Tuhkaiset arot kätkevät Korvosan historiaa?

Gozran 28. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Tuhkasiipien ylläköstä toivuttiin, parannuksilla ja rukouksilla kuun jumalattarelle. Besha kävi läpi synkän pohdinnan magian mielekkyydestä, ja siitä kieltäytymisestä.. mutta parannukset toisaalta paikkasivat revenneen peuklon takaisin toimintakuntoiseksi. Iltapäivän edetessä matkajatkui - nyt Milezza joutui maagisen urkinannan kohteeksi, mutta jälleen hyökkääjä tuli blokatuksi. Beshan ympäristön tietämys oli jäänyt usein kuljetuille tasangoille, nyt matkan teko oli puhdasta tuskaa. Seinämät ja laavirrat johdattivat joukkoa kohti vuoristoa ja aktiivisia vuoria. Kaukana todettiin piene laavavuoren rähähdys, jonka kuumat sirpaleet onnistuivat lentämään aina Viattomien niskaan, iaheuttaen kuitenkin vain lieviä vammoja. Pahempi oli perässä seurannut tuhka ja hakupilvi. Lopulta päätettiin että jotta mato löytyisi, olisi hyvä löytää avara tarkkailuasema yöpymispaikaksi, mutta jälleen maasto saattoi harhaan ja yöpyminen tehtiin lännenpuolesella seinämällä, tuskin puolta kilometrä paremmalla näkymällä. Milezzan maja ja Zeranin keuhkojen puhdistajat, yhdessä Luunpoikien innokkuudesta vartioon, tekivät yöstä kuitenkin menettelevän.

Seuraavan aamun hämärässä päätetiin siirtyä harhailemisesta, ilmatiedusteluun Majikin ja Zeranin toimesta. Tähäily leirillä ei tuottanut tulosta, mutta muutaman minuutin lento korkeamman ylängän päälle lopulta paljasti mahstava savupatsaan ja rämähdyksen kaukana lounaassa. Paluu leirille tehtiin ionnosta uhkuen, mutta kiitos Beshan palanneen itseluottamuksen päätettiin pitkän alangon sijaan oikaista ylängön kautta! Huomattavan monen tunnin kuluttua, lopulta selviydyttiin seuduille ja tosiaan jättimäinen iskeytymiskraatteri oli nähtävissä jo etäältä. Nyt kavuttiin ylängöltä alas, ja alettiin odottaa Susi ringissä ja muut muutaman kivenheittämän päässä piilossa. Odottamista riitti.. niin että alettiin ideoimaan tehokkaampaa houkutinta. Majik yritti ensin täräyttää maankannasta voimapommilla.. sitten aurochin ruhon tuoksuisella. Lopulta Zeranin kutsuma ankylosaurus, alkoi leipoa maankanta luuhännällää..

Ketään yllättämättä Kipinäkita lopulta saapui, maan valittaessa ja vääntyessä kannen alla matkaavan madon edellä. Se oli suunnata ankalosauruksen kimppuun, mutta sen aistit ikäväkseen huomasivat luunpoikien ja Trinian keskittymän, otuksen kääntyessä ja lopulta syoksyessä kivien rymistessä ympäriinsä maanpinnalle, suikuttaen tulta ja tuhoa jättimäisestä pyörösahamaisesta madon kidastaan. Uhrit kokivat vakavia vammoja, mutta olivat vielä tolpillaan. Nyt oli Beshan hetki, ja suurella vakavuudella mies syöksyi uudestaan ja uudestaan kohti madon kitaa. Se oli kuitenkin tullut huvittelemaan, kuin vahingossa murhaten yhden kuunpojista häntäpistimellään. Kuitenkin Majikin jääpommi ja Zeranin varjoankkuri alkoivat sen verran kiukuttamaan, että Besha päästyään kitaan hyppäsi itse suoraan magmamadon kurkkuun. Vain hetkeä myöhemmin loitsittu tikari leikkasi miehen vapaaksi ja madon juureen Akramin todistaessa tätä legendaa! Mutta mitä vielä, kipinäkita kääntyi ja nappasi miehen taas suuhunsa! Besha näki järkeväksi paeta taas vapaaehtoisesti suoraan ruuansulatusjärjestelmän ja valmiin rujon reiän kautta vapauteen, Akramin todistaessa legendasta seuraavaa! Nyt oli aika ottaa jalat alle, Thrallkeeppiersien merkin kutsumien ankalosaurusten jäädessä lihakilviksi ja varjon edelleen pidätelessä nyt kunnolla suutahtanutta ja aavistuksen jo heikkovoimaista matoa. Madon oli elettävä, tai legenda menettäisi voimansa!

The others

 • Ahalak - skoan quahin wanhin, jahtipäällikön roolissa, todistamassa Pettyneiden eeposta Nalmidin and Shadfrarin kanssa, Shefranin menehtyessä Kekälemadon eepoksessa
 • Akram - mitätön vanha mies lyrene quahissa, mutta ilmeisesti samalla maineikas todentaja - todistajista luotettavin
 • Ash Dancer - skoan quah yhteisön shamaani ja tuhkalle tanssija. Valpas ja avara tietäjä
 • Jasan Adriel, perheineen - leveäharteinen maalainen Mustalinnun maatilata Harsen suunnalta,entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Piilottelee tarvittaessa niitä jotka eivät ole Korvosassa turvassa.
 • Krojun Eats-What-He-Kills - sklar quahin suuri soturi, röyhkeä ja epäkunnioittava
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • One-Life - skoan quah yhteisön kokenut johtaja, hidas tunnustamaan ystävän
 • Tulitasangon mies - cheliaxlainen erakoitunut mies tuliraita puumineen, joka eli tuhotakseen tulitasankojen shoanteja
 • Tekrakai - lyryne quahin kuuneito, joka on hankaluuksissa Kuun taloon tunkeutujan kanssa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped