Olemme matkalla Arkturukseen.

  • 2 Sadie, Jade
  • 7 Lexa, Stravisnki, (Joy), Bud, Houston, Kurki, Lorelei
  • 4 Isabella, sisko Clara, veli Chris, isoisä Steve
  • 4 Kepler, Ofelia, 2 markovia
  • 3 Elvis, vaimo Camilla, lapsi Alex

Sadie juttelee yksityisesti Elviksen kanssa. Elvis vain sanoo lyhyesti, että isoisän kannattaisi saada jaloitella.

Sadie sanoo Jadelle, että synteesit voivat oleskella vaikka sukkulan paikalla ja putsata pölyjä.

Sadie hakee äitinsä lääkintäosastolta. Clara ei ole siellä. Sadie selittää oman versionsa isän kuolemasta ja syndikaatista. Isää syytettiin Diego-sedän kuolemasta. Sen sijaan, että syndikaatti olisi hakenut äidin pakkotyöhön syndikaatille, Sadie meni. Perhe on järkyttynyt. Sadien mielestä ilmeisesti Diegon kuolema oli paljon suurempi menetys kuin synteesit, alukset tai muut.

Sadie ihmettelee, mikä Isabellan suhde syndikaatteihin on. Miksi heillä oli diili? Entäs se pitkä mies? Mies vain pyysi tekemään heille palveluksen, jota hän nyt tässä vaiheessa katuu.

Jotta he pääsevät asumaan turvaan jonnekin, heidän pitänee tehdä taas uusi sopimus syndikaatin kanssa. Isoisä sanoo, että farmin myymisestä saisi rahaa. Sadie on vähän sentimentaalinen farmin suhteen. Hän ei oikein ymmärrä, mutta jos kerran emme voi mennä sinne takaisin, niin…

Sadie miettii, että jos viholliset (Mustangi…) jättävät heidät rauhaan, niin sitten ehkä voisi palata.

Mutta entäs Anna? Marsilainen aristokraattiryhmä päätti rahoittaa Annan tutkimusta. Oliko se sama ryhmä, joka nyt ajaa meitä takaa? He voivat kiristää meitä.

Isabella, Jade ja Sadie menevät Sadien hyttiin juttelemaan.

Isabella ei tehnyt mitään Houstonille. Hän aktivoi markovien taistelumoduulit, mutta pani heidät sitten pois päältä. Siitä saattaisi olla psykologisia ongelmia, jos he olisivat ihmisiä.

Jade voi jutella Kurjen kanssa siitä, olisiko parempi poistaa jotain markovien muistoja, jotta heille ei käy kuten Kurjelle.

Sadie kysyy, onko Isabella törmännyt tuhoajatekoälyihin, killswitcheihin. Hän tietää teorian, mutta ei ole törmännyt. Meillähän on sellainen aluksella, kotoisin Mustangilta tai Diamond Ladylta. Sadie pyytää Jadea ja Isabellaa tutkimaan, josko sen saisi valjastettua meidän käyttötarkoituksiimme.

Isabella on Claran hytin ulkopuolella ja yrittää soittaa Claralle. Ei vastausta.

Sadie kutsuu koko miehistön messiin. Hän pyytää anteeksi sitä, että loma keskeytyi taas keskellä ja että he joutuivat pelastamaan heänet. Hän ei oikeastaan olisi halunnut heitä sinne.

Stravinski ihmettelee, että miksi pyysit meitä apuun, jos et halunnut meitä sinne. Lexa jatkaa, että miksi tuo robotti rupesi komentelemaan meitä. Sadie selittää, että se oli automaattinen viesti, jota ei ehkä olisi juuri siinä tilanteessa pitänyt lähettää, mutta Jade toimi kuitenkin oikein. Lexa ei silti näytä kovin tyytyväiseltä.

Epsilon Eridanissa voimme asentaa tykin ja samalla voimme lomailla. Samalla Sadie voi keksiä jonkun korvauksen muille siitä, että he pelastivat hänen surkean perseensä.

Jade menee Kurjen kanssa työtilaan ja kysyy, mitä farmilla tapahtui silloin, kun Clara lähti. Kurki selittää: Hän tiesi, että paikalla on vaarallista ja ehkä terroristeja, joten hän oli huolissaan ja seurasi Claraa. Näin Jade epäilikin.

Sadie löytää Lorelein hyttinsä edestä. Hänet on kuulemma lukittu omasta hytistään. Sadie hakkaa ovea. ”Clara, avaa!” ”Mene pois!” ”Minä olen tämän aluksen kapteeni!” ”Et ole minun kapteenini!” Sadie käskee tekoälyn avata oven. Ovi aukeaa, ja Clara häipyy paikalta.

Sadie rupeaa käymään Joyn tavaroita läpi. Hän etsii mysteerilaatikkoa. Se löytyy.

Lorelei seisoo edelleen hytin ovella ihmettelemässä. ”Sinä et sitten nähnyt yhtään mitään”, sanoo Sadie. Lorelei on entistä hämmentyneempi.

Sadie menee laatikon kanssa hytin paikalle, missä muut synteesit ovat. Hän asettaa laatikon pöydälle.

Kepler on kuvaamassa alusta. Sadie kieltää tiukasti Kepleriä kuvaamasta. Kepler siirtyy kauemmas. Sadie sanoo, että sitten kun olette saaneet puhdistettua itsenne, jos haluatte olla hyödyllisiä, niin avatkaa tuo laatikko ja tulkaa sitten heti kertomaan hänelle.

Sadie käy hakemassa viltin ja menee ohjaamoon nukkumaan apupilotin penkille.

Jade menee lastiruumaan kysymään, onko muilla synteeseillä kaikki ok. Joo, mutta heidän pitäisi avata tämä laatikko, mutta he eivät osaa. Laatikon sisältö varmaan tuhoutuisi. Jade ihmettelee, mistä laatikko tuli. Ophelia ja Kepler sanovat, että Sadie toi sen. Jade yrittää hakkeroida sen auki, mutta ei onnistu.

Hän miettii vähän ja kutsuu Kurjen paikalle. Hän aktivoi mieheltä näyttävän markovin. Hän ei pidä taistelumoduulistaan, mutta ei saa sitä itse poistettua. Jade ehdottaa, että hänelle pitäisi keksiä uusi nimi. Markov sanoo miettivänsä asiaa. Jade kertoo lisäksi, mitä mahdollisuuksia täysin tietoisilla synteeseillä on tällä hetkellä. Isabella voisi

Jade rupeaa korjailemaan itseään.

Sadie herää. Jade kertoo, mitä toisen markovin kanssa tapahtui. Hän menee messiin, jossa hänen siskonsa on. Clara valittaa, kuinka kaikki on Sadien syytä. Hänen koulutuksensa jää kesken, hänen kaikki kaverinsa jäivät Hubertius 3:lle… Hän ei halua kuulla edes Sadien versiota siitä, mitä isälle tapahtui. Hän aikoo häipyä tältä peltipurkilta heti, kun pääsee asemalle.

Sadie käpertyy nurkkaan itkemään. Lexa tulee paikalle ja kysyy, mikä nyt. Sadie puhuu jotain sipulista.

Lexa kysyy, kuka täällä on apukapteeni. Ei vaikuttanut siltä, että se olisi Bud, vaan se robotti. Sadie sanoo, että aluksella niin olisikin, mutta muualla Bud on niin humalassa, että hänestä ei ole mihinkään. Ja jotkut .

Kun Lexa mainitsee Rubyn, Sadie suuttuu, viskaa patukan menemään ja häipyy. Hän palaa komentosillalle. Stravinski on siellä.

Jade kysyy Kurjelta ja toiselta markovilta, miten menee. He juttelivat Isabellan kanssa. He tulevat paikalle, kun Jade aktivoi viimeisenkin markovin. Jade kertoo hänellekin, että työpaikka on mennyt ja maailma muuttunut. Hänkin haluaa eroon taistelumoduulistaan. Jade poistaa sen ilman ongelmia. Hänkin miettii mitä tekisi.

Toinen

Sadie menee messiin, missä Elvis ja tämän perhe ovat syömässä. Camilla toteaa, että ei tiennytkään, että konferensseihin mennään tällaisilla rahtialuksilla. Sadie selittää. Pyytää sitten Elvistä juttelemaan yksityisesti aamiaisen jälkeen.

Sadie menee puhumaan isoisälle. Hän ihmettelee, että minne tässä nyt ollaan menossa lopullisesti. Sadie yrittää piristää, että on kai se hienoa nähdä ihan kokonaan toinen planeetta? Steve olisi ollut tyytyväinen siihen yhteen.

Sadie menee synteesien luo. Laatikko on edelleen avaamaton. Hän huoltaa hetken varusteitaan. Elvis ilmoittaa sitten, että nyt voidaan jutella. He menevät Elviksen hyttiin ja perhe menee muualle.

Sadie kysyy, mikä Elviksen suunnitelma on. Hän tarvitsee rahaa, että voi kadota. Ja toisin kuin jotkut, hän ei voi pyytää syndikaatin apua. Hän ehdottaa, että tekisimme keikan. Sadie muistuttaa, että meillä ei ole nyt sukkulaa. No, kaiken ei tarvitse olla isoja aluksen osia; Elviksellä on ehkä jotain mielessä.

Elvis haluaisi pysyä kyydissä, kunnes hänellä on tarpeeksi rahaa. ”Ai NYT haluat pysyä kyydissä?” ihmettelee Sadie. ”No te JÄTITTE mut.” Sadie kysyy, miten Elvis päätyi Atlas-terminaalista Hubertius 3:lle. No tavallisilla matkareiteillä. Hän vain päätyi itse jotenkin karkuun, ilman kenenkään apua.

Sadie on kyllä valmis maksamaan Elvikselle jotain. Elvis arvelee, että 10 krediittiä riittäisi. Sadie sanoo, että hän voisi antaa sen 10 krediittiä ja lisäksi sen, mitä saamme siitä hänen ehdottamastaan keikasta. Ja Elvis sitten varmistaisi, että Joy saa kunnon hoitoa ja mitään kummallista ei kysellä. Elviksen mielestä se on ok.

Sadie sanoo, että olisi voinut ilmiantaa Elviksen syndikaatille, mutta oli kuitenkin sitä mieltä, että on lojaalimpi miehistölleen. Elvis taas on sitä mieltä, että Sadien lojaliteetit tulivat selville, kun hän jätti Elviksen Atlakseen. Sadie ja Elvis jossittelevat, mutta päätyvät lopulta diiliin.

Jade kutsuu Isabellan auttamaan laatikon hakkeroinnissa. Isabella kämmää ja onnistuu käräyttämään koko laatikon sisällön. No, ei se voinut olla mitään tärkeää…

Sadie tulee paikalle katsomaan laatikkoa. Se savuaa. Hän sulkee laatikon, tuulettaa sen ilmalukossa ja vie sen takaisin Joyn tavaroiden joukkoon. Tai veisi, ellei Clara olisi Joyn hytissä. Clara suostuu avaamaan oven. Sadie asettaa laatikon paikalleen. Clara kysyy, että nuuskitko sä muiden tavaroita. Varastatko sä niiltäkin. Sadie luovuttaa ja lähtee.

Jade käy kasvit läpi ja huomaa, että osa konehuoneessa olleista on kadonnut. Voi ei! Jade kysyy alukselta, kuka täällä on käynyt. Kurki, kaksi markovia ja Lexa. Jade kysyy ja synteesit eivät ole koskeneet kasveihin. Lexaaaaa. Lexa on kulkenut täältä ilmalukolle, messiin, hytilleen ja kuntosalille. Jade lähtee kulkemaan Lexan reittiä ja huolehtii koko ajan siitä, mitä hän oikein sanoo Lexalle, jos tämä oikeasti on heittänyt ne ilmalukosta. Onneksi hän löytää kasvit jostain keittiön takakaapista. Jee! Hän kerää ja piilottaa ne paremmin. Ja kiinnittää kaikkiin sensorin, jotka ilmoittavat hänelle, jos ne liikkuvat.

Saavumme Arkturukseen. Telakoidumme Xerxeksen avaruusasemalle. Xerxes-planeetta on aika kylmä. Paljon kaivoksia.

Elvis vie Joyn hoitoon. Miehistö lähtee lomailemaan. Jade varmistaa, että onhan Lorelein kommunikaattori varmasti päällä. Ei ole… No, nyt on.

Sadie juttelee äidilleen Clarasta. On huolissaan, että Clara pakenisi. Isabella sanoo, että on parempi, että Sadie estää Claraa lähtemästä. Kun muutkin ovat menossa, Clara tulee paikalle tavaroineen. He harrastavat hetken väistämistanssia. Sadie ei päästä Claraa menemään. Clara ei suostu jäämään. Hän uhkaa kutsua turvallisuusjoukot paikalle. Sadie läpsäisee Claraa naamaan, sitten tönäisee ja potkaisee laukkua. Clara on hyvin yllättynyt ja ryömii takaisin päin. Sadie menee istumaan Claran päälle.

Jade tulee takaisin puhumasta Loreleille ja laskee käden Sadien olkapäälle. ”Oletko kunnossa?”

Sadie tärisee. Nyt hän rupeaa oikeasti uhkailemaan. Clara alkaa panikoimaan.

Jade yrittää saada Sadieta lopettamaan, mutta ei onnistu. Clara rupeaa haukkumaan Jadeakin. Ja sitten joku turvajoukkojen vartija kiinnostuu. Jade vielä yrittää saada heitä ylös puhumalla.

Sitten Jade kääntyy vartijan puoleen. ”Anteeksi häiriö. Heillä on jonkinlainen perheriita. Se menee luultavasti kohta ohi.” Vartija ei käänny niin helposti. Sadie selittää, että hänen siskosi haluaa ”karata kotoa”. Vartija sanoo, että jos Clara on täysi-ikäinen, ei häntä voisi estää menemästä minne hän haluaa. Hän tarjoutuu saattamaan Claran pois. Clara on hämmentynyt mutta lähtee.

Kurki katseli aika vaivaantuneena ja on nyt valmis menemään tutkimaan aluksen pintaa. Hän ja Jade menevät.

Sadie menee Isabellan luo kertomaan mitä tapahtui. Äiti on turhautunut ja huolissaan ja yrittää keksiä, miten Claran saisi takaisin.

Sadie menee kapteenin hyttiin, hyppää sänkyyn, huutaa ja soittaa Lorenzolle.

”Mitä nyt taas on tapahtunut?”

Sadie selittää, että Clara häipyi.

Sadie kyselee hyviä planeettaehdokkaita. Elysia olisi liian kallis. Xerxes on liian paska paikka. Wolf-358, ulompi planeetta, oli maatalousplaneetta. Sitä vähän pommitettiin. Isabella opiskeli sen nyt lopetetussa yliopistossa.

Mitäs Chris voisi tehdä? Hän halusi kuupalloammattilaiseksi mutta se ei liene mahdollista.

Isabella voisi junailla ehkä omilla syndikaattikontakteillaan paremman paikan. Mutta hän ehkä olisi jo käyttänyt niitä? No, siitä ei ole puhuttu.

Ja Anna… Marsiin ja Bauhausiin ei niin vain kävellä. Mutta ehkä Annalla ei ole hätää? Sadielle voisi järjestää kyydin sinne ja hän voisi salavihkaisesti tuoda Annan pois. Mutta se vaatisi aikaa ja järjestelyjä, ja Sadiella on nyt perheensä ja miehistönsä huolehdittavana.

Jade käy koko aluksen ulkopinnan läpi jäljityslaitteiden varalta. Ei löydy. Ainakin nyt se tiedetään. Tuskin sellaista on.

Sadie lähtee äitinsä kanssa puhumaan turvajoukoille. He pääsevät turvakopille. Vartijat ovat kyllä nähneet Claran ja neuvoivat hänet terminaaliin. Siellä on paljon ihmisiä, mutta ei Claraa. Elvis lähettää viestin, että Joy on hoidossa. Menee varmaan viikko. Sadie vastaa, että viikossa voidaan varmaan hoitaa se toinenkin homma.

Sadie ja Isabella lähtevät eri suuntiin etsimään. Eivät löydä.

Jade tutkii sukkuloita myydään -ilmoituksia. Hän löytää kelvollisia, jotka maksavat 10–20 krediittiä. Vanhemmista ja rikkinäisemmistä pyydetään 5. Niitähän voisi korjata… Eikä meidän vanha sukkulammekaan ollut kovinkaan moderni.

Isabella ja Sadie tulevat takaisin. Isabella selvittää, että Atlas-terminaalia päin on lähtenyt hyppy.

Jade näyttää sukkulavaihtoehdot Sadielle. Sadie on väsynyt. Hän sanoo Jadelle, että ostaa sukkulan. Jade tekee niin, ja on kerrankin ihan tyytyväinen, että myyjä pitää häntä tyhmänä tekoälynä eikä rupea myyntitykkeilemään.

Jade ajaa sukkulan alukseen ja rupeaa korjaamaan sitä muiden synteesien kanssa. Se onnistuu.

Sadie ja Isabella riitelevät siitä, pitäisikö lähteä Claran perään. Sadie saa äitinsä suuttumaan. Hän menee ryyppäämään.

Jade maalaa sukkulan Arkturuksen muotiväreillä (sininen, vaaleansininen, valkoinen) uuden näköiseksi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped