Bloodhill Marchin taistelu

Pelikerta järjestetään Sumpin peliviikonlopun yhteydessä. Lisätietoja tapahtumasta Sotavasaran threadi. Peli alkaa Salon seurakuntakeskuksen tiloissa 10.11.2018 noin klo 21.

Session luonne on sellainen, että mukaan voi liittyä illaksi pelaamaan vaikkei kampanjassa muuten mukana olekaan. Tähän asiaan liittyen keskustelua voi käydä Sotavasarassa tai muokkaamalla tätä sivua ja lisäämällä oman nimen kommentin perään neljällä matomerkillä. Ei siis tarvitse kirjoittaa omaa nimeä vaan kirjoita neljä matoa. Se näyttää sit tallentamisen jälkeen tältä: mvp 2018-11-02 15:48

Suuret linjat

Örkit eivät anna periksi. Ei vaikka pistäisitte porukalla hanttiin.

Rhogar ja Tim ovat toipuneet tapahtumien ketjusta, jonka päätteeksi Trunaun ensimmäinen petturi vangittiin. Peli jatkuu hetkestä, jolloin kaaos saapuu kaupunkiin ja kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita antamaan kaikkensa yhteisen hyvän eteen.

Koska aloitushook on hyvin avoin, on mahdollista että Rhogarin ja Timin lisäksi mukana on muitakin pelaajahahmoja. On myös täysin mahdollista kuljettaa mukana pelaajahahmoja vain hetken, tai liittyä porukkaan pelikerran myöhemmässä vaiheessa. Trunau tarvitsee jokaista!

Meta

Tämä pelikerta on tämän Pathfinder-kampanjan episodin nimikkojakso, ts. sisältö on otsikkonsa mukainen. Ei muuta kuin mukaan taistelemaan Trunaun kohtalosta!

Tapahtumat

Tim ja Rhogar olivat käymässä yöpuulle, kun maa alkoi täristä, ulkoa alkoi kuulua huutoa ja räjähdyksiä. Majatalon kolmannen kerroksen käytävälle syöksyivät myös kaksi muuta seikkailijaa. Ulfgar-kääpiöpappi ja Rhogar alkoivat kiireesti pukea panssaria ylleen, Tim ja tiefling Kiyohime tarkastelivat tapahtumia ikkunasta.

Ulkona näkyi liekkejä ja savun seassa erottui ihmisiä, örkkejä ja muita, taistelemassa keskenään. Räjähdykset jatkuivat ja maa tärisi. Trunauhun oli hyökätty.

Päästyään ulos Tim lähti kävelemään kohti palavien puiden välistä käytävää suuntana Trunaun etuvartiosto, muut riensivät auttamaan sortuneen talon vangiksi jääneitä siviilejä. Keskilinnan pihalla makasi runsaasti Trunaun puolustajia ja jonkin verran örkkejä. Viholliset olivat kulkeneet jo eteenpäin tai hajautuneet ryöstelemään taloja.

Rhogarin kylmä henkäys pysäytti örkkikolmikon ja näyttävä voimainponnistelu sortuneiden rakenteiden kanssa pelasti palkin alle jääneen puoliörkkisepän hengen. Muut taistelivat paikalle törmänneiden örkkipartioiden kanssa, kunnes piha oli jälleen tyhjä. Kiyohime onnistui hiljentämään nukutusloitsulla itäisen vartiotornin katolle kiivenneen örkkirummuttajan, Ulfgar ja Rhogar lähtivät seuraamaan Timiä Trunaun alemmille vartiolinjoille.

Sillä välin Tim löysi kaksi toimintakykyiseksi jäänyttä sotilasta, jotka olivat onnistuneet sulkemaan uudelleen keskilinnan alaportin ja miehittäneet kaksi linjaa barrikadeja portin takana olevalle mäelle. Tim valmistautui auttamaan puolustuksessa. Kierrellessään lähistöllä talojen takaa löytyi Silvermanen? ruumis. Vanha haltia oli haavoittunut pahasti ja makasi tajuttomana. Tim kutsui parannusloitsun apuun, joka sulki monia haltian haavoja, mutta jätti miehen edelleen tajuttomaksi. Hyökkääjät rummuttivat keskilinnan alaporttia muurinmurtajalla joten Tim palasi puolustuslinjalle ja otti velociraptorin muodon.

Örkkien toinen tuleminen

Muurien murtuessa örkit juoksivat sisään. Yksi hyökkääjistä kompastui tukkipinoon ja liiskaantui niiden alle. Muut pysäytettiin barrikadien ensimmäiselle linjalle. Rhogarin ehtiessä apuun ja Ulfgarin työntäessä kivenheittimen harha-ammuksen alas mäkeä saatiin kerralla pysäytettyä örkkien ensimmäinen ja toinen aalto.

Puolustajat syöksyivät eteenpäin portille, joka oli nyt korjauskelvoton. Hyökkääjiä oli edelleen tulossa. Tim havaitsi örkkien joukossa giant lizardin ja onnistui kääntämään tämän liittolaiseksi taian avulla. Jättiläisliskon ja puolustajien yhteistyöllä viimeiset örkit nujerrettiin pian.

Kiyohime oli tällä välin käynyt sitomassa örkkimusikantin ja oli palailemassa muiden luo. Talojen väliseltä kujalta kuului avunpyyntöjä ja tiefling onnistui hiipimään huomaamatta lähemmäs. Kaksi puoliörkkipetturia kiristi kaupungissa matkalaisena ollutta kauppiasta. Nukutustaika toimi tällä kertaa huonommin ja taikuri joutui turvautumaan neljännessauvaansa toisen petturin nujertamiseksi. Taistelu ei sujunut toivotulla tavalla, mutta Kiyohime turvautui myrkkytaikaan joka sai vastustajan toisiin aatoksiin. Näkymättömyysjuoma mahdollisti petturin paon, mutta myrkky jatkoi vaikutustaan siten että näkymätön karkuri löytyi kulman takaa kuolleena.

Se jättiläinen

Alapiha oli tyhjä. Örkkien katapultti oli yhä toiminnassa jossain muurien ulkopuolella. Aie lähteä sitä pysäyttämään keskeytyi lammen rannalla seisovan jättiläisen ilmaantuessa näköpiiriin. Jättiläinen oli lyönyt reiän kallionseinään. Jokaisessa raajassa roikkui ketjulla örkkitaluttaja.

Jättiläisen havaitessa Timin liskon se päätti ryhtyä ruokailemaan ja säntäsi seikkailijoita kohti. Matkalla ollut syvä vesi ei haitannut jättiä, mutta örkit muuttuivat tajuttomiksi. Lisko ja seikkailijat vetäytyivät kiireesti keskilinnan portin taa. Rhogar ja Ulfgar kiipesivät vartiotorneihin ja Tim ryhtyi komentamaan liskoaan puolustusasemiin.

Ulfgar ja Rhogar löysivät tornin katolta useita raskaita taljajousia ryhtyivät ampumaan jättiä niillä. Tim pakeni myös torniin ja jätti liskon pidättelemään jättiläistä.

Taistelun kuluessa jättiläinen haavoittui monta kertaa, mutta haavat eivät näyttäneet häiritsevän sen toimintaa. Lisko sai surmansa, mutta Ulfgar onnistui herättämään sen tajuihinsa. Jättiläinen käytti lisää aikaa liskon hoitelemiseen, jonka aikana varsijouset lauloivat.

Kun lisko oli kaatunut toisen kerran, jätti alkoi ihmettelemään, mistä vasamasade tulee. Torneihin kiivenneet puolustajat olisivat jääneet pulaan pahemman kerran, ellei paikalle tullut Kiyohime olisi parin yrityksen jälkeen saanut viimeinkin uniloitsua toimintaan. Jätti mäjähti tantereeseen ja puolustajilla oli hetki aikaa miettiä, miten viisaimmin toimia.

Paikalle saapuneiden sotilaiden kanssa päädyttiin turvallisimmaksi ratkaisuksi kiivetä porukalla muurille ja ryhtyä kootusti upottamaan vasamia ruumiiseen. Ensimmäisen vasamasateen jälkeen jättiläinen ponkaisi pystyyn ja päätti jättää ihmisten asumusten tutkimisen toiseen kertaan. Jättiläinen ehti juosta portista ulos mutta Ulfgarin viimeiset vasamat tavoittivat hirviön, joka menehtyi haavoihinsa.

Bloodhill Marchin taistelu oli ohi.

Jälkiselvittely

Vartiokaarti oli käynyt tuhoamassa örkkien piirityskoneet. Saapuessaan he olivat törmänneet Skreediin, joka ilmestyi näkösälle jättiläisen kaivamasta aukosta. Kävi ilmi, että Trunaun kallion alla oli muinainen örkkisankarin hautakammio.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped