OSR-fanilehti

Numero kaksi - Avaruusvelho

Numero yksi - Kylmän kaivon linnoitus. Julkaistu 2015-08-23.

Numero kolme - Epälohikäärmeitä

Kivijalkaseikkailuna Mutavalli. Työn alla.

Myöhemmät numerot

Otamme vastaan artikkeleita.

Mitä julkaisemme?

Lehti koostuu johdannosta tai pääkirjoituksesta, yhdestä seikkailusta sekä muista artikkeleista. Muista artikkeleista korkeintaan yksi voi olla muuta kuin pelissä käytettävää sisältöä. Sallimme yhden artikkelin yleistä ohjeistusta, kommentaaria, journalismia tai mitä tahansa muuta tarkoitusta varten. Lisäksi otamme vastaan kuvataidetta, runoja ja lyhyttä fiktiota.

Materiaalin genreä ei ole rajattu, eikä tyylisuuntien yhdistämistä tule pelätä. Toivomme, että roolipelisääntöjä käyttävät artikkelit noudattavat jotain alla mainittavista säännöstöistä tai eivät nojaa mihinkään tiettyihin sääntöihin. Muita säännöstöjä varten tehdyn materiaalin pitäisi olla helposti ymmärrettävissä ilman tietoja kyseisistä säännöistä. Lyhyt esitys erikoisempien sääntöjen toiminnasta riittää myös.

Jutut voivat olla joko suomen- tai ruotsinkielisiä. Voimme hyväksyä myös yhden muunkielisen artikkelin lehteä kohti.

Materiaalia oikoluetaan ja korjataan kieliopillisesti. Kaikkia tarjottuja tekstejä ja kuvia ei välttämättä hyväksytä julkaistavaksi.

Säännöstöistä

Lehden tarkoituksena on tuottaa materiaalia Dungeons & Dragons -pelin vanhoille versioille (kuten suomennettu punalaatikko), Miekalle ja magialle, Aciremalle sekä muille vastaavalla tavalla pelattaville peleille.

Tiedostomuodot ja muuta teknistä

Lehti ladotaan LaTeX-ohjelmistolla. Kuvat toimivat esimerkiksi seuraavilla tiedostomuodoilla: .jpg, .png, .pdf. Koko sivun kuvat mieluiten PDF-muodossa.

Tekstiartikkeleiden tiedostomuodot helppousjärjestyksessä. Tekstikoodaus mieluiten UTF-8 (without BOM, jos onnistuu):

  1. .tex : katso mallia aikaisemmista numeroista. Älä yritä tätä jos html, wikikoodi tai muut merkintäkielet eivät ole tuttuja, muuten voi kestää hetken päästä kärryille.
  2. .txt : Tekstitiedosto ilman merkintöjä muotoilusta.
  3. Foorumi-, blogi- tai muu internetkirjoitus. Ylimääräiset muotoilut minimissään helpottavat työtä.
  4. .rtf, .odt, .doc, .docx ja muut rikkaan tekstin tiedostot: Mieluiten tekstiä ilman muotoiluita. Lainausmerkit ja väliviivat ovat erityisen petollisia, koska ohjelmat tapaavat käyttämään muita kuin tavallisia UTF-8 -merkintöjä. Kyllä niistäkin selvitään.
  5. Jotain muuta: Ota ensin yhteyttä.

Avoin kulttuuri

Lisensoimme lehden Creative commons-nimeä-epäkaupallinen -lisenssillä. Olkaa hyvät.

Mainokset

Pienen mainoksen saa kymmenellä eurolla, blogimaininnalla tai vastaavalla mainoksella omassa julkaisussa. Koko sivun mainoksen saa kahdellakymmenellä eurolla, kriittisellä ja kattavalla blogikirjoituksella tai vastaavalla mainoksella omassa julkaisussa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped