Varisian helmi

Arodus 25. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Ansa oli viritetty taidokkaasti, Rufuksen messutessa auringon nousulle. EEnsisäteiden iskiessä, iski myös gargoylen kantama murhaaja yht'äkkisessä äänettömyydessä. Ensi-isku oli brutaali, mutta Rufus kesti sen verta valuen. Onneksi garhgoyle asettui varastorakennuksen katon reunalle väijymään helppoa saalistaan, kun salamurhaaja iski uudelleen.. mutta nyt ohi. Rufus taisteli läpi Sarenraen verisen viitan ja kohotti miekkansa vielä tehottomaan vastaiskuun. Pian kuitenkin piilotetusta leiristä rynnisti muu joukko Zledurk ja Hukka hakaten ja repien naishyökkääjän jo tantereeseen. Valerielle sentään äänettömyyden kehä oli liikaa, bardin tehdessä kaikkensa mutta äänen pysyessä poissa!

Nyt murhaajasta oli tullut uhri, viime tekoonaan tämä kohotti tikarinsa, jonka jumalan epäpyhhä kuva sykähti harmaata tuskaa kaikkialle ympärilleen. Siivekäs demoni laskeutui, ja puhtaasta pahuudesta alkoi repiä Rufusta, joka selviytyi kuitenkin vain vähän pureskeltuna. Nainen yritti ylös, mutta rUfuksen pehmeän iskuntäydensi Zledurkin tyypillinen leka ja nainen oli ehdottomasti kuollut.. Siivekäs demoni jäi yksin piiritetyksi ja jälleen Hukan ja Zledurkin yhteispelillä, se oli tiputettu tajuttomuuteen. Taistelu oli ohi, paitsi Valeriella jonka kutsumus mekastaa oli vielä pienen hetken hiljennetty. Lopulta kiroukset pamahtivat eloon ja äänet palasivat maailmaan.

Lehti teki parhaansa sitoakseen siivekkään ja sarveikkaan, nyt gargoyleksi tunnistetun olennon köydellä. Tikarin sulkakynä veressä tunnistettiin Shax valheiden ja murhien demonijumalan symboliksi. Toisaalta naisen jäämistöstä löydettiin myös Sarenraen temppelin avain. Hetken kuluttua rantalaituria pitkin saapui vartioston osasto Kasadei etunenässään. Hirviön ja murjaahan taltuttaminen oli helkpotus, mutta hirvityksen henkeä ei haluttu säästää, mokoma olisi ghyvin lukuisten murhien takana jos se kaupunkiympäristööön olisi jo itsensä totuttanut. Se oli kuitenkin ainoa joka pystyi antamaan vastauksia, joten sitomisen, parannuksen ja Zledurkin örkinhöisyn makuisen uhkauksen jälkeen se yllätti itsensäkin ja örähti että "tukikohta oli auringon perkele jumalan entisessä temppelissä". Sen jälkeen otus mestattiin vartioston pyynnöstä.

Kasadei kertoi että Sillanalla todella oli ollut kiihkeän ja ehkä turhan rohkean papin Sarenraelle pyhitetty temppeli, mutta se oli hylätty jo vuosikymmenuiä sitten, ilmeisesti ilmeisesti väkivaltaisen eturistiriidan seurauksena. Vaikka murhaaja oli jo muodollisesti pysäytetty, Rufus ja Kasadei johdattelivat toisensa siihen päätelmään että myös temppelin tarkastus ja tarvittaessa päättävinen tyhjennys murhaajoukosta jäisi myös Viattomien vastuulle.

Matka temppelille otti vain hetken, syvälle Sillanalle ainaiseen hämärään. Temppeli on surullinen näky rapistuneine kivirakennelmineen, kullan hohtoisine hajonneine lasituksineen ja hurjasti valoa kohti kurottelevan pensas aidan osalta, pienen kalmiston äärellä..

NPC:t

 • Aldern Ketunratamo - varisialais verinen nuori aatelinen, sekä urhea koiransa Milo. Sukunsa talon kiroama ghasti ja rituaalimurhaaja?
 • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lyrie Akenja - Nualian Thassiloania expertti, joka helpottui kun Rufuksen kosketuksesta ja vapaudesta Nualian ikeestä. Piilosta alkaa paljastua vähän kovempi ja ikävämpi puoli.. ?
 • Nualia Tobyn - Ezekielin ottotytär, aasimar verinen ja nyt osin demonin verinen Lamasthun papitar. Yritti polttouhrata Hiekkasärkän, nyt paennut Magnimariin(?)
 • Tanto Tsu - Kaijutsun kartanon pitkän linjan majordomo

Holdings

 • Kaijitsu manor (49) and 5 servants for a month
 • Varjousva and 3 standard horses

Aldern the Skinsaw Man

 • small silver key ring worth 10 gp sits on the table amid the rotten meat, with two keys on the ring. The larger of these two is a tarnished iron key set with a round opal worth 100 gp. The smaller key is made of bronze and has an unusually long tang ending in a set of three notched blades

Shax assansin

 • strong magic studded leather
 • moderate magic dagger, with symbol of Shax
 • wierd hide in plain sight cloak

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped