Missä muurit suojelevat valtiasta

Desnus 12. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Half-a-Chicken Walkin risteys oli kammottavasti runneltuja ruumiita pullollaan, eikä kivettynyttä Milezzaa ja jättimäsitä Beshaa ollut mahdollista vain kadottaa! Kaer Magalaiset lähestyivät, alkoi viattomien sivullisten uhrien tunnistus ja/tai ryöstely, mutta asiat rauhoittuvat kun Arkanistien Ympyrän jäsen marssivat paikalle, ensimmäiset dispelloimaan run a way cloud of deathia ja muu edistajisto varsin tiukkkaan sävyyn puhuttamaan selvityjiä, Zerania ja Majikkia. Zeranin kultainen kieli onneksi vakuutti Arkanistien varsin näyttävän päällysmiehen Wenin. Korvosan asiat kuitenkin kuuluivat Korvosalasiten ratkottavaksi, tällainen päätön väkivalta ei kuulunut Kaer Magaan! Arkanistit ottivat Togomorin jäämistön verirahoiksi, vain Korvosan kuninkaallisen linnan avaimet poimittiin Majikin toimesta talteen. Kivettynyt Milezza toimitettaisiin yhtenä kappaleena The Wheel Unbrokeniin, Arkanistien kiltataloon. Majikin tehtäväksi jäi avata tie jäöttimäisistä Beshojen ruumiista - kaksi katalaa syuötettiin oksumuurahais.. swarmille. Zeran lähti etsimään tositimanttia oman jätti Beshan kutsumiseksi omille jaloilleen.

Kaer Magan katetut pimeät kujat olivat otolliset varjojen miehelle, ja pian kulku ohjasi Pienten jumalien kujalle, jonka lukuisten pyhäkköjen joukosta löytyi myös Ashavan hillitty pyhäkkö ja paikalta vielä pappi, haltia Bertangial. Uskonveljestä ylpeä paikallinen mietti vain hetken, ja tarjosi apua tositimantin etsintään. Ensin vierailtiin Azmodeuksen kirjuriin, joka taas tiesi oman temppelinsä hovitoimittajan - jalokivisepää Zormangelin liikkeen jossa oli aina yksi kivi varattuna juuri heidän papistolleen. Se kivi myytiin palveluksia vaihtamalla Zeranille. Bertangial mukana lähdettiin kokeilemaan henkiin herätystä, kadulla jonka viimeisiä siviiliuhreja joko vietiiin perheen kesken joko viimeiseen leposijaan tai myymällä funtionaaliset ruumiit Ankar-Ten ruumiiden kutsujille palvelusväkikäyttöön ilman inhimillisä rasitteita. Kun Beshan jättimäinen ruumis siihen oli kaatunut, kadulla sitä olevi kutsuvi takaisin. Zeran otti menot varjojen kautta vauhtiin, Bertangielin tukiessa Ashavan tanssein ja Majikin valaessa väkevät öljyt nahalle. Kului tovi, jos toinenkin kliimaksin kiihtyessä. Kunnes yksi hetki, sen olevi päättyvi. Beshan valtava ruumis hekuen, ottaen tovin ja toisenkin kunnes kramppi, syvä yskäys ja mies punnersi yläruumiinsa ylös. Yskien ja sadatellen, Milezzaa tiedustellen hän palasi elävien kirjoihin.

Tämän ihmeen jälkeen Half-a-Chicken Walk oli jälleen vapaa kulkijoille, kärryille ja kaupalle. Pettyneet suuntasivat The Wheel Unbrokeniin kohtaamaan väkevät arkanistit ja Milezzan kivinen kohtalo. Upeat liikkeet sivuutettiin katutasossa, risteyksen kussakin kulmassa. Killan tutkimus ja kokoontumistilat löytyivät ilmateitse yhdistettyjen persoonallisten rakennusten ylemmistä kerroksista. Lopulta erittäin viihdyttävässä salissa tavattiin Wen ja muutama muu arkanisti, sekä hämmästyneeseen asentoon kivettynyt Milezza. Ennen tämän dekivetystä Arkanistit ilmoittivat, että Kaer Magaan ei Pettyneillä ollut asiaa ennen kuin asiat Korvosan kuningattaren kanssa oli lopullisesti selvitetty, mutta aikaa valmistautumiseen oli vielä puoleen yöhön. Tähän ei ollutvastaan sanomista, ja Arkanistit valmistelivat patsaan nimeltä Milezza lihaksi muuttuvaksi. Väkevä magia aiheutti vain muutamia rusahduksia ja Milezza astui takaisin lihaansa vahhingoittumattomana. Hän oikein vielä ystvystyi ollegoidensa kanssa, mutta aikajana pysyi. Ilta tehtiin järjestelyjä Ileosa Arabastin päänmenoksi, kaikkien yllätykseski Gadka kääpoö sai tilatut maagiset tawarat toimitettua alkuillaksi myyntikärrylleen ja muitakin alkemistisia soppia keitettiin - illan tullen Milezza kaappasi kuitenkin poikansa käsikynkään ja lennätti Pettyneet Whistledowniin - gnome painotteiseen taajamaan Sanos metsän ja Syrantula-järven äärelle, Fenwell vuoriston ja Mushfenssin läheisyyteen. Omatakeiset tuulikellot eivät häirinneet ja tämä yö nukuttiin Tiny hutissa tai Beshan tapauksessa taivasalla.

Seuraavana aamuna Majik jatkoi nyt Arkanoiden kirotun hengen saavuttaneen evasion sormuksensa suututtamista, Kaer Magassa asennetusta vähäisemmästä jalokivestä huolimatta. Milezza veteli onnen kortin kohtalokkaasta pakastaan ja Besha maalasi itsensä ja Mandravuksen sotisovan mustalla shoantimaalilla. Zeran mittaili nyt näkyviä vuoristoja ja sen takaista suota, ottaen Korvosan Pharasmiiteiltä saadun loitsukäärön käyttöön. Pettyneet leijuivat pilvinä yli Syrantula järven ja kiihtyvällä vauhdila myös vähäisten Fenwell vuorien, kunnes sen takana levisi uskomattoman suuri suo. Kiitos pilvien ja Hukkuvan neidon korkeuden, se oli kolmen tunnin kuluttua havaittavissa horisontissa, mutta sen sarvia väritti jotakin punaista ja vihreää.. Päätettoon soljua nyt loppumatka hitaammin alhaalla mangroven ja pajukon peittämällä suolla, välillä ylittäen aukeita suokkosia tai pieniä virtoja. Lopulta saavuttiin isommalle virralle ja Zeranin kompassi tiesi että Hukkuva neito oli vain muutaman sataa jalkaa pohjoisessa, jokea seuraten..

Kun Hukkuva neito näyttäytyi mangroven vetäytyessä vetisessä kohdassa oli näyttävän pyramidin huipulla nyt ehdottomasti kaksi suunnatonta lohikäärmettä! Niistä punainen kuin horroksesta havahtuen ja päätyen tuijottamaan Beshaa jonka muoto oli vain hetken pois katveesta. Lohikäärmeet syöksyivät, mutta pikaisesti nostetut suojat kestivät yllättävän hyvin sekä tulisen virran kuin happoisen räkäisyn. Ei aikaakaan kun mahtavat lohikäärmeet oli ahditettu miekalla, magialla ja pommein, myrkyn vihreä rymähti ensin syvään suokkoseen upoten liikkumattomana. Punainen yritti piilotella, mutta milezza kaivoi sen tähtipölyllä näkyviin - Zerithiel lauloi kuolemaa kuningattaren kätyreille ja punainenkin oli pian surmattu!

Loppumatka pyramidille tehtiin jokseenkin piiloutuen, mutta kun kiviselle Kuningattarelle päästiin sen huikea naisoletettupatsasreliefi, osin murskautuneet sarvet ja jokea kohti kallistunut rakenne eivät paljastaneet sisääsnkäyntiä, tovin liitelyn ja tutkimusten jälkeen sen huipulta ja rinnuksilta löydettiin muutama, ilmeisesti ilmatie sisälle. Zeran oli se onnekas varjojen miehenä, joka sai pilveksi muuttua ja kurkata sisään - Pettyneet aloittivat aina huipulta!

FINAL LVL UP, 16 BECOMES 17!

The others

 • Bertangial - haltia pappi Kaer Magan Street of Little Godsin Ashavan shirellä, omaa kyseen alaiset - mutta tehokkaat kontaktit kummajaisten kaupungissa.
 • Boule - varkaiden neuvoston, tahi Cerulean Councilin yllättävä nokkamies. Haluaa tukea vastarintaa omassa ahdingossaan mahtavin
 • Cora Crandon - Vartioston kapteeni, aiempi palveluspaikka Wanhassa Korvosassa
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään. Herätettiin henkiin Pettyneiden toimesta.
 • Domina Arabasti - Eodredin ja Vensterin äito CHeliaxiasta, kuningatar joka vahvisti monarkiaa rautaisella otteella ja palautti loiston Korvosaan.
 • Eodred Arabasti II - kohtuu pidetty nuoriin naisiin menevä Korvosan kuningas. Kuolema oli järkytys koko kaupungille.
 • Gadka Burtannon - kääpiö, joka kauppaa kyseenalaista tai laatuista magiaa Kaer Magan Tarheel kaupunginosassa.
 • Glorio Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, raamikkaampi sekä diplomaattisempi puolisko
 • Grau Soldado - vartioston kapteeni, joka sortui viinaan vastuiden paineessa. Palveluksessa
 • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jonka hintelän pinnan alla asuu arvaamaton peto. Ehkä kuninkaan kuolema ei ollutkaan onneton sattuma?
 • Ishani Dhatri - uuttera Abadarin pappioppilas, joka työskentelee kovasti Punaisen Hunnun pysäyttämiseksi
 • Joramein Antekuist - Abadarin temppelin raskaasti haarniskoitu vartiokapteeni. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Kayltanya - Punaisten Mantisten johtajatar, säkenöivine sapeleineen. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Kazavon - Ustavalainen sotalordi joka ajoi örkit Belkzeniin ja jonka Scarwall linnoituksessa alkoivat sitten hirmuteot. Tosi sininen lohikäärme jonka Mandraivus surmasi, mutta jonka osat elävät edelleen
 • Keppira D'Bear - wanhin Pharasman papitar Korvossa. Vastarinnan suojelija ja harmaan viisas johtatar
 • Koriantu - Punaisten Mantisten aasimar inqvisiittori Korvosassa, oka Cinnabarin nahassa. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä ja iloinen mieli, sekä poikkeukselliset taidot ovat yllätys raadollisessa uskonnossa
 • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
 • Marcus Thalassinus Endrin - vangittu, murrettu ja nöyryytetty, mutta taas se mies josta rautainen Sable Companyn komentaja tunnettiin vankeudenkin jälkeen
 • Meliya/Vimanda/Amanda Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, kauniimpi sekä väkevämpi puolisko. Rakasasha itsekin!
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • Obastalar Perthios, charmikkasti varttunut Pharasman suurpappi ja assistettinsa Joran
 • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa tunnettu poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Surmattiin Siunatun neidon parantolan alla, Urgothoan Punaisen usvan laboratoriossa.
 • Sabina Merrin - Harmaiden Neitojen komentaja, ja kuningattaren henkilökohtainen vartija ja kenties myös rakastaja. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Sabriyya Kalmeralm - Magnimarin Purjeiden Bazaarin prinsessa ja ylhäinen suojelija.
 • Sermignatto - ikiaikainen belier devil, Thassilonian tietäjä ja pactissa kuningatar Ileosan kanssa alaisineen. Tuntematon esihenkilö pactin suojelijana..
 • Tayce ja Brienne Soldado - Graun veljen leski ja tytär. Tytär oli yksi ensimmäisistä Punaisen Hunnun uhreista Polun Päässä
 • Telmayne Fire-Eyes - pitkä ja raamikas nainen, kaljuksi leikattu shoanti-shamaani Skaldwoodissa.
 • Togomor - bloat maagi mystisestä Kaer Magasta. Ileosan valitsema uusi seneschal. Surmattiin Kaer Magassa kahden ensimmäisen anti-Beshan kanssa, raskaalla hinnalla.
 • Trinia Sabor - kuninkaan murhasta lavastettu vaaleaverikkö ihmisnainen, maalari mutta entinen katu- ja shingleslapsi. Valemestaus kuningattaren toimesta surmasi jonkun toisen? Turvassa jossain Harsessa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Zarmangarof - Wanha musta lohikäärme. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Zeeva Foxglove - varisialaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Kenties Randalin erityinen ystävätär.
 • Zellara Esmeralda - Onneton ennustaja, mutta nyt Korvosan puolustaja entiteettinä Esmeraldan suvun ennustuskorteissa. Muodosti Vensterin kanssa Decks of Many Thingsin tarot korteista.
 • Zenobia Zenderholm - aiemmin kunnioitettu Abidarin uskollinen ja Korvosan tuomari, nyt kuitenkin Urgothoan seuraaja vailla ruumiin jäseniä, kouluttamassa uusia harmaita neitoja
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!
 • Venster Arabasti - Eodred Arabastin tiefling verinen veli, joka saapui kuningar Dominan varjeltuna salaisuutena Cheliaxiasta. Intohimoinen kortinpeluri ja kuninkaan turma. Muodosti Zellaran kanssa Decks of Many Thingsin tarot korteista.
 • Verik Vancaskerkin - vartioston tuntemattomasta syystä jättänyt kapteeni. Vapautettiin, kun 57 Punaisen hunnun uhria täytyi siirtää Siunatusta Neidosta aamuyön tunteina.
 • Wen Histani - Kaer Magan Arcanist Circlen edustaja, miltein kiltaan ystävällisesti - kutsuva kunhan Korvosan sisäiset ongelmat hoidetaan ensin Kaer Magan rakennelman ulkopuolella!

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped