Haukka, Haukan metsästysmajan pomo.
  • Shokeeraava viesti pisti perinteiset iltasuunnitelmat jäihin. Alexandra käytiin noutamassa hätiin Linenen kainalosta, ja Sinami kertoi mitä on luultavammin käynyt; hänen ottolapsensa on kaapattu, ja vaikka muut eivät ehkä tunnekkaan häntä vielä kovin hyvin, hyppäävät he mahdollisuuteen auttaa toveriaan. Sinamin mukaan metsänvartija Haukka tietää varmasti Talosin kultin asioista, ja hänen metsästysmajansa on Ikikesän korvessa. Majatalon turvallisuus huolettaa, ja niinpä päätetään linnoitautua yhteen huoneeseen ja pitää vartiovuoroja. Aamulla lähdetään matkaan kohti Ikikesän korpea.
  • Hevosten selässä matka taittuu nopeasti, ja pitkän päivän jälkeen ainoa syy pysähtyä on merkki ilmiselvästä verilöylystä keskellä metsätietä. Ruumiit tunnistetaan saman maantierosvojoukon jäseniksi joita he olivat viikko takaperin löylyttäneet. Ruumit eivät ole kuin päivän vanhoja, ja haavat ovat kuin villieläimen jäljiltä. Paikalta löytyy myös hajonneita oksia ja luupiikkejä kiinni puissa- merkit viittavaat mantikoriin, jonka he olivat ajaneet pois kätilön talolta! Leiri tehdään kauemmaksi teurastuksesta. Yöllä kuitenkin Oscarin vartiovuorolla metsästä kuuluu puiden kaatumisen ääniä, ja Routa herättyään tunnistaa heidän puheensa jättikieleksi. Leiri puretaan hätsyn pikaa, ja paikalta livistetään ennen kuin jättiläiset huomaavat heidät.
  • Haukan metsästysmajalle saavutaan aamu-usvan saattelemina, ja jokin on majalla hullusti: Paaluvarustuksen portit ovat auki. Yritys mennä hiljaa sisään epäonnistuu Sinamin haarniskan takia, ja paikalla olevat rosvot bongaavat heidät. Kolme korstoa uhkailee vanhaa miestä, selkeästi yrittäen päästä sisään huvilaan. Maassa on myös useita nuolia. Puukkojunkkarit käskevät sankareita suksimaan kuuseen, mutta Sinami vastaa samalla mitalla takaisin ja tappeluhan siitä tuli. Yksi konnista kutsuu pomon paikalle- nähtävästi mantikori Sarviturkki oli päätynyt rosvojen kanssa aggresiivisiin neuvotteluihin joiden kautta hän oli päätynyt rosvojoukon uudeksi johtajaksi. Mantikori räiskii piikkejä,rosvot ampuvat varsijousilla ja käyvät puukot tanassa hyökkäykseen. Sankarit saavat kuitenkin tulitukea metsästysmajan tornista, jossa Haukka on asemissa! Sarviturkki käy raivoisasti Sinamin, Roudan ja Alexandran kimppuun. Oscarin tukiasema on vaarassa rosvojen ottaessa tämän varsijousten tähtäimiin ja kaataen hänet hetkeksi maahan. Lopulta Roudan miekka löytää tiensä perille. Viimeinen rosvo vannoo vievänsä ainakin yhden heistä mukanaan, mutta uhkaus jää laihaksi kun vihreä ja harmaa salama syöksyy aidan yli hänen kimppuunsa, kahden sapelin lävistäessä hänen rintansa. Hyvin hengästynyt Drizzt Do'Urden tokaisee: "VIHDOIN LÖYSIN PERILLE!"
  • Kiitollinen Haukka ottaa vieraat vastaan, tervehtien Sinamia ja Drizztia vanhojen ystävien tapaan. Hän ottaa sankarit vieraikseen ja Sinami kertoo kirjeestä ja Talosin palvojista. Talosin Askeetit ovat erakoituneita sivilisaation vihaajia, jotka haluavat palauttaa maailman luonnotilaan. He suunnittelevat jotain uutta, ja heillä on majapaikka hylätyssä kartanossa metsän uumenissa. Haukka käski varoa villisikoja, sillä ne voivat olla muotoamuuttavia Askeetteja. Päivä vietetään Haukan metsästysmajalla, valmistautuen ja treenaten. Drizzt ja Haukka auttavat Routaa samoojakoulutuksessa, ja Drizzt mainitsee hänen kyvykkyytensä taikuuten olevan melkein luontaista, ja kysyy onko Roudan suvussa taikojia. Routa ei vastaa suoraan.

Mitä Talosin Askeetit suunnittelevat? Miksi he haluavat Sinamin paikalle? Ikikesän korven mysteerit eivät näytä ikinä loppuvan...


Sarviturkki palaa!

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped