Toiminnot
Sivusto
(:num:)
Varjoherra(t): Juhani ja Touko
Kuusi voimakasta sotajoukkoa on jo saapunut kaupunkiin ja onnistunut (enemmän tai vähemmän) perustamaan tukikohtansa kaupungin muurien sisäpuolelle. Joitakin väkivaltaisia yhteydenottoja on jo ollut, sekä alustavia liittoutumien muodostumisia on havaittavissa.
Sigmarin kirkko lähettää sanan kautta keisarikunnan, että kenen hyvänsä tavataan entisen keisarikunnan kaupungin Mordheimin kaduilla ryöstelevän ja wyrdkiviä keräilevän tullaan asettamaan Sigmarin nimeen inkvisiition, elikkä Noidanmetsästäjien tiukkaan syyniin, jotta heidän syntinsä määrät saataisiin mitoitettua ja jotta heidät voitaisiin tuomita roviolla poltettaviksi, kuten oikein ja kohtuus on! Ristiretki! Ristiretki Mordheimin valtaamiseksi takaisin kaaoksen voimilta! Sana kirii aina Altdorfin Suurteogoonilta Mordheimiin sakka, jossa sen vastaanottaa Lordi Noitainlöytäjä, Kapteeni Johann, jotta hänen tulisi koota viirinsä alle Sigmarin veroinen armeija tosiuskoisia, ja toimia kuin itsensä Sigmarin tulinen ruoska, joka polttaa pahuuden voimat, jotka niin tahraavat kauniin impeeriumin maaperää!
Samaan aikaan toisaalla... Varjoherran valitut, sekä ne, jotka pahuudessa ovat oppineita, viisaita ja voimakkaita aloittavat alustavien liittolaisuuksien solmimisen, jotta Sigmarin inkvisiition uhka saataisiin torjuttua, sillä kuten jokainen Liber Chaoticumin saloihin perehtynyt maisteri, vampyyri tahi klaanin Eshin noitarotta tietää; liittoudu yhteistä vihollista vastaan, jotta toiset kuolisivat puolestasi taistelukentällä. Pidä viholliset lähelläsi, jotta tiedät mitä he tekevät. Ja pidä tikarisi valmiina sitä vääjäämätöntä hetkeä varten, jolloin niin kutsutut liittolaisesi kääntyvät sinua vastaan...
Jokainen pelaaja toimittaa Varjoherroille juonen, liittoutumispyrkimyksen tai salakähmäilyn, johon liittyy 1, 2 tai 3 muuta sotajoukkoa. Esimerkkejä juonista: 1) Salamurhata toisen sotajoukon kapteeni. 2) Liittoutua toisen sotajoukon kanssa. 3) Ryöstää toisen sotajoukon löytämä aarrekätkö. Juonesta pitää käydä ilmi, mitä aiotaan, mitä saattaa tapahtua jos onnistuu (ts, ehdotuksia pelattavasta skenaariosta), sekä mitä saattaa tapahtua, mikäli juoni menee pieleen. Juoni saa sisältää skenaarioiden house rule -ehdotuksia, mutta viime kädessä houserulet ovat Varjoherrojen päätettävissä. Mikäli kahden pelaajan juonet menevät ristiin jollain tapaa, Varjoherrat ratkaisevat konfliktin parhaaksi katsomallaan tavalla.
Esimerkki: Gunther, Marienburgilainen kapteeni, haluaa salamurhata kaupunkiin saapuneen vihamiehensä, toisen sotajoukon kapteenin. Gunther lähettää kätyrinsä urkkimaan vihamiehensä liikkeitä. Mikäli kätyrit saavat selville kohteen olinpaikan jne, Gunther voi väijyttää kohteen (Pelataan ambush tms). Mikäli Guntherin kätyrit mokaavat, tai kääntävät takkinsa, Gunther on se, joka on kusessa. Guntherin tukikohtaan hyökkääkin vihamiehen lähettämä joukko skaveneita, joille on valehdeltu, että Guntherillä on iso stäshi wyrdkiveä kellarissaan. Salakähmä toimitetaan Varjoherroille irc-messagena, sähköpostiin tai ennen peliä paperilappusella. Mikäli salakähmään liittyy toisen Varjoherran oma sotajoukko, salakähmä-viesti toimitetaan luonnollisesti selkkaukseen liittymättömälle Varjoherralle.
Parit uudet sotajoukot kaupunkiin. Jo saapuneiden mahdolliset liittoutumiset ja nokkimisjärjestyksen establisoituminen. Liitot, salaliitot, petos ja selkäänpuukotus.
Tarvittaessa (jos aikaa jää) ja tarinaan soveltuen jengit voivat pelata useampia matseja. Kaupungissa tai sen lähimaastossa on nähty myös petomiehiä, jotka saattavat hyökätä. Mikäli liittoutumia tai laajoja skismoja ehtii syntyä, päivän lopuksi voidaan vetää multi-player battle royal.
Pelipöytiä on vain yksi täyskokoinen 120cm x 120 cm. Tarvittaessa keittiön pöydän (120cm x 75cm) voi myös maastoittaa ja sillä pelata ainakin streetfight-skenaarioita.
Noin muuten ei-pelaavien ajanvietteeksi on tarjolla sitä normaalia: kahvia, sarjisten lukemista, katsomossa istumista ja paskanjauhantaa. Maalatakin toki voi jos inspiraatiota löytyy. Vielä on kasat random encountereita, hired swordeja ja vastaavia maalaamatta eikä niiden maalausjäljen nyt tarvitse olla ihan niin tip top kuin oman sotajoukon.
Tykkäsin kovasti, vaikka undeadit jyräsivätkin, enkä uusia warbandeja vastaan päässyt pelaamaan. Keittiönpöytäsäännöt tuntuivat toimivan kevyen modifioinnin jälkeen, ja siirsinkin ne tuonne varsinaisten house rulejen puolelle. Palautetta toki kaivataan! -Touko
Joo, kivaa oli. Nyt ne undeadit sitten ottivat kunnolla penaltyä lordin kuoltua. Keittiönpöytä toimi ihan hyvin joo. Perussääntöjen ulkopuoliset skenaariot, jotka eivät ole meidän käsialaa vaatisivat hieman revisointia. -Navdi 2007-04-16 10:55
Turpaanhan sitä tuli lopulta oikein kunnolla, mutta näin voi käydä! Pitää tässä pohtia miten warbandista saisi jotenkin pelikelpoisen tuleviin koitoksiin. Lucretiu palannee vielä takaisin, mutta toki lyötynä heikentyneenä normi aloitus-vampyyrin tasolle. Keittiönpöytä oli ihan ok taistelukenttä, varsinkin jos maastoa on kunnolla. Hyvin saadaan lisää pelejä aikaan siellä. -Jaakko
Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped