Jätinnyrkki, jossa Mokmurian jättien armeijaa kokoaa

Rova 4. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Alavilta mailta tulijoita odotellessa, Storval ylängön huipuille rakennettiin magiasta asumus tarkkailemaan rapuilta alkavaa polkua tasongolle. Valerie löi valkoisen sävelen tahdit, Rufus yhtyi tanssien Lehden rituaaliin. Lyrie ruumis ja hitonkallis öljy tuhrittiin pyhissä menoissa ja alkoi reincarnaatio yritys. Tunti meni melskatessa, kun maaäiti tuntui tajuavan ahdin. Maan kivinen vaippa peitti Lyrien ruumiin ja Rufus tarkoin ottein alkoi tätä kehtoa avata. Sisältä löytyi, tuttu mutta Storvalin ylängön värinen neito, joka otti Rufuksen sylissä ensi hengityksensä. Lyrie oli palannut, mutta kantaen nyt maan elementtiä ruumiissaan. Muutama tunti meni, uusiin nahkopihin totutellessa ja kissan palatessa. Muiden palautuessa edelleen eilisen säkin hivutuksista..

Kunnes rappujen tasolle ilmestyi kivijätti, toinen ja koko joukko. Turhautunut tosi karhu marssi myös mukana, ilman sydäntä jatkaa. Mutta kivijättien johtaja ajoi koko joukkoa sekä epämiellyttävää kokoelmaa säkkejä, arkkuja ja .. ja olut tynnyriä Hiekkasärkän kahden ritarin panimolta!? Leirissä valmistauduttiin, magian pitäen Viattomat poissa jättien näkökentästä. Uteliaisuus kantamuksista ja edelleen tiedon puute Jätinbnyrkistä ajoi Viattomat offensiiviin. Jätit ahdistettiin kiviseen kujanteeseen, mutta ne näyttivät olevan elementissään. Kiviä kaarsi ja kimpoili ympäriinsä ja nuijat nujakoivat. Hetken näytti että Viattomista ei olisi vastinetta, mutta Valerien siunaukset ja taistelulaulu, sekä murhaavat aseet ja hampaat alkoivat raastaa jättejä. Lehti puhui karhua, ja vapautti tosikarjun tästä katkerasta partiosta sekä murhaavasta taistosta, sen lopulta paetessa paikalta. Kivijättien johtajatar ei saanut hakkuja lyömään toteen, kun samalla muu rinama oli luhistumis pisteessä. Edes kaksi perässä raskasta arkkua kantanutta kivijättiä eivät voineet muutta taiston kulkua - pian viimeinenkin jjätti oli taltutettu ja Viattomien vammat lopulta vaatimattomat.

Jättien kantamuksista löydettiin ihmisiä, Hiekkasärkkäläisiä: Seppä Das Korvut, panimoritari Gavin Deverin ja aristokraatti bisnesmies Titus Scarnetti, sekä viisi muuta nuorta ja wanhaa kyläläostä kaapattuna Hiekkasärkästä. Kivijättien raidin onnistuminen Hiekkasärkässä selvisi myös Viattomille, mutta ainakin yhtä lukuunottamatta kaapatut saatiin tajuihinsa ja Teraktinus.. sekä kumma kivi oli pysäytetty. Ameikon, Shalelun, Kasadein ja Sandrun puolustus, lohikäärmeen tuho ja väistyminen Teraktinuksen joukon edestä paljastui myös. Siviilien huolet unohdettiin hetkeksi, kun Lyrien channele paransi naarmuja mutta myös sidotun kivijättiselviytyjän.

Stoffel kädet sidottuna, heimolaistensa ruumiiden keskellä alkoi ketoa tarinaa. Kivijätit elivät huipuilla, laaksoissa ja vuorien rinteillä, omassa rauhassaan esi-isine ja kivien henkien neuvoja seuraten ja rauhaansa arvostaen. Jormusir heimoon saapui kuitenkin nuori ja julma kivijätti Mokmurian, joka villillä magialla, rikkauksilla ja lupauksella muinaisesta hirmujärjestyksestä herätti nuorien kivijättien intohimot. Taiston jälkeen heimon vahhimmat oli sysätty sivuun ja nuoret pyrkyrit Vlorian yksisilmän johdolla määräsivät heimon Mokmurian armeijaan leiriytymään tabuna koetin Jätinnyrkkin ympäristöön. Jätinnyrkki on Stoffelin mukaan syvällä Rautahuippujen vuoristossa, jättien vuoripolkujen takana Muschkal vuoristojoen varrella, jonka tiedetään laskevan Storvalin syvänköön. Hän lupautui oppaaksi, mutta häpesi heimonsa rappiota ja turmioita jota nuorten tavat toivat, kieltäytyen paluusta Jätinnyrkille. Jätin nyrkille oli kuulemma kokoontunut yli satapäinen armeija kivi- ja mäkijättejä sekä ogreja. Itse linnoituksen mustat portit olivat läpäisemättömät jäteille joten eihän Viattomilelkaan suositellut sinne matkaamista - mutta omapa oli asiansa..!

NPC:t

 • Barl Luunmurskaaja - Kivijätti, joka ajoi Kreeg ogret Rannickiin! Necromaseri, joka pakeni muinaisten herrojen katon aukon kautta.. mainitsi isännäkseen Mokmurianin
 • Cesten Orlandi - Konnanselänlautan Turtles Parlor tavernan isäntä, pisnesmies
 • Das Korvut - Äreä seppä Hiekkasärkästä, jonka pojan kohtalon ratkeaminen palautti miehen uskon elämään. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Gavin Deverin - aatelissuvun ritari ja vakiinnuttuaan Hiekkasärkkään panimomestari. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Hevonen - Konnunselänlautan Haukan heimoinen shoanti, tarkka tallinsa hevosista ja normaalisti tarkka myös sanomisistaan..
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lamatar Boyden - Mustasulkien vakaa komentaja, joka tuntui kuitenkin kadonneen sopivasti hetkenä kun ogren valtasivat Fort Rannickin. Myrianan mukaan mies raahattiin ogrejen matkaan pohjoiseen. Myriannan julman surun kiron murruttua, recarnoitiin sammakkomieheksi ja uudeksi Whitewillon vartijaksi.
 • Lord-mayor Grobaras - Magnimari pyylevä pormestari, hedonisti ja wahvasti omaan tulkintaansa luottava ylimys
 • Lyrie Akenja - Thassiloania expertti, kenties kerran Nualian palkollinen, mutta nyt erityisesti Rufuksen uskottu nainen. Kuoli Storvalin thassilonian aikaisilla rapuilla harpyjen nuolisateeseen.
 • Maelin Shreed - Konnunselänlautan jo iäkäs mutta aina tunnollinen pormestari ja Erastilin pyhitetty
 • Musta Magga - Ikiaikainen lonkerohirviö, Lamashthun siunattu joka uinui Storval syvänteessä. Nyt jossain Savijärven huomattavasti pienemmissä altaissa.. loukkaantuneena ja katkerana Konnunselänlautan nöyryytyksestä
 • Myriana - Komentaja Lamatarin mielitietty, nymphi valtiatar Valkopajukon-suolla. Revitty kappaleiksi, Lamatarin silmien edessä ogrejen raahatessa miehen mukaansa. Suon kirouksen lähde ja Lamatarin jäänteiden palautuksen jälkeen suinasi Lamatarin uuteen elämään sekä Valerian inspiraation ikuiseksi kohteeksi, kunnes katosi tyhjyyteen vapaana.
 • Shalelu Andosana - Hiekkasärkän korpien haltia puolustaja. Lähti mukaan Fort Rannickin takaisinvaltaukseen, isäpuoli Jakardros taka-ajatuksenaan
 • Stoffel - kivijätti rappioon ajautuneesta Jormunsir heimosta. Vanki ja opas Rautahuipuille?
 • Teraktinus - Jättien partion johtaja, joka lähestyy Hiekkasärkkää raidaus ja mystinen objekti mielessään. Kaatuessaan STorvalin rapuilla, paljastui että objekti oli vain ikiwanha kivi Hiekkasärkän oletetusta luhistuneesta majakasta Wanhasta Valosta..
 • Titus Scarnetti - Hiekkasärkän aatelinen, bisnesmies varsinkin sahaalalla. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Valanni Krinst - Lord-mayor Grobaraksen liiankin etevä oikea käsi. Liikuttaja ja toteuttaja

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ds35UJxAXMaV_ObMdbcV3O65mETraRoMIGpKp64o6J4/edit#gid=1777022411

Holdings

 • Kaijitsu manor and three servants for a year (500gp paid)
 • Shadowmist and three standard horses at Arvensoar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped