Gernya- Maan ja maanviljelyn jumalatar. Elämän tuoja ja Aldraksen ja Neredin rakastettu. Alempien jumalien äiti. Maaseudun palvotuin jumaluus ja lähes kaikkien kunnioittama.

Aldras - Taivaaanvalon ja auringon jumala. Puhtauden ja kirkkauden jumaluus, joka vihaa pimeyttä. Vaatii Gernyaa ainoaksi puolisokseen. Hyvin ritualistinen ja militaristinen uskonto.

Nerud - Pimeän isä. Monen pelkäämä, mutta toisille lohtua tarjoava yön ja pimeyden jumala. Nerudin palvonta on monissa Aldraksen kultin vahvoissa keskuksissa kiellettyä. Vaatii myös Gernyaa rakastajattarekseen.

Darag - Meren isä. Välillä armelias välillä raivokas jumaluus, joka halitsee maailman meriä. Tuo kalansaaliit, mutta vaatii välillä uhreja (onnettomuudet). Merenkävijöiden merkittävin jumala.

Ilyonos - Taivaantuulten jumaluus. Ilyonos tuo tuulet, tyvenet, myrskyt ja sateet. Hänen palvontansa on yleistä niin rannikolla kuin maaseudullakin.

Cyrrus - Sodan ja kivun jumala. Monen soturin jumala. Antaa rohkeutta ja voimaa. Ylläpitää pyhien soturien kulttia, jotka etsivät arvokasta kuolemaa.

Fyasha - Sairauksien jumala. Pelätty jumaluus, joka tuo kulkutauteja ja vaivoja ihmisille. Paras apu Fyashan voimia vastaan on yleensä Gernyan parantava siunaus tai Aldraksen puhdistava liekkki.

Udrosa - Rakkauden ja hedelmällisyyden jumala. Siunaa liitot, takaa hedelmällisyyden suojelee kotitaloutta.

Vigris - Kuoleman jumalatar. Kuljettaa useimmat synkkiin saleihinsa, jossa useimmat kuolleet vaeltavat kunnes maailman aika loppuu.

Metsänhenkien herra - Metsien ja kaukaisten henkien asuttamien paikkojen jumaluus. Palvonta hyvin vaihtelevaa. Usein palvotaan jopa vain tiettyä henkeä.

Nimetön (HEWRYON) - Demonijumaluus, jonka nimeä ei pidä mainittaman. Vastuussa mm. epämuodostuneista lapsista, selittämättömistä kauhuista jne.

Riippuen maantieteeellisestä alueesta, sekä historiasta on alueen hallitseva jumaluus hieman vaihteleva. Kauppavaltioista pohjoiseen Aldraksen usko on voimakas (vrt. Katolinen kirkko) ja Taivaaanvalon papisto liittyy läheisesti politiikkaan. Kauppavaltioissa palvotaan pääosin Daragia ja Ilyonosta, mutta joissakin Gernyan usko on voimakkaampi.

Yhtälö on seuraava: Paljon palvojia=rahaa ja vaikutusvaltaa sekä useimmiten jumalan suosiota.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped