Kaupunki ilman hallitsijaa?

Esipuhe

Pharast 22. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Zeran herää aikaisin aamulla, huolimatta edellisen päivän matkan rasituksesta ja lähtee kaupungille varjojen saattamana jäljittämään wanhaa kadonnutta ystävää. Muut jatkavat aamutoimiaan laiskasti, mutta jo pian ovelle koputetaan. Ovella on ahdistuneen ja nolon oloinen Randall sekä Zeeva Ketunratamo. Huolimatta viime aikaisista hankaluuksista, Randall haluaa ohjata Zeevan Milezzan puheille. Zeeva on saanut varisialaiselta matkaavalta ennustajaeukolta ennustuksen viattomaksi palkkioksi, mutta kesken ennustuksen nainen veti esiin Keltaisen Profeetan, kortin joka lupaa suuria onnetomuuksia. Tässä kohtaa Jaellaksi esittäytynyt ennustaja oli säikähtänyt ja jakanut nopeasti vielä viimeiset kolme korttia, poistuen sitten paikalta jättäen häkeltyneen Zeevan marketille. Zeevan tutkimukset paljastivat, että kortti on todella nykysukupolvien aikana kadonnut pakoista ja äärimmäisen harvinainen. Samalla myös äärimmäisen vaarallinen jos ennustettuja katastrofeja ei onnistuta estämään. Kortit The Betreyal, The Cricket ja The Unicorn yhdistetään kolmeen paikkaan kaupungissa: 1) Vimaon petturi suvun hylätty, mutta varisialaisten valtaama kartano Wanhassa Korvosassa, 2) Desnan symboleilla koristeltu Kendallin ampfiteatteri ja 3) Korskea Yksisarvinen, ylimystön ja vierailijoiden suosima majatalo.

Zeelan onneksi myös Zellara ilmestyy, ja antaa myös opastuksensa ennustus korttien muodossa kullekin. Hämmentynyt Milezza yrittää setviä aineettoman entititeetin ja mystikon välillä asioita. Lopulta Zeeva tajua, että ennustus koskee tavalla tai toisella myös Vihreää Markettia, Randalin poskeen muiskattamalla lähettää Pettyneet matkaan tutkimaan muita kohteita. Pettyneet päättävät seurata kortteja ja ensimmäinen kohde on köyhistä köyhin Wanha Korvosa ja muinainen aateliston talo.

Pienoiskartano on surkeqassa kunnossa, kaikkialla mihin silmä osuu vaeltaa tai toljottaa varsialaisia, niitä täytyy olla kymmeniä elle toistasataa tuossa talossa. Kukaan ei pysäytä kulkua, kunnes päädytään sisälle. Lihava varisiasialaisen emäntä Tsura istui aulassa antaen torjuvan vastaanoton kyselyille varsialaisesta ennustajattaresta. Lopulta Besha tiuskaisee ja uhkaa väkivallalla, wanha rouva pahastuu mutta paljastaa että tosiaankin muutamaa hopeaa vastaan ullakko on varattu kolmelle uudelle tulijalle. Pettyneet marssivat nopeasti kolmanteen kerrokseen. Seillä he eivät tapaa ketään, mutta astuvat ansaan joka romahduttaa nopeasti kaikki kolme kerrosta talon keskiössä. Besha ja Milezza tipahtavat pohjakerrokseen, jossa Tsura vaikertaa hautautuneena romuun. Monet köyhät ovat kokeneet saman kohtalon, muiden alkaessa kaivaa epätoivsesti. Toisessa kerroksessa Majikko on hädin tuskin tajuisaan, mutta on onnistunut liitämään pudotuksesta sivuun. Hän ryntää takaisin ullakolle auttamaan Majikkia ja Radalia, jotka epätoivosesti keräävät ilmavirran repimiä papereita. Alakerrassa Tsura ja useimmat muut onnettomat onnistutaan kaivamaan esiin juuri ajoissa, ja yläkerrassa kiitos Majenkon myös suurin osa papreista saadaan pelastettua. Nyt kiitollinen Tsura osaa kertoa hieman lisää ennustajasta tällä oli varisialaisen lisäksi myös puolhaltian verta. Noin neljissä kymmenissä kammottava mätä hammaskalusto. Hyvin suojevainen ja eristäytyvä, mutta myös liikkunut kaupungilla viime päivinä aktiivisesti.

Pettynneet seuraavat korttien järjestystä, mutta matkatessaan kuitenkin Korskean Yksisarvisen ohi, selviää etytä sen katastrofi on jo alkanut. Ympäriinsä sinkoilevat house draket ja kiljahtelevat ihmiset ovat varma merkki ongelmista. Majatalossa on täysi sekasorto päällä, asikkaat sättivät telepaattisesti häirköiviä normaalisti nähtävyyksiksi luettavia pienlohikäärmeitä ja aamupan puuttuvista. Kiettiössä talon kokki Lomen on asiakkaan kokin Graikin ahdisteltavana, hän vaatii keittiötä yksityiskäyttöön valmistaakseen Cheliaxlaisen suur diplomaatti Darvayne Gios Amprein aamiasien viipymättä. Lomen jonka aamutoimet ovat pahasti vaihessa johtuen pinelohikäärmeinvaasiosta on heltymätön. Pettyneiden ilmestyessä ovelle, LOmen hetken kuvittelee avun saapuneen portinsa sulkeneesta Akatemiasta mutta satunnaiset sankarit nekin kelpaavat. Craik livahtaa paikalla sqamalla kun Lomen lähtee etsimään johtaja. Johtaja Oliver Cadmion kävelee paikalle vaikeasti, mutta on välittömästi kiinnostunut palkaamaan pettyneet tyynnyttämään tornin pienlohikäärmeet. Beshan jodolla ravataan raput ylös, tornin kammio paljastuu muinaiseksi privaattikammioksi jota peittää pienlohikäärmeen papanat. Beshan polvea näykkää oitis outo olento. Majenko tunnista sen vaarattomaksi ja Milezza hippogriffin poikaseksi. Randall yrittää otuksen kesyttää kun se istuu alas Beshan nuijan ja Milezzan rauhoittavan loitsun vaikutuksesta. Samalla ikkunasta syöksyy alpha uros Robert, ja taistelu on vain suomun päässä sytymästä uudelleen. Tilanne kuitenkin rauhoittuu, ja Robert kertoo että aamulla Craikkia muistattanut tunkeilija varasti kolme munaa, joista yksi särkyi pakomatkalla. Jos munat onnistutaan palauttamaan loppuu tämä sirkus ja ahdistelu ja käärmekset ovat kiitolliset. Graikki jahdataan alhaalla diplomaatin nyt tyhjentyneeseen ruokailutilaan ja Milezzan kovistelun ansiosta pian suuttuneena myöntää tekonsa. Kaksi munaa paikannetaan keittiön piilosta ja kiitokseksi yhteistyöstä Craik saa kovan nuijan iskun polveensa. Hän poistuu kiroten ja kontaten. Munat palautetaan käärmsksille ja hetken sovittelevan keskustelun jälkeen sovitaan että Majenko on tervetullut olemaan ja opettelemaan pienkäärmesten tavoille Korkeaan Yksisarviseen ja samalla Robert toivoo että Pettyneet keksivät paremman kodin alati kasvavalle ja nälkäiselle hippogriffin vasalle/pennulle, Randall on otettu sillä SAble Companyssä ritarilla täytyy olla hippogriff ratsu, ja epävakass kaupungissa niitä on menetetty viime aikojen levottomuuksissa. Oliver antaa lahjaksi kiitollisena platinaisen yksisarvisen ja eräs palvelijar kertoo että ennustajanainen on todennäköisesti käynyt jättämässä esitteitä. Ne ohjaavat ulkomaiset matkaajat Vihreään markettiin maistamaan ilmaisia maistiaisia. Tämä lisäys on selkeästi lisätty jälkikäteen.

Pettyneet ryntäävät seuraavaksi kohti Kendaliin teatteria, kun hippogriff ja MAjenko jääävät vielä Robertin suojelukseen. Teatteri on mahtavan kokoinen rakennelma, jonka avoin katsomo ja lava kiertyy valtavan vajoaman ympärille. Lähestyessään katsomon kautta Pettyneet havaitsevat lavalla harjoitukset, jotka saattavt koostua Andorialaisista Chameleons ryhmästä, jonka ensi esiintyminen kaupungissa kaupungissa tapahtuu huomenna. Joellen huoneesta löytynyt juliste korosti, että nämä tyypit osaavat naamioitumisen salat! Troupee on syvästi keskittynyt miekkailu ja kuoroharjoitukseen, kun Pettyneet vaativat huomiota. Selin katsomoon ollut maestro ärjyy vihaisena tilaisuuden olevan yksityinen. Samassa miekkaileva kaksikko pelästyy tilannetta ja toinen miehistä saa vuotavan haavan. Tämä istuutuu lavan reunalle, ja veri tippuu alas hiekkamaalle. Milezza ryntää paikkaamaan haavaa, sillä tässä paikassa on kielletty verenvuodatus läheisen ankheg kolonnan takia. No, kun haava on paikattu alkaa maa jyristä ja hiekkatasanteelle ilmestyy kaksi valtavaa ankhegia. Pettyneet kuitenkin ovat valmiina, ja olennot murskataan nopeasti, happo hyökkäyksien kuitenkin ikävästi poltellessa rakenteita. Myös gnome maestro purraan tajottomaksi. Ensiapua annetaan, mutta ennen kaikkea harjoitusten on jatkuttava. Tässä kohtaa maestro kuitenkin esittäytyy Bellowskiniksi ja vollottava leveä harteinen näyttelijä on Favicomos Maximos. Kymykseen ennustajaeukosta, ei saada vastausta. Kymykseen naamitumisvälineistä, kerrotaan että truopella on varastossa moisia. Nopean tarkastuksen jälkeen selviää, että yksi on kadonnut vaikka maestro ja Pettyneet yrittävät paljastaa varasta ammattinäyttelijöistä, lopulta vasta Randalinn lahjus saa Favicomos Maximoksen astumaan nolona estradille. Kuvaukseen sopiva nainen sai hänet suostuteltua myymään yhden erän, koska tämän perhe on köyhä ja kurja. Nyt suunnattoman pahoillaan teosta hän kertoo kaiken ja anoo katumusta. Maestro on äärimmäisen pettynyt monella tasolla, mutta harjoitusten on jatkuttava eikä Maximoksen hau'ista pysty kukaan korvaamaan.

Nyt Pettyneet juoksevat kohti Vihreää markettia, johon kaikki jäljet nyt näyttäävt johtavan. Pahaksi onnekseen Groetuksen vääräsäärinen puoörkkipappi Gorlak huomaa heidät korppeineen ja vaatii lopun ajan ennustuksen lukemista. Ennnsutus tehdään verellä ja Besha ei pelkkää surullisen näköistä veistä. Pappi könyää takamukselleen vaikeasti ja alkaa vetää kuviota lammikkoon, ensimmäinen ennustus on "Gael antaa kipinän sodalle, jos Pettyneet viivästelevät". "Mutta siinä ei ole kaikki! Kyyneleet tippuvat hedelmille, jos Pettyneet viivästelevät.. - Mutta siinä ei ole kaikki!...". Tässä kohtaa juoksevat ja kiukkuinen ennustaja juoksee ja repii heidän perässään, mutta nuoret jalat karkaavat tuolta kurjalta olennolta kohti Markettia.

Pettynet raivaat tinesä sisään läpi lumotun asiakasmassan ja hillittömän kapanteon. Ikäväkseen he eivät havaitse myrkytystä, ennen kuin Darvayne Gios Amprei Cheliaxlainen diplomaatti kouristelee ja kaatuu maahan syötyään varisialaisia valkomarjoja myrkytetystä tuokkosesta, jonka Jaelle on onnistunut tämän etteen työntämään. Samalla hetkkellä kaksi harmaaksi neidoksi naamioitunutta sczarnia iskee henkivartioiden selustaan, ja nämä kaatuvat maahan. Zeeva, joka on Markettia ollut diplomaatille sitrtelemässä ei voi kun seurata tilannetta kauhulla. Yleisön vetäytyessä Jaelle sytyttää yhden myyntipöydän tuleen ja pian perään julistaa harmaan neidon muodossa "Korvosa on vapaa helvetin ikeestä! Kuningatar hallitkoon ikuisesti!". Tämän jälkeen Pettyneet kuitenkin marssivat paikelle, ja roistot ahdistetaan nopeasti nurkkaan ja surmataan. Valitettavasti diplomaatin hitaasti ja kivuliaasti etenävä myrkytys ei ole aivan niin helppo pala purtavaksi. Myrkynparannuskäärön magia ei ole tarpeeksi vahva ja myös ensiavun antaminen takeltelee. Viimein kuitenkin keksitään helpottava toimenpide ja Amprei selviää myrkyn toisesta iskusta, mutta vain vaivoin. Samalla eräs torimyyjä kiikuttaa marketin toisesta päästä pullon antipoisonia, ja yhdessä hoidon kanssa myrkytys pysähtyy Amprein hiotessa, valittaessa ja kirotessa ansioituneesti. Nyt vetäytynyt yleisä levittäytyy jälleen, joten diplomaatti ja ruumiit siirretään syrjään. Zeevan toimistossa annetaan sykkeen tasaantua ja paikataan viimeisiä haavoja. Diplomaatti vihdoin tokenee ja kiittää nopeasti avusta. Myrkyttäjien ruumiit lopulta palaavat varisialaisverisiksi ja sczarnien petos paljastuu. Zeeva utelee päivän ennustuksien toteutumisista ja on enemmän kuin onnellinen Zellaran ilmestyessä uudestaan. Alkuun hän suo siunauksia kullekin, mutta vimmeinen kortti.. se on Keltainen Profeetta Zellaran omassa pakassa!

NPC:t

 • Darvayne Gios Amprei - Cheliaxlainen diplomaatti. Tunnettu matkaajana ja suurena hurmurina, mutta Korvosassa hankalassa maineessa.
 • Favicomos Maximos - leveäharteinen teatraalinen Chameleons ryhmän näyttelijä, jolla on "perhe"
 • Gorlak - kurja Groetuksen pappi, puo'örrki joka ennustaa verestä onnetonta huomista.
 • * Jaelle Kultahammas - sczarni ennustajatar, joka yritti myrkyttää Cheliaxlaisen diplomaatin kuningattaren nimissä.
 • Oliver Cadmion - Korskean Yksisarvisen johtaja. Aavistuksen kampuraselkäinen mutta tarkka liikemies.
 • Robert III - Korskean Yksisarvisen house drake kommuunin alfa-uros.
 • Tsura - Viamios:in Suudelman varisialaisköyhäilistökommuunin autoritäärinen johtajatar.
 • Zeeva Foxglove - cheliaxlaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Kenties Randalin erityinen ystävätär.

Palkkiot

Bugbear party

 • mv falchion - 150gp
 • breastplate - 100gp
 • cloak of resistance +1 - 500gp

Viamio's Kiss

 • scroll of neutralize poison (CL9) - used
 • mostly complete The Deleterious Grimoire [+2 bonus about poisons] - 450gp

The Frisky Unicorn

 • <3 juvenile hippogriff <3 - Randall
 • platinum statuette of unicorn - 1 500 gp

Kendall amphiteater

 • Dust of illusion (2h alter self) - 600gp
 • Coin of the untrodden road (plainly stupid coin) - 3 000gp

The Green Market, round II

 • necklace of yellow garnets and black onyxes - 1 500gp
 • 3x +1 studded leather - 1 500gp
 • harrow deck - 50gp
 • mwk shortsword - 150gp
 • mwk rapier - 150gp
 • disguise kit (20 charges) - 50gp
 • mwk thieves tools - 50gp
 • 125 gp

Myyntiarvo yhteensä 9875 gp

LVL UP

 • 4 -> 5!

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped