Imperiumin rauhallinen sivuhaara

Väkiluku: n 15 miljoonaa
Sijainti: Komarrin, Escobarin ja Cordelian risteyksessä
Pintarakenne: Karkeasti ottaen maankaltainen
Päivän pituus: ? h

Sergyar on Barrayarin toistasataa vuotta sitten löytämä ja asuttama siirtokunta, väkiluku noin 15 miljoonaa. Planeetalla oli jo löydettäessä hengityskelpoinen ilmakehä sekä kotoperäistä kasvustoa ja älyllisesti alkeellista eläimistöä.

(Yksi tunnetuimmista on pyöreä, halkaisijaltaan n. 1-1,5 metriä oleva kuusijalkainen laumassa saalistava peto, "heksarapu". Ihmisliha on näille otuksille myrkyllistä, mutta valitettavasti sen äly ei ole riittänyt tämän oppimiseen).

Sergyarilla elää myös runsaasti epämiellyttäviä loisia, jotka voivat elää ihmisessä. Yleisimpiin on tosin sentään jo kehitetty hoitokeinot.)

Sergyar sijaitsee Komarrin ja Escobarin välissä. Komarriin matkaa on 3 päivää ja 2 hyppyä. Escobar on epäkäytännöllisen kaukana, mutta merkittävä itsenäinen planeetta ja merkittävä kaupan ja liikenteen risteys. Lisäksi Sergyarin kautta pääsee Cordelian siirtokuntaan (4 päivää ja 6 hyppyä) sekä sen ympäristössä olevien lukuisten tutkimattomien madonreikien luo.

Sergyar on nykyään itsenäisesti toimeentuleva ja voimakkaasti kasvava siirtokunta, jolla on maine imperiumin mahdollisuuksia täynnä olevana rajaseutuna. Poliittisesti Sergyaria voi pitää imperiumin rauhallisimpana ja väkivallattomimpana osana. Sillä on oma parlamenttinsa, jonka kaikki päätökset tosin vaativat Barrayarin senaatin nimittämän käskynhaltijan hyväksynnän.

Sergyar ei ole taloudellisesti tai sotilaallisesti järin merkittävä, ja valtataistelut siellä ovat harvoin samalla lailla verisiä kuin pääplaneetalla.

Sergyarilla tulee säännöllisesti esiin itsenäisyyttä vaativia sissi- ja terroristojärjestöjä, mutta niiden suosio ja voima on suhteellisen vähäistä.

Kulttuurisesti Sergyar on Honoris Imperatoris Barrayriin verrattuna sisäänpäinkääntynyt ja jossain määrin eristynyt johtuen pitkästä välimatkasta pääplaneetalle. Paikalliset tapaavat pitää tätä hyvänä puolena. Suurimmalle osalle keisarikunnan väestä sergyarilainen taide ja viihde tarkoittaa halpaa, tylsää ja epäkaupallista.

Sergyarin Tieteellinen ja Tekninen Korkeakoulu on iso, monipuolinen ja arvostettu myös keisarikunnan ulkopuolella, joskin imperiumin sisällä sitä pidetään melko poliittisena. Sisäänpääsy on useimpiin imperiumin korkeakouluhin verrattuna silti suhteellisen helppoa, syrjäisyydestä johtuen.

Barrayarilaiseen tyyliin suuri osa väestöstä elää palvelussuhteessa. Alimman palvelusväen olosuhteita pidetään Honorista parempina. Paikallista yläluokkaa on erittäin vähän.

Sergyarilla on omat poliisivoimat, joihin kuuluu melko raskaasti aseistettuja erikoisjoukkoja, mutta ei varsinaista armeijaa. Barrayarin laivastolla on planeetalla suuri tukikohta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped