Salenaxin saari on toimiva tulivuori.

Tapahtumat

Pharast 12. 4708 AR + 20 päivää Kakishonissa

Izmaizade, kristallisaari alkaa kuulua ennenkuin se ilmestyy näkyviin. Kirkas, rauhallinen nuotti täyttää meren kuin vahvistuksena aaltojen luonnolliselle äänelle. Saari ilmeistyy horisonttiin loistavana pisteenä aamupäivän auringossa.

Kristallit kasvavat saarella kuin metsä. Suurin osa suurimmista, isojen puiden kokoisista kristalleista oli katkennut, mutta pieniä kristalleja kasvaa kaikkialta maasta ja tuhoutuneiden kristallien päältä. Metsässä vieraat joutuvat pian saaren asukkaiden ympäröimiksi. Pieniä kivi- ja kristallimephitejä lentää metsästä pysäyttämään ihmisolentojen etenemisen, maasta puiden juurilta nousee esiin tynnyrimäisiä, kolmejalkaisia ja -kätisiä olentoja.

Ystävyyttä hierotaan onnistuneesti ja vieraat johdatetaan tapaamaan xornien kuningasta. Massiivisen kokoinen Mokadam esittelee paikan, jossa Jhavhul kidutti Andrathin kuoliaaksi.

Andrathin ja Jhavhulin viimeinen taistelu


Kristallisaaren asukki, Xorn.

Jhavhul oli metsästänyt jo kuukausia velhoa, joka oli vanginnut hänet armeijoineen Kakishoniin. Lopulta Andrathin pakomatka päättyi Izmaizadeen, jossa hän taisteli Jhavhulin kanssa viimeisen kerran. Voitettuaan velhon Jhavhul toi paikalle shaitan-genien, joka muutti voimillaan pienen kristallipuuston teräväkärkiseksi pensaaksi. Andrathi sidottiin pensaan päälle ja shaitan alkoi kasvattamaan kristallipensasta nopeutetulla tahdilla, muutaman tuuman päivässä. Hirveästi kärsien Andrathi menehtyi parissa viikossa ja geniet poistuivat saarelta, jättäen jälkeensä kauhean tuhon ja hävityksen.

Mokadamin mukaan tästä on kulunut "jo jonkin aikaa".

Khosravi

Azerseppä Artel Norrinin saavuttamiseksi matka jatkuu kohti Salenaxin saarta. Salenaxilla ei ole satamaa, joten laiva lipuu naapurisaaren Khosravin laiturille. Kolmen päivän jalkapatikkamatka Khosravin halki alkaa.

Kaukaa katsottuna Khosravi näyttää harmaalta kiveltä, jota rannassa ympäröi ohut trooppisten kasvien rinki, kuten suurinta osaa Kakishonin saarista. Satamasta löytyy kivestä valmistettu, leveä ja helppokulkuinen tie, joka vie juuri oikeaan suuntaan. Pian saaren sisälle päästyään vierailijat huomaavat saaren luonteen: kaikkialla on linnotteita, vartiotorneja, muurinpätkiä, katapultteja, muurinmurtajia, keihäänheittimiä, teitä, vallihautoja ja kaikkea muuta mitä voi kuvitella tarvittavan suurimittaisessa sodankäynnissä. Siellä täällä on seiväs tukirankanaan seisovia harjoitusvastustajanukkeja. Missään ei näy eläviä olentoja.

Seuraavana päivänä sataa lunta ja maisema on kinosten peittämä. Suurin osa vierailijoista huomaa havainnon aisti-illuusioksi. Pakkasilma vaikuttaa kylmältä, mutta sitä ei tarvitse palella. Erityisen korkea torni ilmestyy näkyviin edessäpäin ja illansuussa sen ympäristöä päästään tarkastelemaan lähemmin. Torni on paaden muotoinen, leviten ylöspäin. Se kasvaa valtavan kokoisen luurangon rintakehästä. Havaitaan, että magia heikkenee, mitä lähemmäs luurankoa käydään. Alueella piileksii ghasteja, mutta ne voitetaan vaivatta. Anti-maaginen kenttä on erittäin vahva luurangon välittömässä läheisyydessä. Einor yrittää kiivetä paatta pitkin, mutta maagisten vahvistusten puutteessa suoritus ei onnistu. Yöllä ghastit palaavat parikin kertaa ja leiriä siirretään kauemmas.

Tulivuoreen

Salenax osoittautuu toimivaksi tulivuoreksi. Khosravin saaren itäreuna ja Salenax kokonaisuudessaan nousevat merestä korkeina jyrkänteinä. Saaret yhdistää valtavan kokoinen kivisilta, joka huomattavasta iästään huolimatta on moitteettomassa kunnossa.

Sillan toisessa päässä ainoa reitti vie tunneliin, jossa lämpötila nousee nopeasti sietämättömäksi. Mirayaa lukuunottamatta kaikki kärsivät kuumuudesta. 15 minuutin kuluttua matka päättyy kirkkaanpunaisen kuumana hohkaaviin metallioviin. Käyttämättömien maagisten esineiden joukosta löytyy tulta hylkivä sormus, jonka avulla ovet saadaan auki. Takaa paljastuu käytäviä, jotka ovat täynnä uutuuttaan kiiltäviä aseita ja panssareita.

Toinen huone jatkuu tulivuoren kraateriin, jossa sulassa laavassa keskellä magma-allasta näkyy sepän paja. Laavassa seisten kääpiön näköinen mies työskentelee pienten apulaistensa kanssa. Keskusteluyhteys saadaan ja Arrel vaikuttuu vieraiden motiiveista pysäyttää Jhavhul. Hän antaa Jhavhulia vastaan suunnittelemansa aseen Einorille, muutkin saavat valita mieleisensä varusteen pajan varastosta.

Proteans

Sekä Artel että Makodam kertovat, että jossain Kakishonin näkyvän todellisuuden tuolla puolen luojaolennot, proteanit, asustelevat edelleen. Kakishon tarvitsee proteaneja, jotta ulottuvuus säilyttää olemassaolonsa, mutta samaan aikaan puhtaan kaaoksen olentoina proteanit eivät välitä jos yksityiskohtia maailmasta tuhoutuu.

Shaitan genie

Palattuaan Pleasure Palaceen vieraat pyytävät Dilix Mahidin vakavaan keskusteluun. Dilix myöntää olevansa shaitan ja kertoo että itse Nex on lukemattomia aikoja sitten asettanut hänet tähän tehtävään, emännöimään Pleasure Palacea. Hän paljastaa myös, että Kakishonissa on muitakin shaitaneita. Kun Jhavhul saapui, hän asettui Pleasure Palaceen. Uskollisena Nexille Dilix otti Jhavhulin vastaan ja palveli tätä kuin kuta tahansa vierasta. Obherak ja muut shaitanit kasvattivat vastarintaa Jhavhulia vastaan ja lopulta katkaisivat välit Dilixiin ja Pleasure Palaceen. Päästäkseen eroon efreetistä Dilix on ymmärtänyt, että Obherak on etsinyt keinoa avata Kakishonista ulos johtava reitti. Proteaneista Dilix osaa vain vahvistaa Makodamin ja Artelin kertomukset.

Dilix toivoo pääsevänsä myös pois Kakishonista. Hän on ollut Nexille uskollinen lukemattomat vuosisadat, mutta koska Nex on kadonnut, velvotteet eivät enää sido Dilixiä. Viha Obherakia kohtaan estää Dilixiä auttamasta Obherakia avaamasta ovea ulkomaailmaan, mutta uskollisuus toista shaitania kohtaan pitää Dilixin liittoutumasta proteanien kanssa.

Paikat ja NPCt

  • Mokadam, xornkuningas
  • Artel Norrin, azerseppä
  • Dilix Mahid
  • Andrathi
  • Obherak

Palkkiot

  • 64 gp
  • +1 keen shortsword
  • Zenzirad +1 fire outsider bane frost earthshaker, with special ability: 1/day Ebon Flame (20 ft radius; all natural fires extinguished, magical fire effects dispelled (dispel check 1d20 + 5); cures damage caused by fire 5d6 points; 5d6 damage + 1 round stun to creatures with fire subtype, Fort DC 15 halves damage and negates stun)
  • pronssinen pilli, Dilixin antama token laivan ohjaamiseen aavikon hiekkaa pitkin

Palaute ja jälkipelit

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped