Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 12. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Lady Carrigtonin luona tehtiin tehtiin jäähyväisiä, Desnan kirja luovutettiin liikuttuneelle Avigailille kirjakauppassa tallennettavaksi ja platina-avain luovutettiin madamelle, uusi vierashuoneen ovi tulisi avattavaksi tällä komistuksella. Suden ja Zeranin ollessa kateissa, jätettiin myös sana, etsiä kolmikkoa "viemäreistä".

Viamion Suudelmassa väki oli harventunut, mutta nyt unikoron katous näkyi sielläkin ihmisten helpottuneista silmäkulmista. Väkijoukosta huomattiin tuttu hahmo, nuorukainen Amin Jalento resuisena ja kovia kokeneen oloisena. Tsura ilahtuneena oitis ilmoitti, että kkumpikin osapuoli oli toteuttanut vastapalveluksensa, unen kiro oli karkoitettu ja kommuuni oli puolestaan löytänyt Vencarlon oppilaan joka kertoi tietävänsä jotain miekkamestarin viimeisitä tunnetuista vaiheista.

Yksityinen keskustelu Aminin kanssa käytiin yksityisesti Esmeraldan tyhjentämästä keittiöstä. Amin kertoi, että vaikeuksien alettua hän sopi Vencarlon kanssa jäävänsä tämän opetuskumppaniksi ja suojelijaksi, niin koululla kuin privaateissakin akteissa. Reilu viikko sitten kuitenkin kaksikko oli hädin tuskin paennut miekka-akademian palosta, ja pari päivää sen jälkeen punaiset matntikset yrittivät salamurhaa uudelleen Vencarlon kotona. Kiitos miekkamestarin kaksikko kuitenkin pakeni jälleen surman suusta! Amin kertoi että Vencarlo oli edellisinä viikkoina ollut hyvin kummallinen ja kadonneen tämän tästä omille asioilleen. Oli selvää että Vencarlo elätteli toivetta wanhan ystävänsä, seneschal Neolanduksen löytymisestä ja että tämä voisi tehdä poliittisia paljastuksia purkaen poliittisen takalukon ja hirmuvallan. Lopulta Vencarlo löysi Wanhasta Korvosasta Neolanduksen idolin, kammottavaa groteskia taidetta maalaavan mestarin Salvador Huudon. Vencarlo taivutteli vastahakoista taiteilijaa kärsivällisesti kertomaan mihin Neolandos oli kadonnut.. mutta viimeisellä käynnillä viikko sitten katosi myös Vencarlo! Aminin saapuessa seuraavana päivänä SAlvadorin asunto oli pimeä ja autio, eikä Aminin rohkeus riittänyt tunkeutumaan sisälle!

Paikka kuulosti tarkastuksen arvoiselta, mutta Sutta ja Zerania ei löytynyt myöskään Viamion suudelmasta. Päätettiin siis tehdä matka kantakaupungille, kaupustellen ja Amin kotiinsa eteläiselle maaseudulle toimittaen. SIeltä Majik onnistui puhumaan itselleen myös huoneen nukkumiseen, muita Zeranin viemärikammio ei hirvittänyt! Tai no, Randall löysi tiensä Zeevan kainaloon ja onnistuikin sopimaan hänen kanssaan Wanhan Korvosan hedelmien ennakkomyynnin.

Yömyöhään Susi ja Zeran olivat suorittaneet öisen marssinsa aina eteläisiltä vuorilta, joelle ja lopulta tietä pitkin kaupunkiin. Portit olivat kuningattaren uuden artik´lan takia yöllä suljetut ja avoimen rasistiset vartijat pitivät huolen että poikkeusta ei tehty. Zeran järjesti kuitenkin tien ohi porttien vajojen kautta, Suden kauhistukseksi.

Seuraava päviä ehti pitkälle, kunnes öiset marssijat olivat levännet riittävästi. Milezza ehti opetella uusia loitsuja, Majik luoda erilaisia shoantimaaleja ja Randall syventää suhdettaan naiskauneuteen. Lopulta matka kohti salaperäisen taiteilijan kotia alkoi, porukan tehdessä matkalla harkittuja ostoksia kiitos Zeevan luvuttaman käteisen. Parhaimman potin keräsi Zabox niminen entinen Academian professori, joka magian ammattilaisena keräsi melkein viisikymmentätuhatta kultarahaa, ennakkomaksuksi kolmesta ehdottoman maagisesta valmistettavasta otsapannasta, siinä vasta bisneseläkeläinen kaksinetoistasine sormineen!

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Sally Scrabblebones - yöhäkki, joka on piinannut Sillanedustan unia jo sukupolvien ajan, tuli ja surmasi bakun..
 • Salvador HUUTO - mystinen groteski maalaustaiteilija, joka on mahtavassa maineessa kyseenalaisen ja julman taiteen ystävien joukossa
 • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir - Korvosan Magistate of Civic Order. Mukana Mog-Latharin löytymisessä? Kellariin hukutettu, vai pelkkä kuvajainen?
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped