Jade tuijottaa jotain kasviaan muutaman tunnin ja ajattelee tapahtunutta.

Jade skannaa planeetan meren alta tietoja ja selvittää valaseliön tietoja. Paljon tietoa löytyy!

Sadie herää yöllä ja menee miehistön lepotilaan nököttämään. Hän näkee painajaisia. Jade on hieman huolissaan. Sadie nukahtaa hetkeksi Jaden viereen ja herää pian painajaiseen. Hän menee kuntosalille ja Jade seuraa.

Jade ei näe unia, mutta kertoo Sadielle, että killswitchin hyökkäyksen aikana hän näki näyn kuin vanhoista muistoistaan, kukkakedon ja sedän selittämässä. Setä oli Israel Price.

Jade hakee tietoja Israel Pricesta. Löytyy julkaisuja, lähinnä xenobiologiasta, vieraiden planeettojen eliöistä. Hän kuoli sodassa, planeetalla Wolf-359, joka tuhottiin. Mutta Jade saa selville myös, että hän oli kapinallisten puolella tekemässä tutkimustyötä. Kiinnostunut alieneista.

Jade päättelee, että kukkaketo oli planeetalla Wolf-359, koska niitä kukkia kasvoi vain siellä.

Seuraavana päivänä etsimme ostajat kemikaaleille ja avaruuspuvuille. Palautamme poran, joka meni rikki.

Buddy vaatii lomaa, koska yksi edellinen loma keskeytyi. Sadie valittaa ja sanoo, että jos hän ei saa työtä nyt päivän aikana, menemme lomalle.

Sadie soittaa Lorenzolle. Hän antaa Jaden skannaamat datat ja kysyy töitä. Lorenzolla ei ole töitä meille. Sadie arvelee, että Lorenzo ei halua antaa hänelle töitä juuri nyt.

Sadie kysyy Loreleilta, tietäisikö hän jotain työtä. Hubertius-järjestelmästä, jos löytyy. Kyllä sieltä (läheltä) löytyi yksi. Yllättäen siinä ei vaikuta olevan koiraa haudattuna. Se myydään eniten tarjoavalle.

Sadie tarjoaa 4 ja voittaa. Aluksen nimi on Warwick. Freighter, ei tietoa lastista. Se ei ole valtava. Lorelei etsii tietoa aluksesta. Oli matkalla Siriukseen, lastina elintarvikkeita. Varmaan torpedoitiin sodassa, jotta Siriukseen ei päätyisi tarvikkeita.

Sadie kutsuu miehistön paikalle ja kertoo keikasta. Joy vaatii vapaapäiviä. Lexa haluaa etulinjaan.

Hypyssä kestää vain puoli päivää.

Kun pääsemme paikalle, alus löytyy hienosti. Kun aloitamme skannauksen, aluksesta nousee turretti ja ampuu meitä kahdesti. Onnistumme väistämään.

Ilmeisesti kapinalliset olivat hieman modanneet alusta.

Sadie skannaa uudestaan. Turretti ei enää näytä olevan uhka. Lastiruumassa on kolme räjähtämätöntä torpedoa, jotka on ammuttu alukseen.

Alukseen osui yksi ohjus, joka räjähti ja tuhosi miehistötilat. Jade päättelee, että jos kolme räjähtämätöntä räjähtävät, ne tuhoavat vain lastiruuman, eikä loppualukselle ole kovin paljoa vaaraa.

Sadie ottaa mukaan Jaden, Lexan ja Budin (jolla on hieman kokemusta pommien purkamisesta). Joy vie meidät sisään räjähtäneestä miehistötilasta.

Löydämme sulkuoven, jonka takana on komentosilta. Jade etsii kammen, jolla oven voi avata. Sen takana on vain hieman ilmaa. Sadie on valmiina haavin kanssa

Jade menee sisään. Siellä on yksi ruumis. On ampunut itsensä. Hän käynnistää tietokoneen ja alkaa kaivelemaan tietoja, esim. pohjapiirustusta. Siinä kestää.

Sadie, Lexa ja Bud menevät lastiruumaan. Sadie käyttää droneaan ja skannailee. Aluksessa on paljon salatiloja ja jänniä salalokerokontteja. He huomaavat salakäytävän, joka ei näytä menevän minnekään. Jade kertoo, että sen toisessa päässä on luultavasti turretti. Turretti olisi kätevä ottaa irti ja myydä tai asentaa omaan alukseemme.

Yksi räjähtämätön torpedo on aika lähellä turretin salakäytävää kiinni seinässä. Bud tutkii sitä. Lexa tutkii jotain konttia.

Sadie kävelee ympäriinsä. Hän löytää yhden torpedon kontin sisältä. Se leijuu siellä vapaasti muun tavaran kanssa vaarallisen näköisesti. Sadie alkaa varovaisesti nappailla muuta kamaa pois torpedon vierestä. Sitten hän menee tökkäämään torpedoa niin, että se pysähtyy.

Sadie kysyy, kuinka paljon Buddyn kädet tärisevät. Bud sanoo, että olisi ehkä parempi, jos Sadie tekisi sen. Bud selittää, mitä pitää tehdä. Sadie miettii, että Lexa olisi tässä parempi. Hän kutsuu Lexan paikalle, mutta Lexa on ihan että FTS, pommit on vaarallisia. Hän haluaa takaisin alukseen.

Sadie käskee! Lexa lopulta suostuu. Hän purkaa, kun Bud ohjaa.

Jade tulee paikalle ja menee turrettikäytävään. Turretti näyttää hyvin samalta kuin omassa aluksessamme. Jade ottaa sen irti ja työntää ulos. Joy käy poimimassa sen ja vie sen alukseen.

Sadie löytää viimeisen torpedon nurkasta. Hän löytää myös pakkausvaahtoa, jolla hän kiinnittää torpedon seinään.

Jade leikkaa seinään reiän ja menee purkamaan seinän sisällä olevan torpedon. Se menee hyvin.

Konttien salalokeroista löytyy turretin ohjuksia, aseita yms., lääkintätarvikkeita.

Jade ja Lexa menevät irrottamaan hyppymoottorin.

Sadie ottaa selfien purettujen torpedojen kanssa. ”Kolme viritettyä torpedoa purettu, yksi jäljellä.” Lorenzo lähettää heti viestin, että ”ÄLÄ NYT SÖRKI TORPEDOJA!” ”Oho.” ”Mitä helvettiä? Onko kaikki kunnossa?” Uudessa selfiessä Sadie lastaa tavaraa. ”Purkaminen oli jo 10 vuotta sitten.” ”Mä en puhu sulle enää.” Pusuhymiö.

Jade tarvitsee hyppymoottorin irrottamiseen jonkun työkalun, koska vanha liitin. Sadie ei löydä sellaista alukselta, mutta käskee Joyn tuoda sellaisen. Hyppymoottori lähtee irti.

Voisimme mennä jonnekin syndikaatin telakalle kiinnityttämään turretin.

Reaktori on niin iso, että se ei mahdu. Päätämme irrottaa vielä aluksen moottorit, koska ne mahtuvat ruumaamme. Siinä menee pitkään, päivä.

Sillä aikaa Lorelei on etsinyt ostajan poimumoottorille. Lorelei sai aseista tarjouksen joltakulta Hubertuksesta. Aseita on paljon ja saisimme niistä 30!

Sadie kutsuu miehistön koolle. ”Nyt olette ansainneet loman!” Käymme vielä Hubertuksessa myymässä aseet. Sadie sanoo, että Hubert-3:lla olisi lomamahdollisuuksia, on se vähän maaseutuplaneetta, mutta ihan kiva.

Asemyynti sovitaan Hubert-3:n kiertoradalle. Kämäinen sukkula planeetalta tulee poimimaan. Punakauloja tulee hakemaan. Sadie vastaa samalla aksentilla. Hän on täällä asunut.

He näyttävät amatööreiltä.

Herrat toteavat, että eihän Sadiella ole tuttuja yliopistopuolella. No itse asiassa on…

He lähtevät menemään ja Sadie toteaa Jadelle, että hän saattoi nyt tehdä virheen. Jade toteaa, että tuskin aseita myydessä voi olla tekemättä virheitä.

Sadie skannaa sukkulan ja seuraa sitä pääkaupungin laitamille. Se on joku kämäinen kapinallissukkula.

Muut haluavat isompaan kaupunkiin.

Menemme Hubert-3:n avaruusasemalle, jolta pääsee avaruushissillä pääkaupungin viereen. Houston jää alukseen, Kurki haluaa tulla tutkimaan planeettaa.

Paljon peltoa, valtavia harvestereita. Sadie antaa muille vinkkejä jutuista.

Kurki ja Jade seuraavat Sadieta. Jade sanoo, että hän haluaisi selvittää lisää Isreal Pricesta. Esim. missä hän asui ja löytyisikö sieltä jotain tietoja.

Sadie käy vaatekaupassa ja ostaa kesämekon, punainen, jossa mustia juttuja. Kukkalierihattu myös. Hän käy tiputtamassa vinkkimuistitikun turvallisuusjoukkojen postilaatikkoon.

Sillä aikaa Kurki ja Jade kävelevät lenkin ja laskevat kaikki eri kasvit, joita tuli vastaan. Niitä oli 48.

Sadie esittelee mekkoaan ja kysyy, miltä näyttää.

Ajamme pitkään jollain avolavabussilla ja Jade huolehtii niveliin emenvästä pölystä.

Idyllinen farmi, pääakennus, pari sivurakennusta, joki, kukkuloita. Sukkulan laskeutumisalusta, jolla on sukkula. Maatalouskoneita. Omenapuita, tuuliviirejä.

Meitä vastaan tulee vanha mies, jolla on taimi. Sadie juoksee halaamaan ukkiansa. Ukki sanoo, että äidillä on asiakkaita. Puhuvat tiedejuttuja.

Ukki tulee kättelemään Jadea ja Kurkea. Esittelee itsensä Steve Tuckeriksi.

Sadie ottaa itsestään kuvan talon edessä ja lähettää äidilleen. Äiti ei huomaa.

Steve vie Kurjen ja Jaden puutarhaan, jonne hän on istuttamassa kasveja. Siellä on kaksi droidia, yksi miehen ja yksi naisen muotoinen. Jade lähettää niille kyselyn ja ne vastaavat ja tulevat juttleemaan. Ovat kiinnostuneita siitä, mitä muualla on.

Sadie istuu portailla ja keinussa. Hetken nostalgisoituaan hän huomaa, että talosta tulee ulos pitkä mies ja hänen kaksi nörttikaveriaan.

Sadie menee juttelemaan. ”Enpä uskonut, että näkisin sinua uudestaan.”

”Minä olin, mutta en että se tapahtuisi täällä ja nyt.” Sanoo, että Mustangin takia kannattaa olla vielä varovainen.

Sadie pyytää miestä olemaan kertomatta äidille, että hänen tyttärensä työskentelee hylkyrialuksella eikä rahtialuksella.

Kun mies on jo melkein lähdössä, hän kysäisee, mitä Sadie teki droideille.

Sadie: ”Se ei ole sinun ongelmasi, vaan minun.”

”Toivottavasti teit oikein.”

Sadie huutaa äitiään paikalle. Liikuttava jälleennäkeminen. Hän sanoo heti, että yliopistolle saattaa olla tulossa terroristi-isku. Äiti alkaa heti ottamaan yhteyttä Claraan, joka ilmeisesti on yliopistolla.

Sadie esittelee äitinsä Isabellan Jadelle ja Kurjelle. Äiti on ihan liian huolissaan Clarasta ja on lähdössä nyt heti hakemaan häntä pois.

Sadie kertoo Isabellelle, että myi aseet epähuomiossa junteille ja raportoi ne sitten turvajoukoille. Jossain tilannehuoneessa on varoitus, ja yliopistoa evakuoidaan ja läheistä varastorakennusta piiritetään.

Isabelle kertoo, että Annabelle on saanut unelmatyön! Hänet on valittu Bauhausin tekoälylaboratorioon. Hänet on oikein käsin valittu sinne. Sadie miettii, että miksi juuri Bauhaus.

Isabelle tekee ruokaa ja Clarabelle ja Christopher tulevat paikalle heti huomenna.

Sadie on viimeksi käynyt täällä 7 vuotta sitten.

Isabelle kyselee Jadelta ja Kurjelta jännittäviä kysymyksiä. Pieni tietoisuustesti… Jade vastailee ihan hyvin, samoin Kurki, he ovat ihan ihmisen versoisia tietoisuutensa osalta.

Jade hakee droidit ja tuo ne perunakellariin, joka on oikeasti tuomiopäivän bunkkeri, jossa voi selviytyä ydinsodasta ja jossa on tietokoneita ja kaikkea.

Jade näkee perhepotretin, jossa on lapsi, joka muistuttaa Lorenzoa. Jade kysyy Sadielta, että onkos hän tuntenut Lorenzon jo lapsesta. Sadie toteaa, että se on keskustelu toiselle ajalle.

Isabelle kertoo, että Israel Pricen piti olla kapinallisten pelastaja, myyttinenkin figuuri. Sillä piti olla suunnitelma, jonka piti pelastaa meidät, jopa siinä vaiheessa kun alettiin häviämään. Steve saattaa tietää enemmän, väitti tunteneensa Israel Pricen joskus.

Isabelle huomaa, että Jaden käsi on outo, eikä pelkästään siksi, että se on korvattu. Jade ei ole koskaan oikein tuntenut sitä kättä omakseen. Siinä on ehkä aiemmin ollut kiinni jotain muuta. :o Mutta mitä?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped