Hyvä poikani Primus.

Kirjoitan sinulle sukuamme kohdanneista isoista haasteista. Lähetän kirjeen sukumme parhaalla kuriirilla sinetöitynä sekä sukumme että Purppurakaartin sineteillä. Uskon, että osasit tarkistaa sinetit, ja tiedät mitä tehdä jos ne eivät olleet moitteettomat. Tuhoa tämä kirje luettuasi sen.

Johanin toimien jälkeen me Wehret olemme olleet vaikeuksissa. Muut suvut ovat ottaneet etäisyyttä meihin, ja tilanteen korjaamiseen voi mennä vielä paljon aikaa. Äitisi toiminta kirkossa ei ole myöskään helpottanut tilannetta, vaikka jotkut suurien sukujen jäsenistä sitä tukevatkin. Manaajat tuntuivat vielä eilen nauttivan senaatin hiljaista hyväksyntää, mutta Dermot Secundus Erinin vierailun jälkeen uskon tuulien ehkä kääntyvän.

Dermot Secundus Erin ja hänen veljensä, Duane Undeviginti Erin sallivat itsensä käydä luonamme pienimuotoisella illallisella. Illallisen aikana Secundus Erin suvaitsi kertoa, että Johan on nyt etsintäkuulutettu rikoksista Erineitä vastaan, mitä olin odottanut. Älä anna säälin hidastaa itseäsi, jos Erinit komentavat sinut etsimään veljeäsi! Sukumme kunnia, Purppurakaartin kunnia ja sinun oma kunniasi vaativat, että Johania on kohdeltava kuten ketä tahansa rikollista. En ole iloinen tästä asioiden saamasta käänteestä, mutta Johan on tiensä valinnut ja hänen on sitä kuljettava, aivan niin kuin meidänkin on kuljettava omaa tietämme.

Dermot Secundus tuntui odottavan, että olisin ollut halukas neuvottelemaan Johanin armahtamisesta. Koska sivuutin asian, hän nosti esiin toisen valtin: senaatti oli määrännyt äitisi kiinni otettavaksi "kuulemista varten". Dermot Secundus tuntui myös antavan ymmärtää, että he, Erinit, voisivat syyttää äitiäsi rikollisista asekaupoista. Muistat varmaan Arcien suvun kaatumisen jälkeiset huhut asekaupoista, Darrel Arcin karkuruuden ja Chelsea Arcin paon Barrayarilta Johanin, kirkon agentin avulla; luotan, että näet yhteyden.

Taivuin Dermot Secunduksen ehdotukseen, että hänen veljensä, Duane Undeviginti, saisi luvan alkaa tapailemaan siskoasi Julianaa. Tämä liittää sukumme epämiellyttävän lähelle Erineitä, mutta nykyisessä poliittisessa tilanteessa, ja laittomien asekauppojen uhan alla koin myöntymisen välttämättömäksi. Tämä ei kuitenkaan ollut ainoa asia, mitä Erinit tavoittelivat. Dermot Secundus antoi ymmärtää, että Erinit olivat kiinnostuneita tietämään Manaajien taistelutaidoista. Erinit halusivat, että äitisi johtaisi iskuoperaation eräätä vähäpätöistä, mutta vartioitua kohdetta vastaan, ja että iskuoperaatio nauhoitettaisiin analyysiä varten. Mieluiten iskussa tulisi käyttää Manaajia, mutta myös Wehrejen iskusotilaat kelpaisivat, kunhan Elise vain operaatiota johtaisi. Varovaisella puheella annoin Dermot Secunduksen ymmärtää, että asia järjestyisi -- vaikka en tätä koskaan suoraan sanonut.

Erinit poistuivat, ja jättivät kohteliaasti äitisi pidättämättä. Oli alusta asti selvää, että äitisi oli haluton tekemään kuten Erinit olivat vaatineet. Äitisi epäili, että iskun nauhoitusta käytettäisiin kiristystarkoituksiin, mikä olisi tietysti ollut mahdollista, vaikka kaikki tuntomerkit olisikin peitetty. Kuriiri Barrayarin esikuntaan varmisti myös Dermot Secunduksen väitteen äitisi kiinniottomääräyksestä. Sellainen oli tehty, mutta jätetty lepäämään; ketkään eivät vielä etsineet äitiäsi, ja luultavasti vain harvat tiesivät asiasta. Tilanne oli sukumme kannalta kohtalokas: ilman kuvamateriaalia äitisi johtamasta iskusta Erinit tulisivat varmasti pidättämään äitiäsi sukumme tiloihin. Joutuisin tällöin valitsemaan alistumisen tai sukumme sotaan tuomitsemisen välillä. Tällainen valintatilanne oli mahdoton, ja päädyin siksi valitsemaan kolmannen tien: äitisi antautumisen senaatille Barrayarin esikunnan kautta. Yllätyksekseni äitisi yhtyi suunnitelmaan, mutta pyysi, että saisi ensiksi käydä keskustelemassa asiasta kardinaali Lilyn kanssa. Myönnyin tähän, vaikka epäilin käyvän niin kuin kävi. Äitisi käytyä kardinaalin puheilla ilmoitti hän, että jäisi yön ajaksi kirkon tiloihin (olimmehan liikkeellä suoraan Erinien kanssa nautitun illallisen jälkeen) ja menisi ilmoittautumaan kuultavaksi aamulla, kirkon edustajana.

Saatat ehkä miettiä, miksi annoin äitisi puhua kardinaali Lilyn kanssa, vaikka epäilin hänen jäävän kirkon suojiin suoran kuultavaksi ilmoittautumisen sijaan. Pidin tätä hyvänä vaihtoehtona sukumme kannalta: äitisi profiloituu nyt kirkon edustajaksi, jota kuullaan kirkon edustajana, ei Wehrejen edustajana. Jos äitisi on syyllistynyt laittomiin asekauppoihin, tulkoon se ilmi nyt, ja toivon totisesti rikoksen tehdyn käyttäen kirkon varoja ja omistuksia. Jos paljastuu, että äitisi on käyttänyt Wehrejen rahaa, omaisuutta tai mainetta laittomien kauppojen tekemiseen, tulee sukumme väistämättä kärsimään. Jos äitisi on syyllistynyt laittomuuksiin, kirkon varoilla tai Wehrejen, tulen leikkaamaan rikoksen ja kunniattomuuden pois, kuin tein veljesikin kohdalla.

Isäsi Fredrik

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped