Faerun on Toril-planeetan suuri läntinen mantere, ja vaikka se ei kata kuin osan tästä maailmasta, on se koti lukemattomille tarinoille, ihmeille ja elämän monimuotoisuuksille. Faerunin pohjoista osaa kutsutaan yleisesti nimellä Pohjola. Pohjolassa kaupunkivaltiot kuten Ikikesä, Baldurin Portti, Syvävesi ja Hopeakuu loistavat sivistyksen ja sivilisaation keskuksina, näiden väliin jäävien erämaiden ollessa täynnä sekä koluamattomia korpia että vaarallisia hirviöitä.

Viimeisinä vuosisatoina on Faerun kokenut kovia; Vaikeuksien Aika, Loitsurutto ja Murtuminen muuttivat ja sekoittivat Faerunin maita, historiaa ja jumalten kohtaloita. Pohjoisessa merkittävä viimeaikainen tapahtuma oli kuitenkin Hopeasoiden Sota, viimeisin suuri sota vuorten örkkien ja Uumenelan pimentohaltioiden hyökätessä Hopeasoiden kaupunkien kimppuun. Sota kesti koko vuoden, ja raivosi Hopeakuusta Mirabariin asti. Sota päättyi Hopeasoiden kääpiöiden ja haltioiden voittoon, kiitos sankarillisen pimentohaltia Drizzt Do'Urdenin rohkeuden ja Mithralsalin kääpiökuningas Bruenor Sotavasaran päättäväisyyteen. Sodan jäljet näkyvät yhä pohjoisessa, jossa satunnaisia örkkien sotajoukkoja vaeltelee erämaassa ja pakolaisia asuu monissa kaupungeissa. Samalla kuitenkin perustettiin Monen Nuolen Kuningaskunta, örkkien kaupunkivaltio joka on koittanut luoda uuden kuninkaansa Lorgru I:en johdolla diplomaattisuhteita vanhoihin vihamiehiinsä.

Tunnettuja kaupunkeja mm. Pohjolan helmi Ikikesä, suuri metropolis Syvävesi, kääpiöiden valtakunnat Mithralsali, Sundabar, Adbar ja Gauntlgrym sekä mahtava Hopeakuun kaupunki.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped