Helmi Lost Coastilla

Erastus 31. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Hiekkasärkkä on kiireisesti valmistautunut Ritaripehon päivään jo toista viikkoa. Artesaanit paiskivat töitä yötä päivää järjestääkseen töitään, yllätyksiä ja ohjelmaa juhlallisuuksien keskelle. Myös Viattomat olivat raataneet kukin tahollaan tätä suurta päivää varten jolloin Desnan kunniaksi on vapautettava suuri määrä ritaperhosia vapauteen, mutta samalla tällä kertaa tullaan pyhittämään uusi yhteinen temppeli jälleen palvelukseen, sen pahaisen viisi vuotta sitten tapahtuneen tulipalon jäljiltä joka poltti koilliskulmasta temppelin lisäksi muitakin rakennuksia surmaten arvostetun Ezakiel Tobynin ja tämän lupaavan aasimar ottotyttären omaan temppelinsä liekkeihin.

Pitkä päivä taittui iltaan, ja mereltä painui Hiekkasärkkään masentava tuuli ja vetinen tihhuutus. Viattomat kukin tahollaan päättivät suunnata Cracktooth tavernaan yhdelle purkamamaan paineita ja valmistautumaan huomisiin juhlallisuuksiin. He sattuivat samaan pöytään umpi täydessä tavernassa ja arasti (Jezle) tai hyvin eläinrakkaasti (Valerie) tutustuivat toisiinsa tilanteen pakosta. Kun seura oli muuttuvassa mukavaksi tavernaan asteli paikallinen pahanilmanlintu, seppä Das Korvut. Kun tämän masentavat ja itseään toistavat jutut eivät saaneet kantaväestä vastakaikua, äkkäsi Das pöydän täynnä nuorta verta.

Das kirosi mokomia juhlallisuuksia ja sitä että paikalliset eivät avoimesti myönnä viimeaikaisten harmien edelleen painavan kaikkien mieltä. Dasin oma elämä murtui, kun tämän vaimo oli Chopperin viimeisiä uhrija, samalla kun heidän poikansa oli kadonnut jo murhasarjan alkaessa. Poikarukka ei koskaan palannut kotiin vaikka Das etsi kaikkialta, hän yritti mennä jopa kirotulle Chopperin asumaniemelle, mutta joku häijy iso lintu pelotteli hänet sieltä häntä koipien välissä kotiin, hukuttamaan surunsa ja vihansa aohjoon ja alkoholiin. Kukaan näistä paskiaisista ei uskalla astua jalallakaan Chopperin niemelle, ette varmasti tekään nuoret hyväkkäät! Jos sen teette ja poikani kannatte kotiin taon teille ammuksi sellaiset säilät että Sczarnit eivät uskalla nokkaanne enää kaduilla koputtaa! Dasin ihmetykseksi Viattomat tarttuivat tähän tarjoukseen, toiset pöydästä päästäkseen, toiset saadakseen murhaavamman kirveen!

Iltakävely raskaassa kelissä ja pimenneessä illassa kohti Junker'sin reunamaa ja mereen tippuvaa roinarantaa tapahtui Dasin saatossa, neuvoja kuunnellen. Das kääntyi pajalle toivottaen alakuloisesti Viattomille onnea toiviomatkalle. Rufus havaitsi roskaröykkiöissä liikettä ja Jezle osasi kertoa että gobliinit siellä keräsivät roskista tarpeitaan. Dasin neuvomat rappujen jäänteet löydettiin Vanhan Majakan juuresta ja Valerie osoitti halunsa muuttua linnuksi irroittamalla otteen käydestä. Onneksi rantahietikko oli pehmeä.

Saaren keskiosa nousi jylhästi kalliolle, käppyräisen metsikön ja sammmaleisten lohkareiden peitteessä. Meren puoleiselta rannalta löydettiin mereen loukkaavien sorkkien jäljet jyrkänteeltä, sekä lehmien, gobliinien ja .. ihmisen luiden jäänteitä. Onneksi Stootin palanut rakennus löytyi läheltä. Lehti tutki sitä niin innokkaasti, että palaneesta puurauniosta tipahti olkapäähän kipeästi puoliksi palanut kattopalkki. Pian kuitenkin lattialta löydettiin kivilaatta joka Jezlen ja muiden avustuksella onnistuttiin raahaamaan sivuun. Ummehtunut ilma ja alas kiertävät kivirappuset tervehtivät Viattomia..

Noin neljänkymmenen jalan syvyydessä rappuset avautuivat isooon työstettyyn saliin, jonka keskellä seisoi jättimäinen Pazuzu-jumalan patsas kosteudesta kiiltävänä ja eben jalokivillä punatuilla silmillä. Jälkimmäiset tarttuivat Valerien kukkaroon.. muiden haukkoessa henkeään. Tätä enne Lehti oli kuitenkin astunut tilaan ensimmäisenä ja hän näki aavemaisen näyn Jervis Stootista kyyristelemässä Pazuzun jaloissa, hypäten pystyyn ja vaatimaan linnun vapautusta Lehdestä?! Lehti kuitenkin terästi mielensä ja pakotti kirotun muiston katoamaan ennen kuin puusepän veitsi ehti upota vatsaan.. samalla hetkellä paikalle marssi pari viemäri tuhatjalkaista, mutta ne tuhottiin näppärästi. Perimmäisestä kammiosta löytyi Chopperin keräämien silmien ja kielien jäänteet.. sekä kirottu abyssaalinen verellä ja nahalla sidottu kirja, joka jätettiin omaan temppeliinsä koskemattomana.

Toisesta käytävästä löytyi raput, jotka laskeutuivat.. aina merenpintaan asti. Rapuissa kuitenkin Valerie kuuli umpiseinästä lapsen itkua ja valitusta. Muut palasivat tarkastamaan asiaa ja pian yksi toisensa muutkin onnistuivat kuulemaan nämä äänet. Rufukselta ei kestänyt toviakaan löytää salaoven avausmekanismi ja sen auetessa sisältä ryöpsähti vieläkin tunkkaisempaa ilmaa ja yksittäinen lapsen parahdus. Hiljaisuus palasi kuitenkin ja pimeän salin perältä havaittiin lisää revittyjä verellä kirjoitettuja sivuja, sekä pieni viaton peitelty nyytti, kuin lapsi nukkumassa. Nyytiä lähestyessä Valerielle selvisi että paikka oli nekromantialla kirottu. Kas kummaa, kun pedin äärelle päästiin näkyi ensin pienessä luurankomaisessa kädessä nalle ja pian lapsen hartioille hypähti ketun kallo. Tämä hirvistys nousi ja ahdisti Valerien artistista luovuutta, mutta veikkoset ja koirasusi runtelivat pietä säälittävää epäkuollutta, kunnes sen epäpyhä liitos tuhouitui ja luut saivat levon. Pääteltiin, että tämä oli Dasin poika Simon nalleineen ja ketun pentuineen. Luut ja jäänteet kerättiin yhteen nyyttiin.

Matka takaisin sivistykseen ja turvaan Hiekkasärkkään meni päättäväisessä hiljaisuudessa. Raunioiden kiviluukku asetettiin paikoilleen, kun kaukaa meren yltä kuului saaatanallinen pelottava karjaisu. Koko porukka juoksi osa hallitusti, toiset hallitsemattomasti kohti köyttä rappujen jäänteellä. Rufus oli koitua köydentukoksi, mutta pakokauhun saattelemina kaikki selvisivät ylös ja kohti ensimmäisiä taloja. Samalla hetkellä Chopperin asumuksen jäänteet räjähtivät liekkeihin ja aavemainen demonisen hevosen siivekäs ruho näkyi hetken taivaalla..

NPC:t

  • Casp Avertin - Arvostettu sheriffi, joka oli pelastaa Dasin vaimon, mutta jäi itsekin Chopperin (25.) uhriksi. Onnistui vahingoittamaan Chopperia kuitenkin kuolettavasti.
  • Das Korvut - äkkipikainen alkoholisoitunut keski-ikäinen mies, mutta ehdottomasti paikkakunnan paras seppä. Menetti vaimonsa (24.) ja poikansa (26. ja viimeinen uhri) Chopperille
  • Hiekkasärkän demoni - hevosen kaltainen lentävä perkele, joka öisin saalistaa eksyneitä ja suojattomia sieluja
  • Jervis Stoot - Arvostettu, mutta omaperäinen puuseppä joka koristi Hiekkasärkkää lintuveistoksineen. Paljastui karmaisevaksi massamurhaajaksi, jonka kotiniemeke on tänäkin päivänä kirottu
  • Pazuzu - lentävien hirvitysten demoninen jumala

Chopper's island

  • small bag of bones and chewed teddy
  • two eben gemstones, total 20gb

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped