Attach:Lemaru.png Δ

Lemaru Vaahtojalka

Questionable Halfling monk (Maneuver MasterUC / Underfoot AdeptARG) 3
Lawful Neutral Small Humanoid (halfling)
Player Veltzeh
XP jotain


Init +1
Senses Perception +6
Speed 30 ft. (20 ft. encumbered)


AC 14, flat-footed 12, touch 14, flat-footed touch 12 (+1 Dex, +1 Wis, +1 dodge)

 • +1 dodge vs. larger creatures, +4 vs. AoOs

HP 26 (3d8+3*2+3)
Fort +5, Ref +4 (+1 dodge vs. trample), Will +4

 • +2 racial vs. fear

CMD 17;

 • +2 vs. trip, disarm

Attack

 • melee Unarmed strike +6 (1d4+3, B, ×2, —)
 • melee Dagger +6 (1d3+3, P or S, 19–20/×2, 10 ft.)
 • melee Club +6 (1d4+3, B, ×2, 10 ft.)
 • melee Shortspear +6 (1d4+3, P, ×2, 20 ft.)
 • melee Kama (cold iron) +6 (1d4+3, S, x2, —)
 • melee Nunchaku +6 (1d4+3, B, x2, —)
 • ranged Sling +4 (1d3+3, B, ×2, 50 ft.)

CMB +5; flurry CMB +4

 • +2 to trip, disarm

Str 16, Dex 13, Con 15, Int 14, Wis 13, Cha 10
BAB +2
Traits Martial ManuscriptUCa, Simple DiscipleUCa
Feats Dodge, Improved Trip, Improved Unarmed Strike, Improved Disarm
Skills Acrobatics +6 [2], Appraise +2, Bluff +0, Climb +7 [1], Craft (calligraphy) +7 [1], Diplomacy +0, Disguise +0, Escape artist +6 [2], Fly +1, Heal +1, Intimidate +0, Knowledge (history) +6 [1], Knowledge (religion) +7 [2], Linguistics +10 [3], Perception +6 [2], Perform () +0, Ride +1, Sense motive +5 [1], Stealth +9 [1], Survival +1, Swim +7 [1]
Languages Common/Taldane, Halfling, Gnome, Goblin, Hallit, Ancient Osiriani, Draconic, Abyssal
Special Qualities Halfling: small, fearless, fleet of foot, polyglot, underfoot; Monk: unarmed strike, bonus feats, AC bonus, evasion; Maneuver Master: bonus feats, flurry of maneuvers; Underfoot Adept: underfoot grace, underfoot trip


Special Abilities

 • Flurry of Maneuvers (Ex): As part of a full-attack action, make one additional combat maneuver, regardless of whether the maneuver normally replaces a melee attack or requires a standard action.
 • Underfoot Grace (Ex): When using Acrobatics to avoid AoOs by moving through a threatened area or an enemy’s space, only take a -5 penalty when doing so at full speed.

Gear
On body Dagger (1 lb), Shortspear (3 lb), Spear (6 lb), Sling, Kama (cold iron) (2 lb), Nunchaku (2 lb), Bullets, sling (10) (5 lb), Pouch, belt (empty) (0,125 lb), Smoked goggles, Tattoo, Acid (flask) (1 lb), Sunrod (1 lb), Explorer's outfit (2 lb), weight 13,625 lb
In belt pouch Candle (4), Chalk, 1 piece (10), Earplugs, Flint and steel, Ink (1 oz. vial), Inkpen, Magnet (0,5 lb), Signal whistle, Vial, ink or potion (3), weight 0,5 lb
In backpack Backpack (empty) (0,5 lb), Chalkboard (2 lb), Grappling hook (4 lb), Oil (1-pint flask) (1 lb), Rice paper (sheet) (10), Rope, silk (50 ft.) (5 lb), String or twine (50 ft.) (0,5 lb), Torch (2) (2 lb), cards (1 lb), dice, Ball (2 in), weight 16 lb
In sack Bedroll (1,25 lb), Crowbar (5 lb), fishing kit (0,5 lb), Flask (empty) (2) (3 lb), saw (2 lb), Shovel or spade (2 lb), waterproof bag (2) (1 lb), Waterskin (1 lb), mess kit (0,25 lb), weight 16 lb
In inn Rations, trail (per day) (4) (1 lb), Soap (per lb.) (1 lb), Artisan's outfit (1 lb), Wine, Common (pitcher) (6 lb), weight 9 lb
Money 166,3 gp (in backpack)
Encumbrance 30,125 lb (16 lb in sack) (Light 57 lb, Medium 115 lb, Heavy 172,5 lb)


 • Name: Lemaru Foamfoot
 • Land of origin: Cheliax
 • Religion: Desna, Irori, Erastil (Asmodeus) (not particularly religious)
 • Height: 100 cm / 3'3"
 • Weight: 19 kg / 41 lbs.
 • Hair: black
 • Eyes: black
 • Skin: tanned
 • Age: 23
 • Clothes: dark, vary from simple worker clothing to adventuring clothes, wide-brimmed medium-sized hat

Muuttunut suunnitelma:

 • Feat 3: Sure and Fleet [ARG]?
 • Ability score increase: Wis? Dex? Con? Str?
 • Feat 5: Risky Striker [ARG]?
 • Monk 6 bonus feat: Greater Trip
 • Feat 7: Improved Grapple?

Tausta: Lemarun vanhemmat, Kalunna ja Tirgin Vaahtojalka, olivat puolituisorjina Cheliaxissa, josta Andoranin puolituisten vapautusliike heidät sittemmin pelasti. He olivat hermostuneita ja peloissaan, eivätkä oikein tienneet, oliko vapaa elämä parempaa. He olivat oman elämänsä herroja, mutta poissa tutusta ympäristöstään. He olivat huolissaan tulevaisuudestaan eivätkä halunneet jäädä Andoraniin auttamaan vapaustaistelijoita, joten he lähtivät joidenkin muiden seurassa Taldoriin.

Taldor, kuten kaikki tietävät, on paska paikka, ja tämä tuli ennen pitkää hyvin selväksi myös Kalunnalle ja Tirginille. Siinä vaiheessa heillä oli jo kaksi lasta ja kolmas tulossa. Vuosien varrella he olivat kasvaneet henkisesti, joten he päättivät kääntyä takaisin ja palata Andoraniin.

Lemaru, heidän vanhin lapsensa, oli kuitenkin lähes tarpeeksi vanha päättääkseen omista asioistaan, eikä hän halunnut mennä Andoraniin. Puolen vuoden riitelyn jälkeen hänen vanhempansa suostuivat jättämään hänet Taldoriin. He etsivät mielestään hyvän ja turvallisen paikan syrjäisessä kylässä, antoivat esikoisensa apulaiseksi kylän leipomoon ja lähtivät.

Vuoden kuluttua Lemaru itki huonoa onneaan ja syytteli vanhempiaan siitä, kuinka he olivat voineet jättää hänet yksin. Vuoden kuluttua siitä hän tajusi, että omapahan oli vikansa. Hän kuuli jonkin matkan päässä sijaitsevasta metsäluostarista ja päätti, että ehkä henkinen ja fyysinen kuri auttaisi häntä selviämään, joten hän hankkiutui sinne ja pyysi päästä koulutukseen. Häneltä meni jonkin aikaa vakuuttaa luostarin johtajat siitä, että hän olisi hyödyllinen, mutta hänet hyväksyttiin lopulta koulutettavien joukkoon.

Lemaru ei ollut helppo koulutettava. Sen lisäksi, että hän oli jostain itselleen käsittämättömästä syystä luostarin ainut puolituinen, hänellä oli hankaluuksia pitäytyä vaativassa munkkikoulutuksessa. Hän oli silti suhteellisen fiksu ja jaksoi lukea ja opiskella, joten muut olivat sitäkin turhautuneempia; jos hän kerran jaksoi opiskella, miksi hän ei jaksanut olla kurinalainen? Lopulta luostarin johtajatkin kyllästyivät häneen ja käskivät hänen suorittaa henkilökohtaisen tehtävän, jotta hänen keskittymiskykynsä paranisi.

Luostarin johtajat lähettivät hänet jonkin matkan päähän Belhaimin kylään, josta oli lähiaikoina tullut matkaaja, joka oli kertonut, että siellä saatettaisiin ehkä kaivata jonkinlaista apua. Lemaru totesi, että hänellä ei ollut vastaansanomista, joten hän käveli kylään ja ihmetteli, mitä hänen oikeastaan pitäisi tehdä. Päivän päästä hänen oli onnistunut saada pakit sekä paikallisesta leipomosta että kylän vartioston riveistä, mutta hän pääsi kuin pääsikin auttamaan majatalonpitäjää kirjanpidossa. Hänestä tosin tuntui, että tilintarkastajan homma ei ollut sellainen vaativa ja luonnetta kasvattava toimi, jota luostarin johtajat olisivat halunneet hänen tekevän.

Persoonallisuus: Vaikka hän on yleensä mukava ja ystävällinen, Lemarua on toisinaan todella hankala saada tekemään jotain, mitä hän ei halua tehdä. Kaikkien onneksi lista asioista, joita hän ei suostu tekemään, on vain lyhentynyt hänen vanhentuessaan, mutta lienee silti edelleen pitkä. Joitakin näistä asioista ovat käymälän puhdistus (mutta ei lannan luominen, kuka tietää miksi), käytettyjen taikina-astioiden peseminen, tukan leikkaaminen, ompeleminen, sienien syöminen, ratsastaminen, maahiskielen kirjoittaminen, keiton syöminen ilman salaattia, nuijalla lyöminen ja vasarointi. Lemaru ei ole munkkimittapuulla kovin kurinalainen, mutta koulutus on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja hän on lähestulkoon saavuttanut tavoitteensa. Hän pitää lukemisesta ja kirjoittamisesta. Hän ei ole erityisen uskonnollinen. Syntymämaassaan häntä opetettiin palvomaan Asmodeusta, mutta sen hän on jättänyt taakseen, ainakin melkein. Nykyään hän rukoilee toisinaan lähinnä Desnaa, Iroria ja Erastilia. Häntä harmittaa kovasti, ettei lähtenyt aikoinaan vanhempiensa mukana Andoraniin, eikä hän voi käsittää, miksi hän ei tehnyt niin. Jostain syystä hän ei ole lähtenyt etsimään heitä nyt aikuistuttuaankaan, eikä osaa sanoa miksi. Hän on joutunut vain toteamaan, että eihän hän nyt voisi.

Ulkonäkö: Lemaru on 23-vuotias ja tasan metrin mittainen eli puolituiseksi pitkähkö. Hänellä on musta tukka, mustat silmät ja aika ruskettunut iho. Hänen tukkansa on erittäin pitkä, sillä sitä ei ole leikattu vuosikymmeneen tai jopa kahteen. Hän tekee yleensä hiuksistaan pitkän letin ja käärii sen päänsä ympärille, minkä jälkeen hän panee päähänsä ihmisille tarkoitetun lierihatun, mikä näyttää jokseenkin oudolta. Hänen vaatteensa ovat yleensä mustia tai vähintäänkin tummia, mutta hänellä on punaiset hanskat. Hän ei pidä kenkiä kotonaan tai käydessään kaupassa, mutta muulloin hän yleensä vetää ne jalkaansa. Hän vaihtaa vaatteitaan tiheästi lämpötilan mukaan. Hänen luostarinsa perinteen mukaisesti hänellä on vasemmassa olkapäässään tatuointi, joka esittää pallon päällä olevaa jalkaa. Hänen on toisinaan nähty käyttävän saippuaa.


Kanssaseikkailijat

 • Arezza: No öh, se on sammakko, mutta kyllä se tuntuu osaavan loitsuja sun muita. Oikeastaan on ihan päteväkin ja tietää asioista.
 • Mitja: Tyyppi muistuttaa ihan liikaa pikkusiskoa. Luulee olevansa suurikin lahja maailmalle eikä tajua olevansa lähinnä ärsyttävä. Lyödä se kyllä osaa eikä se nyt koko ajan ihan kauhean huonoa seuraa ole... Pääsisi vain yli itsestään.
 • Jawarlal: Pahuksen outo tyyppi. Mutta se sen kivi on kyllä jotain niin hienoa. Miten se oikein kävelee itsekseen? Ja miten Jawarlal oikein näkee sen läpi? Miten ihmeessä kivi voi edes nähdä? Pitää seurata sitä! Kertoisikohan se minullekin joksus, miten sellaisen kiven saa? Se olisi tosi hienoa.
 • Nahzawa: Pahuksen yksinkertainen katti, mutta osaa kyllä puuhata ansojen ja lukkojen kanssa jostain kumman syystä.

Päivä 1

Olipa taas tuskaa lukea läpi niitä tilikirjoja. Ei näitä tyyppejä ole opetettu kirjoittamaan! Mutta ei sen enempää siitä, eilen sattui jotain paljon jännempää.

Ulkoa kuului kauhea tömähdys, ja kohta selvisi, että se vanha torni koillisessa oli sortunut. Yli puoli kylää tuli sinne ihmettelemään, mutta ne vartijat eivät saaneet mitään aikaiseksi. Paronitar tuli vähän pompottelemaan niitä. Kylään oli aamulla tullut jotain outoja otuksia: joku sammakkotyyppi, kissatyyppi, kiduskansalainen ja joku ihme-ihminen. Tuntuivat olevan kovin hanakoita tutkimaan sortumaa. No, ei siinä mitään, kyllä minuakin alkoi kiinnostaa heti enemmän, kun paronitar lupasi palkkion.

Menin sitten niiden ihme tyyppien mukana tornille ja sieltä löytyi luukku kellariin. Sieltä löytyi vielä kauheampi luolasto kuin mitä temppelissä oli! Siellä oli vihamielisiä otuksiakin: korpiksi naamioitunut pirulainen, jättituhatjalkaisia ja eläviä ja kuolleita koboldeja. Velho Hunkleynkin ruumis löytyi, oli ilmeisesti romahduttanut paikan melkein tarkoituksella. Ainakin mikäli on uskominen Arezzan ja Jawarlalin käännöstä koboldipomon puheesta.

Ja sieltä löytyi arkuittain rahaa!

Päivä 2

Aamulla sanoin, että tuskin enää tarkastelisin majatalon tilikirjoja, koska saimme paronittarelta palkkioksi jopa 229 kultaa! Kävin Arezzan ja Nasan kanssa kaupassa ennen kuin menimme Hunkley-velhon talolle.

Velhon talolla oli yksi niistä eilisistä vartijoista, joka oli sitä mieltä, että meidän pitäisi jäljittää niiden koboldien heimo. Minusta ne eivät kyllä olleet niin vaarallisia. Mutta jos siitäkin saa näin paljon palkkaa, eiköhän niillekin jotakin voisi tehdä.

Hunkley paljastui epäilyttäväksi demoninkutsujaksi. Vaikka oli hän muitakin olentoja kutsunut. Oikeastaan aivan valtavan paljon olentoja. Osa niistä oli vieläkin vankina tai palveluksessa siellä. Pelkäsin jo, että se yksi vuohidemoni tappaisi meidät, ja Jawarlal kaatuikin, mutta sitten Mitja sai sen tapettua. Jawarlal heräsi murhanhimoisena ja itsetuhoisena. En minäkään kiellä, etteikö sen demonin näkeminen olisi ollut pelottavaa, mutta järki käteen... Kai hänen päätään kivistää tai jotain.

Lisäksi Nasa melkein tippui ansakuoppaan ja möhli ainakin kolmen ansan kanssa (ei löytänyt niitä) niin, että korvista lensi verta. Jostain syystä se oli tavallaan huvittavaa, mutta en kyllä sanoisi sitä ääneen.

Löysimme myös yhden hänen palvelijoistaan sieltä. Missäköhän ne kaksi muuta ovat?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped