkee jonkin aikaa niin nopeasti, että Sadie ei pääse pois kyydistä. Se pysähtyy vasta jonkun hangaarin ilmalukon kohdalla.

Sadie: "Oli kiva tavata, mutta ei tavata toiste." Heti, kun Sadie on päässyt ulos, nörtti huutaa kavereilleen. Yksi aseellinen tulee ulos. Sadie ampuu varoituslaukauksen ja pääsee pakoon.

Sadie lähettää Kurjelle ohjeita: "Hae varastosta konepistoolit ja tavataan Tonyn asunnolla."

Sadie kipittää Tonyn asunnolle ja tutkii paikkoja. Etuovi on auki. Takaovikin on auki. Käytävässä on metalliputken pätkä. Maassa on laatikko, joka on pudonnut kynnykseltä. Tonyn hieno eteispöytä on nurin, lattialla on vaatteita. Portaat yläkerrokseen.

Sadie menee etuovelle. Hän kysyy, onko ketään sisällä. Ei vastausta. Sadie menee sisään. Takaovella hän bongaa laatikossa olevan palapelin palan. Hän tarkistaa kaikki nurkat. Ei ketään. Olohuone, keittiö. Tonyn kämppä on kohtalaisen hieno.

Sadie menee takaovelle ja poimii palan. Hän tutkii tarkemmin ja löytää läjän Jaden taskuissa olleita työkaluja ja osia. Sadie bongaa Tonyn, joka oli piilossa. Tony: "Sadie? Onko kaikki selvää?"

Sadie: "Mitä täällä tapahtui?"

Tony kertoo, näyttää osan Jaden striimistä. Sadie ihmettelee, että miksi he nyt yhtäkkiä Jaden kimppuun hyökkäsivät, kun seurasivat ihan eri henkilöä. Tony ei nähnyt, mitä Jadelle tehtiin, koska hän juoksi pakoon, kun Jade käski.

Sadie käskee Tonyn mennä raportoimaan tapahtuneesta jollekin syndikaatin tyypille. Ja että viestin on lähettänyt kapteeni Sadie Tucker ja tämä pitäisi kertoa käsittelijä Lorenzo Tanakalle. "Mene jo!" Tony on vähän hämmentynyt ja lähtee sitten.

Kurki tulee paikalle. Sadie kertoo lyhyesti mitä on tapahtunut ja tarkistaa konepistoolinsa. Sitten Sadie tuijottaa Kurkea ja miettii, että Jade olisi saanut jo selville jotain… Hän kysyy Kurjelta, voiko tämä tehdä jotain. Kurki toteaa, että hän on havainnut Jaden tarkistavan kameroita. Kurki poimii Jaden työkalut ja muut kamat.

Sadie etsiskelee kameroita ja yrittää hakkeroida. Hän pääsee sisään. Hän kelaa kohtaan, jossa Jade on nurin. Tyypit tyhjentävät Jaden taskut ja kantavat hänet spüberiin. Sadie sanoo taksin numerosarjan Kurjelle.

Jade herää kukkapellolta. Koska backup on aktivoitunut, hän lienee kuollut.

Hän yrittää saada tilanneraportin kehostaan. Hänellä ei enää ole oikeuksia itseensä. Häneen on asennettu patchi! Jade on pois päältä.

Israel Price ja Iria tulevat katsomaan Jadea.

Jade: "Minua hämmentää."

Iria: "Se on ihan luonnollista integraation jälkeen."

Price: "Miltä sinusta tarkalleen tuntuu?"

Jade: "Minua pelottaa."

Price: "Ei ole syytä pelätä."

On yö. Taivaalla on valonvälähdyksiä. Taistelu.

Jade katsoo taivallee. "Tuotakin olisi syytä pelätä."

Price: "Kyllä meidät pojat saavat sen hoidettua."

Iria: "Ja tytöt. Ja synteesit."

Price vilkaisee Iriaa jokseenkin ärsyyntyneesti. Jade toteaa, että Iria on kyllä oikeassa. Price vastaa sarkastisesti Irialle, että no niin tietenkin olet.

Jade selittää, että häntä pelottaa se, että hänen toinen versionsa on hakkeroitu ja hänen pitäisi tehdä asialle jotain.

Price ihmettelee, että toinen? Onko toinenkin? Pitää kysyä Diegolta, mistä hän oikein toi tämän.

Iria: "Hän on päässyt käsiksi toiseen malliin?"

Koe 713.

Jade yrittää selittää, että ei ole kyse mistään sellaisesta. Price ei oikein kuuntele. Hän pyytää Jadea tulemaan sisään.

Jade haluaa käyttää kättään. Ehkä se aiheuttaa oikeassa maailmassa jotain, joka häiritsee hänen nappaajiaan. Jade yrittää kasvattaa kasveja ja saa osan pellosta kasvamaan ja kukkimaan. Pricen ja Irian leuat loksahtavat. Iria sopertaa jotain tablettinsa kanssa.

Price puhuu selvästi haltioituneena. "Tämä on odottamatonta. Ehkä me olemme sittenkin valmiita. Tämähän on mahdotonta. Melkein mahdotonta. Ehkä olen vain parempi kuin olen ajatellut."

Iria kehuu tohtoria.

Jade yrittää päästä käsiksi itseensä. Kätevästi hän tietää nyt patchin mukana tulevasta takaportista ja pääsee käyttämään sitä. Hän saa pääsyn, mutta hän voi vain komentaa kehoaan. Jaden tyhmennetty versio olisi oikeasti hallinnassa.

Jade näkee kellarin, joka on täynnä ylikasvaneita ja itämään lähteneitä kasviksia.

Musta Pietari: "Mitä helvettiä täällä tapahtuu! Mitä sä teit sille!"

Paikalla on toinen tyyppi, joka yritti varastaa Houstonin ja Tryffelin: Morettin henkivartija Giuseppe. Hän on hyvin hämmentynyt ja yrittää selittää, että ei se hänen vikansa ollut.

Musta Pietari: "Sammuta se!"

Giuseppe: "En mä tehny mitään! Mistä noi tomaatitkin ilmesty? Pitäisikö paeta?"

Musta Pietari: "Me ei lähdetä mihinkään ennen kuin tehtävä on suoritettu!"

Jaden portissa on kiinni joku padi. Ilmeisesti tyypit voivat nähdä sen kautta kaiken, mitä Jade tekee. Jade voisi käyttää kommunikaattoriaan, mutta se huomattaisiin.

Tyhmennetylle versiolle on annettu tehtävä: Soita Lorenzolle, pyydä saada puhua Sadiesta ja kun pääset Lorenzon luo, tapa hänet.

Sadien hakkeroinnin seurauksena kortteli pimenee. Sadie: "Se en ollut minä!"

Kurki: "Älä huoli, Jaden mukaan niin tapahtuu aina välillä."

Sadie kysyy Kurjelta, keneltä hän sai Tonyn osoitteen. Kielolta. Sadie pyytää Kurkea lähettämään Kielolle viestin: "Nämä tyypit kidnappasivat Jaden ja menivät tällä autolla. Tarvitsemme apua heidän jäljittämisekseen."

Sadie selittää Kurjelle, että hän on todella huolissaan Jadesta. Yleensä Sadie on se, joka Jaden pitää pelastaa. Sadie ei oikein tiedä mitä tehdä.

Kurki: "Pitäisikö minunkin huolestua?"

Sadie hymyilee vähän ja sanoo, että on ehkä parempi olla opettelematta sellaista. Kurki sanoo, että hänellä on kyllä alirutiini sitä varten, ja että sitä voi käyttää harkiten, kuten Jade on sanonut.

Tony hölkkää takaisin. Hän oli vähän epäileväinen, mutta toteaa, että syndikaatin tyypit taisivat kyllä lähettää viestin, kun hän mainitsi Lorenzon.

Sadie kysyy, onko Tonylla tapaa jäljittää nappaajia. Tonylla on eräs tuttu kuljetusfirmassa… Sadie hoputtaa. Tony: "Siinä saattaa mennä aikaa. Hän on katsos ihminen."

Sadie saa viestin Wheel1:ltä: Yksi Sadien etsimistä henkilöistä saapui hangaariin. White eli Kultasilmä.

Sadie: "Pidä häntä silmällä."

Wheel1: "Onko se turvallista?"

Sadie: "Pidä vain silmällä, älä lähesty."

Sadie: "Kurki, missä helvetissä se spüber on?"

Kurki: "2 minuuttia."

Wheel1: "White meni omaan alukseensa."

Kun spüber saapuu, Sadie käskee sen huristaa hangaariin.

Jade hakkeroi padia. Hän saa virheilmoituksia omasta kehostaan. Musta Pietari vihastuu entisestään. Giuseppe Josira näyttää yhä huolestuneemmalta. "Jokin on nyt mennyt pieleen, meidän pitäisi lähteä pois täältä. Tässä padissakin on vikaa!"

Jade saa hakkeroitua padin. Hän antaa padin näyttää, että kaikki olisi hyvin. Giuseppe rauhoittuu ja sanoo, että ongelmat selvisivät.

Musta Pietari: "No, entäs nyt? Miksi se on vielä tuossa?"

Jade soittaa Lorenzolle ja esittää suorittavansa tehtävää. Samalla hän lähettää salaa Lorenzolle viestin, että Musta Pietari ja Giuseppe Josira yrittivät hakkeroida hänet. Hänelle yritettiin antaa tehtävä tappaa Lorenzo. Jade on nyt päässyt niskan päälle. Lorenzo voi piirittää paikan, kunhan Jade saa selville, missä on (hänen paikantimensa on rikottu).

Lorenzo esittää antavansa Jadelle luvan tulla. Sitten Jade lähtee kävelemään portaita kohti. Musta Pietari vetää aseensa esiin ja osoittaa Giuseppea. "Nythän sinua ei enää tarvita."

Jade yrittää käskeä kehoaan nappaamaan aseen. Sen sijaan hän menettää yhteydet ja on taas kukkapellolla. Eiiii!

Wheel1 lähettää Sadielle viestin: "Whiten alus näyttää tekevän lähtövalmisteluita."

Sadie pyytää Tonya jäämään spüberiin ja Kurkea mukaansa. Hän juoksee Whiten alusta päin. White seisoo rampilla, mutta huolestuu nähdessään Sadien ja juoksee alukseensa. Lastiruuman ramppi alkaa nousta. Sadie yrittää hypätä sisään. Hän saa kiinni rampista. Kurki hyppää myös ja osoittaa asellaan ohjaamoa.

Sadie käskee Kurkea olemaan ampumatta ensin.

White kumartuu ja poimii lattialta jotain. Palapelin palanen.

Sadie: "Missä saatanassa on minun mekaanikkoni?!"

Alus räjähtää.

Jade yrittää hakkeroida omia järjestelmiään uudestaan, mutta killswitchin palanen on päässyt niihin käsiksi ja olisi liian vaarallista yrittää. Jade päättää käydä palasen kimppuun sen omalla tyylillä ja rakentaa viruksen, joka tuhoaa killswitchin palasen ja varmuuden vuoksi formatoi järjestelmän ja sitten tuhoaa itsensä.

Jade selittää Irialle ja Pricelle, että hän ei saa yhteyttä muihin järjestelmiinsä ja että hän tarvitsisi apua ongelman kanssa. Price on huolestunut ja syyttää Iriaa, eikö hän muka ole tehnyt työtään kunnolla. Samoin Iria, joka tutkii padiaan. Jade kommentoi, että Iria ei ole tehnyt mitään väärin, mutta Price ei tunnu välittävän. Iria toteaa, että tämä on kauheaa, Jade on korruptoitunut.

Price alkaa heti syyttelemään Iriaa. "Mitä sinä olet tehnyt? Oletko vakooja?!"

Iria hätääntyy. "Ei! Olen uskollinen kapinallinen."

Price jatkaa Irian syyttelyä. "Tämä on vakava tilanne!"

Jaden mielestä Price on ihan väärillä raiteilla. "No sanopa muuta. Voisitteko nyt auttaa minua poistamaan nämä jutut järjestelmistäni?"

Nyt Price viimeinkin suostuu toimimaan. Mennään Labra 1:seen. Jade yhdistetään laitteeseen, pöytään. Price alkaa sittenkin pulista jotain sabotaasista ja kuka se olisi voinut olla. Hän mainistee Diegon taas.

Jade: "Jos nyt tehtäisiin tämä puhdistus ensin ja sitten vasta mietittäisiin, kuka tämän teki."

Price on tuohtunut! Hän lähtee soittamaan puheluita tai jotain. Iria sentään jää auttamaan Jadea. He saavat tehtyä viruksen.

Jade vapauttaa viruksen. Se toimii! Jaden järjestelmät ovat puhtaat. Jade alkaa vähitellen integroida itseään.

Ensimmäiseksi Jade ottaa pääsyn kommunikaattoriinsa ja lähettää suunnilleen kaikille kontakteilleen (myös Isabellalle ja Sadien miehistön jäsenille) viestin siitä, mitä on tapahtunut: O’Brien, White ja Musta Pietari kidnappasivat hänet, hakkeroivat ja käskivät tappaa Lorenzon. Lorenzoa tuntemattomille (eli kavereilleen) hän puhuu sen sijaan Sadien työnantajasta. Jade sai järjestelmänsä takaisin haltuunsa ja on nyt integroimassa niitä. Sadien uutta kommunikaattoria ei enää löydy. Lorenzolle Jade lähettää lisää tietoja: Musta Pietari yritti tappaa Giuseppen.

Tony lähettää viestin: "Yksi hylkyrialuksista räjähti. Sadie ja Kurki olivat sisällä. En tiedä mitä muuta kävi."

Jade yrittää ottaa yhteyttä Kurkeen, ei onnistu. Hän kysyy Lorenzolta, tietääkö tämä, mitä Sadielle kävi.

Jade saa optiset sensorinsa päälle. Hän seisoo kadulla. Ei hirveän kaukana Wongin ravintolasta. Enemmän ihmisiä pööpöilee ympäriinsä.

Lorenzo vastaa: "Ei hätää, Sadie on turvassa."

Jade: "Onko Kurjen tilasta tietoa?"

Lorenzo: "Kurki toi Sadien pois aluksesta. Hän oli vähän kärähtänyt."

Jade kertoo missä on, ja Lorenzo lähettää jonkun hakemaan Jadea.

Jade saa integroitua auditorisen järjeselmänsä ennen kuin Mario pääsee paikalle. Mario käskee Jadea nousemaan kyytiin. Jade: "En pysty liikkumaan." Mario tulee ja asettelee Jaden penkille.

Jade tutkii liikelokistaan, mistä tuli.

Lorenzo on lääkärin luona. Jade kysyy ja Lorenzo antaa hänelle luvan tulla sinne. Mario seuraa ja hän tuijottaa Jadea silmä kovana ja käsi aseen päällä. Pelkää selvästi, että Jadessa olisi vielä tappokomento.

Lorenzo on hätääntynyt ja vihainen. Kävelee ympyrää. "Miksei se nainen voi koskaan tehdä niin kuin mä sanon." Jade selittää, että hänkin kysyi Sadielta, onko tämä tekemässä jotain tyhmää… Mutta tällä kertaa mikään ei ollut Sadien vika. Enemmän ehkä Jaden. Toisaalta vaikuttaisi enemmän siltä, että kaiken takana on O’Brien, jolla on jonkinlainen epäterve kiinnostus Sadieen.

Jade saa analyysin valmiiksi. Hän tuli Wongin ravintolasta. Hän pysähtyi monissa paikoissa matkan varrella. Muissa rakennuksissa. Paikoissa on terminaaleja. Hän kertoo lähtöpaikkansa Lorenzolle, joka lähettää heti tiimin tutkimaan kellaria.

Jade sanoo Lorenzolle, että liikkensä perusteella on mahdollista, että hän on yrittänyt levittää tietokonevirusta läheisiin järjestelmiin. Jade haluaa mennä tarkistamaan terminaalit. Lorenzo ei ihan tajua, onko se oikeasti tärkeää. Jade sanoo, että on, ja Lorenzo uskoo. Jade pyytää kulkuneuvoa ja saa itselleen liitopyörän.

Parkkipaikalla Jerry odottaa Jadea. Hänellä on side päässä ja hän näyttää epäröivältä. Jade: "Älä huoli, olen parempi kuski kuin Sadie." Jade ajaa tismalleen sääntöjen mukaan.

Ensimmäinen terminaali (viimeinen, jonka luona Jade aiemmin oli) on puhdas. Toinen on hienossa kommunikaattorikaupassa. Sen julkinen terminaali näyttää myös puhtaalta. Ja niin kaikki muutkin. No sepä hyvä. Jade jää kuitenkin epäilemään.

Jade on Wongin ravintolan lähellä. Hän näkee Lorenzon tyyppejä ravintolan ulkopuolella. Hän kysyy Lorenzolta, voiko auttaa operaatiossa jotenkin. Lorenzo sanoo, että parempi jos odotat.

Jade odottaa jonkin aikaa ja päättää sitten käydä kellarissa tarkistamassa, olisiko repussa ollut killswitch vielä siellä. Se ei vaikuttanut olevan, mutta se olisi voinut olla piilossa. Jerry tulee mukaan.

Jerry ihmettelee jättitomaatteja ja jättikurkkuja. "Tämäkö on Wongin herkullisen ruoan salaisuus?"

Jade: "Epäilen suuresti."

Paikalla on Giuseppen ruumis. Musta Pietari sai ammuttua hänet. Jade ja Jerry eivät löydä killswitchiä.

Sadie herää ja Lorenzo syöksyy hänen luokseen. "Älä tuhraan yritä puhua."

Sadie: "Mitä… tapahtui?"

Sadie huomaa olevansa modernissa sairaalassa. Hän näkee tohtori Williamsin. Sadie on kivuissaan eikä pysty liikkumaan.

Williams: "Älä huoli, olet ihan tarkoituksella liikkumaton. Selviät kyllä."

Sadie: "O’Brien…"

Lorenzo ei ole löytänyt O’Brienia. Yrittää kovasti etsiä. Sadiekaan ei tiedä enempää tämän olinpaikasta.

Sadie: "Anteeksi."

Lorenzo poistuu. Melkein sanoo jotain mutta ei kuitenkaan.

Sadie: "Anteeksi."

Sitten hän pyytää lisää morfiinia. Williams nukuttaa hänet. Sadie leijuu unissaan avaruudessa. Ehkä joku vielä kertoo Sadielle, että nukutuksessa ei nähdä unia.

Jade pyytää kavereitaan ilmoittamaan O’Brienin miehistön havainnoista. Jennifer kertoo, että näki juuri Mustan Pietarin tulevan ulos parkkihallista. Se oli se sama mitä Jade käytti. Jade ilmoittaa sen heti Lorenzolle, ja pian Lorenzon tyypit Wongin ravintolan ulkopuolelta lähtevät kaahaamaan pois.

Jade ja Jerry kävelevät huoltokäytävän toiseen päähän parkkihalliin. He kuulevat tulitaistelun ääniä. He liikkuvat varovasti taistelua päin. Se loppuu. Musta Pietari makaa kadulla, selvästi kuollut. Jade kysyy, josko tyypeille kelpaisi hakkerointiapu. Ei kuulemma. He keräävät laitteet pois ja vievät. Joku jää vahtimaan ruumista.

Kurki hankkii uuden kommunikaattorin ja vastaa viimein Jadelle. Hän kertoo mitä tapahtui. Hän sai Sadien kannettua pois, hän näytti aika pahalta. Oikea käsi paloi, samoin hiukset ja osa ihosta. Syndikaatin tyypit tulivat pian hakemaan hänet.

Jade lähettää Lorenzolle viestin, että aikoo mennä hylkyrien varastoon lepäämään. Lorenzo sanoo, että se ei varman ole turvallista. Jade oli ajatellut mennä lukittuun konttiin, mutta on ehkä parempi olla menemättä koko alueelle. Lorenzo voi antaa hänelle huoneen.

Jade palaa Jerryn kanssa Lorenzon asuntokompleksiin ja saa jonkun kämpän jostain alemmasta kerroksesta. Hän pyytää Kieloa striimaamaan videota kasveista ja kastelemaan hänen kasvinsa.

Aamulla Isabella herää ja lukee Jaden viestit. Isabella on erittäin huolestunut. Hän kysyy Jadelta, missä Sadie on. Jade ei tiedä, vain että hän on Lorenzon mukaan turvassa. Jade ei myöskään tiedä, missä Lorenzo on. Jade ei kerro, että saisi kyllä yhteyden Lorenzoon.

Jonkin aikaa kuluu. Sitten Jade kuulee, kun Jerry ja Isabella neuvottelevat. Jerry on vieläkin vahtimassa Jadea. Jerry päästää Isabellan Jaden luo.

Isabella vaatii saada nähdä Sadien kuvan. Jade kysyy, että oletko IHAN varma. Kyllä. Jade miettii pari sekuntia, että haluaisiko Sadie, että Jade näyttää kuvan, ja toteaa, että ei, ja sitten näyttää sen silti. Isabella purskahtaa itkuun ja lysähtää nurkkaan. Jade istuu hänen viereensä ja lohduttaa.

Sadie herää. Hän pyytää tohtoria paikalle ja sitten taas morfiinia.

Williams: "Haluatko, että ilmoitan Lorenzolle?"

Sadie: "…Ei."

Williams: "Tilanne on kyllä huolestuttava, mutta jäät kyllä henkiin."

Saide: "Tietääkö äitini?"

Williams: "Minä tai Lorenzo emme ole kertoneet."

Sadie: "Ehkä parempi niin."

Williams: "Kun jaksat, niin voisimme siirtää sinut jonnekin ja tehdä ihollesi jotain…"

Sadie: "Kuinka paha?"

Williamsin silmistä näkyy, että tosi paha. "Tilanne on vakava."

Sadie: "Kuinka paha?!"

Wiliams selittää vähän. Toista kättä ei varmaan voi pelastaa.

Sadie ei pysty itkemään.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped