One Roll Engine

Reliqui Futurumin sääntöjen pohjana on One Roll Engine, lyhyemmin ORE, jonka perusideaan voi käydä tutustumassa linkin takana.

Käy katsomassa myös Taistelumekaniikasta sarja- ja suojatuli (aseiden alta), sekä heikkoihin kohtiin tähtääminen panssarien alta.

Pelaajien on hyvä tuntea kaksi variaatiota perusheittoon:

  • Tähdätty yritys: Pelaaja jättää normaalista heitosta yhden nopan pois ja asettaa toisen nopan haluamaansa lukuun ennen muiden noppien heittämistä.

Tämä heittotapa lisää merkittävästi todennäköisyyttä saada juuri haluttu eli erityisen hyvä tulos, mutta lisää täyden epäonnistumisen riskiä. Tätä heittotyyppiä voi käyttää esimerkiksi tähdätäkseen aseella kohdetta tiettyyn paikkaan. Myös jos on tärkeää tehdä erittäin hyvä vaikutus, kirjoittaa hyvä runo tai keksiä oikein hyvä piilo, suosittelemme tätä heittotyyppiä.

  • Nopea yritys: Pelaaja jättää normaalista heitostaan yhden nopan pois ja heittää loput nopat. Heiton jälkeen pelaajan korkeimpaan onnistumiseen, jos sellainen tuli, lisätään yksi noppa leveyttä (eli parista tulee kolmoset, kolmosista neloset ja niin edelleen).

Tämä heittotapa lisää huomattavasti todennäköisyyttä saada paria leveämpiä heittoja, eli nopeampia tuloksia, mutta lisää jälleen täyden epäonnistumisen riskiä. Taistelutilanteissa nopeat yritykset ovat erityisen kannattavia, koska osuman saaneilta hahmoilta poistetaan noppia heidän onnistumisistaan. Toisena esimerkkinä, mikäli hahmosi yrittää tehdä jotain huomaamatta, tämä saattaa olla hyvä vaihtoehto.

Erikoisnopat ja supernopat

Monilla hahmoilla on joissain taidossaan tai ominaisuudessa Erikoisnoppa. Se toimii näin.

  • Erikoisnoppa asetetaan ennen heittoa haluttuun lukuun. Tämä on siis olennaisesti sama asia kuin Tähdätty yritys, paitsi että pelaajan ei tarvitse pudottaa noppia pois ennen heittämistä.

Huom: Hahmolla ei voi olla onnistumisia ennen nopanheittoa. Mikäli hahmolla on useita erikoisnoppia, tai erikoisnoppia ja tarkkuusnoppia, nämä nopat on asetettava eri lukuihin ennen heittämistä. Erikoisnoppia ei kuitenkaan ole pakko asettaa, ne saa myös vain heittää. Useamman erikoisnopan tapauksessa on todennäköisesti fiksua heittää muut kuin yksi noppa.

  • Villi noppa on kampanjassa harvinaisuus, niitä esiintyy lähinnä erityisen voimakkaasti geenimuunnelluilla tai muuten erikoisilla hahmoilla. Villin nopan saa asettaa haluamaansa lukuun nopanheiton jälkeen. Villillä nopalla saa siis aina vähintään parin.

Tahdonvoima

Hahmot voivat käyttää Tahdonvoimaa hyvin moniin asioihin. Selkeyden vuoksi kokoan eri yhteyksiin sirotellut vaihtoehdot myös tänne.

Kaikki nämä maksavat yhden pisteen Tahdonvoimaa. Hahmolla on normaalisti session alussa käytettävissä Tahdonvoimaa puolet hahmon Tahdon määrästä. (Tämä on muutos aikaisempaan.)

  • Yksi noppa lisää heittoon, jossa onnistumisen voi järjen rajoissa katsoa olevan hahmolle tärkeää. Mahdollista myös mielenterveysheittojen kohdalla.
  • Epäonnistunut Tahto-heitto eli yritys tehdä muuta kuin suojautua suojatulen alla.
  • Suojatulen alla toimiminen huolimatta epäonnistuneesta Tahto-heitosta.
  • Mielenterveysongelmien käsittely kahta pykälää vähäisempinä yhden kohtauksen ajan yhdessä mielenterveyskategoriassa (sekä Murtumisen että Kovettumisen puolella).

\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped