Yleisimmät jumaluudet Sisäisen Meren alueella


Asmodeuksen symboli

Asmodeus, Lawful Evil
Helvetin Ruhtinas, Asmodeus, on yksi arkkipaholaisista, jotka asuttavat Helvetin maailmantasoa, hän on tosin ainoa niistä, joka on päässyt jumalaksi asti. Asmodeus on tyrannian, orjuuden, sopimusten ja ylpeyden jumala, jolla on vahva asema Cheliaxian valtiossa. Sopimuksilla ja vakuutuksilla kauppaa tekevä Asmodeus ja hänen palvelijansa kunnioittavat lakeja ja usein tekevät yhteistyötä paikallisen hallinnon kanssa. Heidän mielestään vahvojen kuuluu hallita heikompiaan, jotka ovat näin kiitoksen velkaa tästä herroilleen. Asmodeus on yksi luomisen jumalista. Muita nimiä Asmodeukselle on Arkkipaholainen, Lakien Prinssi ja Pimeyden Ruhtinas.


Desnan symboli

Desna, Chaotic Good
Yksi maailman luomisen jumaluuksista, joka tosin ei koskenut maailmaa vaan keskittyi luomaan taivaat ja avaruuden. Tämän vuoksi niin Desna kuin hänen seuraajansa tutkivat Golarionia mielenkiinnolla, jääden vain harvoin paikalleen. Desna on vapauden, onnen, unien ja matkustamisen jumala. Tästä johtuen matkustajat ja vaeltajat kunniottavat Pohjantähden Äitiä ja Onnetarta, nimiä joita Desnasta on käytetty jo tuhansien vuosien ajan.


Abadarin symboli

Abadar, Lawful Neutral
Ensimmäisen Kammion herra on kaupunkien, lakien, kaupankäynnin, kauppiaiden ja varallisuuden jumala. Abadar on kärsivällinen jumaluus, jonka seuraajat vievät sivityksen valoa maailman synkkiin kolkkiin. Jokainen kaupunki ja uusi kylä on merkki Abadarin tehtävän edistymisestä. Häneen yhdistyy myös oikeudenmukaisuuden aspekteja, sillä Abadaria kutsutaan myös Jumalien Tuomariksi, ollen sovittelija ja neutraali osapuoli monissa tilanteissa. Abadarin temppelit tekevät aina läheistä yhteistyötä paikallisen hallinnon kanssa.


Sarenrae symboli

Sarenrae, Neutral Good
Auringon jumala Sarenrae on parantamisen, katumuksen, rehellisyyden ja maltillisuuden jumala. Hänen opetuksiinsa kuuluu, että kaikilla olennoilla on mahdollisuus katumukseen ja parannuksen tekemiseen. On kuitenkin olemassa luonnottomuuksia ja elämää pilkkaavia hirviöitä, joille tällainen mahdollisuus ei kuulu, eikä niille jotka hakevat kunniaa kuolemasta ja tuhoamisesta. Näitä olentoja kohtaa Sarenraen toinen puoli, raivokas, nopea ja oikeudenmukainen tuomio. Sarenrae on kuin aurinko, lämmin ja elämää ylläpitävä mutta samalla polttavan kuuma ja armoton. Toisia nimiä Sarenraelle ovat Sarastuksen kukka, Ikituli ja Parantava henkäys.


Shelynin symboli

Shelyn, Neutral Good
Rakkauden, kauneuden, taiteen ja musiikin jumaluus Shelyn on hyvin suosittu käsityöläisten, taitelijoiden ja nuorten parien keskuudessa. Shelyn on myös optimistinen jumaluus, hän uskoo voivansa auttaa muuttunutta veljeään, jumala Zon-Kuthonia, palaamaan siksi mikä tämä oli aiemmin. Shelynin palvelijat luovat uutta taidetta ja kulttuuria ja suojelvat jo olemassa olevaa. Ikuista Ruusua kunnioitetaan varsinkin suurissa juhlissa, joissa nuori rakkaus voisi päästä kukkimaan.


Toragin vasara-symboli

Torag, Lawful Good
Lähinnä kääpiöiden ja seppien suosiossa oleva Torag on luomisen, suojelemisen ja teräksen jumala. Luomisen Isä antaa seuraajien luoda oman polkunsa, puuttuen heidän kulkuunsa vain harvoin, luottaen että tämä karaisee ja vahvistaa heitä. Kunniallisuus ja uskollisuus ovat Toragille tärkeitä arvoja, samoin yhteisöjen ja perheen suojelu. Torag on yksi luomisen jumaluuksista, kuten seppien jumalalle on sopivaa. Kääpiöiden jumaluuksista Torag on suosituin myös ihmisten keskuudessa.


Erastilin symboli

Erastil, Lawful Good
Erastil on maanviljelyksen, metsästämisen, kaupan ja perheen jumala. Myös metsät, luonto ja traditio ovat hänen kiinnostuksen kohteitaan. Erastil kannustaa yksinkertaiseen elämään, pois sivilisaation kahleista kohti vapautta ja iloa minkä perhe tai pieni yhteisö voi antaa. Monet Erastilin palvelijoista viettävätkin ison osan ajastaan metsissä ja luonnossa, seuraten näin jumaluutensa antamaa esimerkkiä. Erastil siunaa sadon ja saaliin sekä suojelee pieniä yhteisöjä metsien vaaroilta, tämän vuoksi Erastil on hyvin suosittu jumaluus Varisiassa. Muita nimiä Erastilille on Vanha Metsästäjä ja Hirvijumala.


Cayden Caileanin tuoppi

Cayden Cailean, Chaotic Good
Juopunut Sankari on oluen, viinin, vapauden, seikkailun ja rohkeuden jumala ja yksi harvoista Tähtikiven Kokeen kautta jumalaksi päässeistä. Kerran Cayden Cailean oli tavallinen mies, joka arvosti vapautta yli kaiken ja ei koskaan palkkamiekka urallaan vahingoittanut toisen vapautta, vaikka tämä olisi tarkoittanut palkatta jäämistä. Humalapäissään Cailean päätti kokeilla Tähtikiven koetta ja vieläkään kukaan (ei edes Cailean) tiedä miten hän onnistui kokeessa. Juopuneen Jumalan seuraajat viettävät paljon aikaa alkoholin parissa mutta alkoholin kuuluu olla rohkaisun ja ilonpidon väline, holtiton käyttöä ja oksentelua katsotaan pahalla, onhan alkoholi heille pyhä asia. Cayden Cailean on erityisesti seikkailijoiden, tavernanpitäjien ja panimoiden suosiossa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped