Jumalat

Amaunator, Ikuisen Auringon Vartija. Amaunator on lain ja universaalin lain ylläpitäjä, ja useat sopimukset sinetöidään auringon symbolilla. Amaunator on kuollut ja herännyt henkiin satoja kertoja, laskeutuen varjojen maahan ja nousten uudelleen. Hänen symbolinsa on aurinko.

Asmodeus, Yhdeksän Herra. Asmodeus on 9 Hornan piiriin valtias ja paholaisten johtaja. Hänen palvojansa toivovat rukoillessaan välttävänsä kärsimyksen tuonpuoleisessa ja ottavan komennon omasta kohtalostaan. Hänen symbolinsa on kolmio ja muodostuu kolmesta erillisestä kolmiosta.

Auril, Hallaneito. Auril on kylmän pohjoistuulen ja pakkasöiden jumalatar. Harvat palvovat Aurilia vapaasta tahdosta, ja häntä kumarretaan usein ennemin pelosta kuin kunnioituksesta. Auril on kironnut Jäätuulen Laakson ikuisen talviyön alle. Hänen symbolinsa on kuusisakarainen lumihiutale.

Azuth, Ylhäinen. Harvat kumartavat Azuthia, mutta velhoille hän on pyhin. Azuth on oppineen taikuuden ja taikuuden tutkimuksen jumala ja useissa yliopistoissa on Azuthin alttari. Hänen symbolinsa on käsi joka osoittaa ylöspäin sormellaan sinisten liekkien ympäröimänä.

Bane, Mustakoura. Bane uskoo yksinkertaiseen oppiin: Vahvojen on hallittava heikkoja ei siksi että he voivat vaan koska heidän täytyy. Tyrannius ei hyödytä ainoastaan hallitsijaa vaan myös kansaa tämän ikeessä. Banen symboli on musta käsi.

Bhaal, Murhan Herra. Faerunin kansat eivät rukoile Bhaalia, tai ainakaan kukaan ei sitä myönnä. Murhien jumala himoitsee kuolemaa ja jokainen hänen nimessään tapettu vahvistaa hänen valtaansa. Bhaalin symboli on veripisarien ympäröimä pääkallo.

Cyric, Valheiden Prinssi. Cyric oli kuolevainen joka huijasi ja tappoi jumalan, nousten itse ylös jumalien joukkoon. Hän on hulluuden, juonien ja vahingonilon jumala ja vain Amnissa häntä palvotaan avoimesti. Hänen symbolinsa on sormus johon on upotettu pääkallo.

Gond, Ihmeidentekijä. Gond on työnteon, käsityön ja rakentajien jumala. Gondin palvoja eivät tuhlaa aikaansa vaan täyttävät arkensa työnteolla ja näpertelyllä. Gond kehottaa antamaan apua kaikille ja hänen pappiensa läsnäoloa pidetään hyvänä merkkinä taloja rakentaessa. Hänen symbolinsa on ratas.

Helm, Valvoja. Helm on tarkkaavaisuuden ja suojelun jumala. Hän on vartija itse ja vartijat ympäri Faerunia rukoilevat suojelusta tältä. Helm kuvastaa tarkkaavaisuutta ja valvontaa hyvän ja pahan tuolla puolella. Hänen symbolinsa on rautahanska jonka keskellä on silmä.

Ilmater, Itkevä Jumala. Ilmater on kärsimyksen, marttyyrien ja kestävyyden jumala. Jos Ilmater saisi valita, hän ottaisi kaiken tuskan kannettavakseen. Ilmater keventää kärsijöiden taakkaa ja siunaa niitä jotka uhrautuvat toisten puolesta. Hänen symbolinsa on pari valkoisia käsiä.

Jergal, Viimeinen Kirjuri. Jergal on vanhin jumalista, viikatemies joka ei anna armoa tai tunne sääliä kenenkään vuoksi. Hän on kylmä ja tunnoton kirjuri. Hauturit palvovat usein Jergalia. Hänen symbolinsa on pääkallo ja sulkakynä yhdessä.

Kelemvor, Kuolleiden Herra. Kelemvor on oikeudenmukainen, reilu ja lohdullinen jumala. Hän saattaa kuolleet rauhaan ja oikeaan paikkaan tuonpuoleisessa. Kelemvorin palvojat suojelevat kuoleman pyhyyttä ja rauhaa ja vihaavat epäkuolleitta kaikkialla. Kelemvorin symboli on luurangon käsi joa pitelee vaakaa.

Lathander, Aamunherra. Lathander on nousevan auringon ja toivon jumala. Lathanderin nimi tuo toivon ja hyvän mielen kaikkialle. Lathander ei ole auringon jumala, vaan aamun ja kaiken mitä se edustaa. Hänen symbolinsa on nouseva aurinko tien päässä.

Malar, Petolordi. Malar on luonnon synkkyyden ja karuuden jumala. Malarin maailma on punainen verestä ja kynsistä. Malarin palvojat pitävät metsästystä ylimpänä, ja häntä palvoo niin saalis kuin saalistajakin. Hänen symbolinsa on karhun kämmen.

Mask, Varkaiden Ruhtinas. Mask on veijarijumala, varkaiden, vakoojien ja lainrikkojien suojelija. Maskin nimi on niin varkaan kuin kauppiaan huulilla, toisen toivoessa onnea ja toisen anoessa armoa. Maskin symboli on musta naamari.

Mielikki, Metsän Neito. Mielikin nimi nousee huulille vain metsien siimeksissä, sillä sielä hän on kaikkivoipa. Metsässä kaikki ovat hänen suojeluksessaan, ja hän auttaa eksyneitä löytämään suojaa. Mielikin symboli on Yksisarvinen.

Moradin, Arkki-Isä. Moradin on kääpiöiden ja luomisen jumala, ankara mutta reilu jumala joka vahtii seppiä ja käsityöläisiä. Hänen nimessään taotut aseet ovat teräviä ja panssarit kestäviä. HÄnen symbolinsa on alasin josta iskee liekki.

Mystra, Loitsujen Emo. Mystra on taikuuden jumalatar kaikissa sen muodoissa. Mystra on vastuussa taikuudesta kaikkialla ja kaikissa sen muodoissa ja hän sekä antaa taikuuden voimia että suojelee siltä. Hänen symbolinsa on loitsukirja jonka kannessa on riimu.

Oghma, Tiedon Jumala. Oghma on imspiraation, innovaation ja tiedon jumala. Oghma puhtaimmillaan edustaa tiedon raakaa alkuperää-ideaa. Idea voi liikuttaa vuoria, hallita kansoja ja kaataa kuninkaita ja Oghma on kaiken tämän alkuperä. Hänen symbolinsa on tyhjä käärö.

Punainen Ritari, Suurmestari. Punainen Ritari on strategian ja suunnitelmien jumalatar. Hänen palvojiaan kutsutaan Punaiseksi Ritarikunnaksi. He ovat alati valmiita toimintaan ja suunnittelevat kaikkien varalle. Hänen symbolinsa on punainen ratsun shakkinappula.

Selune, Hopeaneito. Tähtien ja taivaan jumala jota varsinkin naiset palvovat. Hän valvoo nukkuvien puolesta, suojellen heidän rauhaansa. Hän myöskin suojelee yöllä työskenteleviä ja merimiehiä jotka matkustavat hänen karttojensa avulla. Hänen symbolinsa on sininen lippu kultaisilla tähdillä.

Tempus, Vainovasara. Tempus on sodan jumala, arvaamaton ja vahva. Tempus on liittolaisesi aluksi mutta huomenna hän voi olla vihollisesi. Tempus silti uskoo vahvaan kunniakoodiin ja se muodostaa selkärangan hänen opilleen. Hänen symbolinsa tulinen miekka kilvessä.

Torm, Oikeuden Koura. Torm on on velvollisuuden ja lojaaliuden jumala, sankarien palvoma. Torm uskoo että niiden joilla on voimaa täytyy käyttää sitä heikkojen suojelemiseen ja korruption tuhoamiseen. Hänen symbolinsa on metallinen sotilaan hanska.

Tymora, Onnetar. Tymora on seikkailijoiden suojelijajumalatar. Hän arvostaa uhkapelaajia, riskinottajia ja vapaasieluisia. Tymoran palvojan rukous on yksinkertainen: "Onni Suosii Rohkeaa!" Hänen symbolinsa on kultainen kolikko jossa on jumalattaren kasvot.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped