Hyppymoottori siirrettiin ostajalle avaruudessa.

Mihin menemme?

Sadie soittaa Lorenzolle. Kysyy seuraavaa työtä. No se professorihan otti yhteyttä, hänellä on keikka. Pitäisi käytä hakemassa näytteitä aluksesta.

Sadie selittää pelastamistamme synteeseistä. Markov saa Lorenzon puolesta tull meille töihin. Hänellä ei ole mielipidettä muista droideista, kunhan emme lähetä niitä sellaisenaan asemille.

Sadie kysyy, saako lähettää lomakuvia. Lorenzo on hämment.

Sadie pyytää Jadea valmistelmaan Markovin. Markov pyytää irrottamaan hänen kasvonsa, ne ovat kuulemma jonkun muun. Jade ehdottaa uutta nimeä. Hänestä tulee Kurki.

Arkturus-systeemissä on kaasuplaneetta (Arkturus-5), jota kiertää kuu (Arkturus-5-c), joka piti terraformata. Sota keskeytti sen. Sinne jäi materiaalia, mm. tutkimusalus (Beagle), jonka tarkotuksena oli löytää elämää. Se porasi jäähän reikiä ja otti näytteitä. Näytteet jäivät sinne ja hän haluaa ne. Tietopaketin mukaan alus on napajäätikön alla. Saamme Lorenzon kautta välineet sen esiinkaivamiseen.

Miksei Lorenzo sanonut siitä mitään? Hän ei ehkä lukenut tehtävänantoa…

Jade esittelee alusta. Sadie soittaa Lorenzolle.

Kurki ei ole kovin seurallinen, on tottunut vain tekemään hommansa. Jade antaa hänelle kasvin hoidettavaksi, jos se vaikka olisi kivaa. Ja aluksessa on viihdettä katseltavaksi. Ha koittavat pelata kahdestaan, mutta se menee lähinnä todennäköisyyksien laskemiseksi ja selittämiseksi, koska he molemmat osaavat laskea korttinsa.

Tulemme Arkturukseen. Sadie soittaa Lorenzolle, joka kertoo, että syndikaatin peitefirma vuokraa meille välineet eräältä kaivosyritykseltä.

Lorenzo kertoo, että Bauhausin alus (Mustang) ilmestyi Virgilus-systeemiin ja kyseli meistä.

Menemme hakemaan laitteita. Kaksi likaista kaivosmiestä on vastassa pora-leikkurin kanssa. Ne antavat hyvin pikaisen käyttöopastuksen Sadielle (ei saa tallentaa). Sadien mielestä tässä on nyt jotain outoa. Hän ottaa nopeasti kuvan ja kysäisee Lorenzolta, että tällainenko sen piti olla. Ei, uudempi.

Sadie ottaa asian esille. Toinen tyyppi yrittää vakuuttaa, että kyllä se toimii, on vain vähän kärsinyt.

Pienen nyrkkirysyn jälkeen toinen tyyppi on yhteistyöhaluisempi ja osoittaa uudempaa laatikkoa. Laatikossa on ihan uusi pora ja pakkauspähkinöitä. Kurki tulee lastaamaan sen.

Sadien perään huudellaan törkeyksiä. Hän näyttää keskisormea takaisin ja huutaa, että Tähtinyrkit ovat parhaat! Hänet kutsutaan joukkotappeluun.

Jade katsoo poran käyttöohjeita. Kyllähän tätä voi käyttää. +1 poran käyttämiseen.

Lorelei hakee tietoja Arkturus-5-c:stä. Melkein 1 g, ilmakehä typpeä ja metaania, navoilla lämpötila noin -200°C.

Lorelei ilmoittaa, että liittyi kultiin. Kuulemma maailmanloppukultti, hieno kokomus. Ne valmistautuu tulevaa maailmanloppuun, kun alienit tulee ja hyökkää. Hän on kuulemma yksi valituista. Sadie pelästyy vähän ja uhkaa häntä ilmalukolla. Lorelei sanoo, että ei hän siihen hommaan oikeasti usko. Sadie halaa häntä.

Skannaamme koordinaatteja, joissa aluksen piti olla. Se on aika syvällä, mutta se on aika pystysuorassa, perä ylhäällä. Sen päällä on luola, jos sinne putoaa. Luola on isompikin, se jatkuu muihin paikkoihin. Jos alus liikkuu, niin se on varmaan aika vaarallista. Alus on luultavasti biologian instituutin aluksia.

Sukkula mahtuisi menemään luolastossa. Mistä sinne kannattaisi mennä?

Sadien ja Jaden lisäksi mukaan tulevat Joy, Lexa, Bud ja Kurki. Houston, Stravinski ja Lorelei jäävät alukselle.

Sää ei ole paras mahdollinen. Metaanipilviä ja vaakasuoraa lumisadetta. On kesä, joten ilmakehässä on valoisaa.

Joy laskeutuu kivalle tasaiselle alustalle. Kun avaamme sukkulan, lunta tulee tupaan.

Kasaamme poran vahingossa railon päälle ja se alkaa vajoamaan. Bud ja Kurki onnistuvat juuri ja juuri hyppäämään sukkulaan. Jade ja Lexa onnistuvat ampumaan koukkunsa jääseinään ja jäävät roikkumaan. Sadie sen sijaan tippuu luolan liukumäkeen olkapää edellä. Hän ottaa veitsensä ja yrittää hidastaa itseään. Ei onnistu, tulee pohjalle ja murtaa jalkansa.

Jade ja Lexa hilaavat itsensä ylös.

Jade menee alas ja liukuu Sadien luo. Sadie on rikki. Hän antaa itselleen nukutuspiikin. Bud päättää, että mennään jonnekin ostamaan lazarus-vaahtoa.

Menemme Xerxes-planeetan yhdelle avaruusasemalle. Sadie pääsee lääkäriin. Ostamme 4 vaahtoa.

Palaamme kuuhun. Poraamme reikää isommaksi niin, että sukkul mahtuu luolaan. Porasta nousee savua… Lexa, Joy ja Kurki lähtevät viemään poraa alukseen korjattavaksi. Jade, Sadie ja Bud lähtevät tutkimaan alusta

Moduulit perästä alkaen: lastiruuma, fuusioreaktori + life support, labra + asunnot. Alus on ehkä melkein pari sataa metriä pitkä.

Jade sulattaa lastiruuman ovet. Sadie avaa ne. Alhaalla on läjä laatikoita. Buddy laskee Pienissä laatikoissa on kemikaaleja. Niistä saanee krediittejä, joten Buddy nostelee niitä ylös.

Isommassa on ruokaa.

Yhden, avonaisen sivuoven takana on laatikko ja pari avaruuspukua. Sadie kiipeää sinne ja avaa laatikon. Siellä on joku mystinen laite.

Jade kiipeää suljetulle ovelle ja vääntää sen auki. Siellä on turvahuone. Konsoleita ja aselokero. Lokero pitää leikata auki. Siellä on kaksi laserkivääriä.

Menemme avaamaan ilmalukon. Sen jälkeen on toinen. Sitten

Ovi 1: fuusioreaktorin kontrollit. Ovi 2: life support -kontrollit.

Fuusioreaktori on isompi kuin oikeastaan tarvittaisiin. Sen piti sentään terraformata ja kaikkea. Lattia (nykyinen seinä) on ritilä, joten siihen voi kiinnittyä.

Jatkamme eteenpäin labramoduuliin. Jade avaa ovet asuintiloihin.

Sadie avaa ovet ohjaamoon.

Jade käynnistää ohjaamon. Ikkunan huurut alkavat sulaa. Ulkona on nestettä ja Jade näkee lämpökamerallaan jonkin ison, joka tulee meitä päin.

Iso metaanimerivalaskäärme tönäisee alusta niin, että se vääntyy ja ohjaamon ja labramoduulin sisältävä osa vääntyy ja irtoaa. Se jää roikkumaan vaijereista. Sadie sai metaanisuihkun ja on vielä kiinni jossain ylemmässä rakenteessa ja saa napattua kiinni Jadesta. Hänen olkapäänsä menee taas sijoiltaan…

Olemme ihan paikallamme hetken ja panemme valot pois päältä. Jade näkee lämpökamerassa valaskäärmeen menevän alta ja hyvin läheltä ohi. Sadie haluaa ampua sitä laserilla, mutta ei uskalla, koska ei näe mitään. Neste nousee ylemmäs aluksessa.

Jade lähtee hitaasti nousemaan Sadie kannossaan.

Jade ei ole tarpeeksi nopea ja uhkaamme jäätyä käytäviin tai vähintään jäädä jään alle. Jade avaa Sadien puvun venttiiliä ja saa aikaan metaaniliekinheittimen, kun happi syttyy saman tien palamaan. Jää sulaa ja he pääsevät lastiruuman ilmalukkoon, jonne neste pysähtyi.

Olemme järkyttyneitä. Kun Joy ja Kurki palaavat, lastaamme sen mitä kerkesimme ottaa irti ja menemme takaisin alukselle.

Sadie soittaa Lorenzolle. Sadie on pelokas ja kalpea. Hän kertoo tapahtumista Lorenzolle, joka luulee sitä vitsiksi. Sadie haluaa potkia Lorenzoa päähän. Hän selostaa uudelleen videomateriaalin kanssa.

Sadie on järkyttynyt siitä, että melkein kuoli kahdesti. Mitä tapahtuisi, jos hän kuolisi? Hakisivatko he hänen siskonsa maksamaan hänen velkaansa?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped