Palautetta pelistä. Uudet aiheet erotetaan otsikolla ja laitetaan ylimmäksi. Vastaukset aiheeseen alkavat omalla nimimerkillä ja menevät viimeisimmän saman aiheen vastauksen alle.

Perintö 1963: palaute

Yleistä pelistä

Käytännön järjestelyt. Aikataulu piti käsittääkseni täysin, tai siis ainakin pelaajille näkyvä osuus. Pisteet siitä. Ruokahuolto toimi, unikohtauksissa ei ollut mitään turhaa säätämistä, proppeja oli paljon ja ne oli hyviä (mm. ne esineet Mikaelin huoneessa (ja Mikaelin huone ylipäätään!), laserin piirustukset - ja ketun tms. eläimen kynnet, joita lattialta löytyi, mutta en tiedä oliko ne proppeja vai ei...). Pelinjohto oli ajan tasalla jolloin vältyttiin turhalta offgamettamiselta (veit meidät sinne tenniskentälle jota ei oltais ikinä löydetty, seurasit sen hypnoosihommelin alusta loppuun ym.). - Niina N

Peli oli silti todella mainio, ja ylitti ennakko-odotukset nyt ainakin 50 prosentilla. En tarkemmin sanoen muista milloin olisin ollut viimeksi yhtä hyvässä larpissa. Mulla on ollut joskus parempia pelikokemuksia larpeissa, mutta kokonaisuutena tämä kyllä oli parhaita larppeja ever.

Siitä kiitokset Surrealisti Auralle, Ylioppilas Kuusistolle, Neiti Gullichsenille ja Sara-serkulle, joiden varassa sosiaalinen vastavirtapeli pysyi koossa: Odotin kauhulla soolosmalltalk-harjoituksia 60-luvulta, tyyliin nahkatakkibrujahit keksivät tekemistä vampyyrilarpin syrjässä, mutta jostain syystä tällä porukalla nyt klikkasi paremmin.
- Markus M

Pelimateriaali

Wiki oli helppo, materiaalia oli loppujen lopuksi aika vähän, koska linkit veivät joka paikkaan tutustumaan asioihin. Hyvin toimi! Samoin tosi kiva tapa oli ne infomailit, joissa kerroit siitä, missä vaiheessa pelinjohdon hommat on. Siitä tulee mukava tunne, että pelinteko etenee koko ajan konkreettisesti ja että pelinjohto suhtautuu projektiinsa vakavasti. Genre oli mielestäni määritelty alusta saakka hyvin, eli pelaajat tiesivät mitä saavat.
- Niina N

Se lehtijuttujen kaivaminen ja rajallinen aikakauden teemoihin perehtyminen toimi todella hyvin. Etenkin se, että teemat tulivat pelinjohdolta, joten kun aloitti noottikriisistä niin tiesi että takaisin tulisi ehkäpä myös kamaa noottikriisistä.
- Markus M

Unet

Todella mielenkiintoista! Sulautui hyvin uneksi, kun tapahtui keskellä yötä (vaikka nukkuminen olikin vähän rauhatonta muuten). Toteutustapa oli hieno, sopivan absurdi, musiikki piti hyvin irrallaan ympäristöstä. Ilmeisesti unien ei ollut tarkoitus selittää tai avata mitään, vaan tuoda uusi ulottuvuus päiväsajan tapahtumiin - vähän niin kuin se että ihmiset muutenkin näkee paljon unia päivän tapahtumista. Jäin miettimään sitä, että mitä unikohtauksessa oikeastaan voisi tehdä. Unessahan voi tehdä mitä vaan - olisiko pelaajille voinut painottaa sitä, että unikohtauksessakin voi tehdä asioita, joita hahmo ei muuten ehkä tekisi? Itse juutuin siihen, että "hahmoni ei tekisi näin jos tämä olisi pelitilanne jolla on seurauksia". Tosin, ehkä tää oli vain mun ongelmani ja juutuin itse sivustakatsojaksi toimimisen sijaan.
- Niina N

Yliluonnollinen ja mysteerit

Okkultismi toimi paremmin kuin ikinä: Johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, että kaikki ylimaallinen paljastui vastaa aamulla, mundishahmot olivat pelin täysivaltaisia osanottajia 2/3 peliajasta. Maagihöhien paljastuttuahan hahmot jakautuvat kahteen kastiin; Niihin Joilla On Väliä, ja Niihin Joilla Ei. Mutta myös aamu toimi.
- Markus M

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped