Huomioita säännöistä, hahmonluonnin ohjeistus, talon säännöt.

Hahmonluonnista

Hahmonluonti noudattaa Core Rulebookissa tai Archives of Nethyksessä annettuja sääntöjä. Ominaisuudet luodaan normaalien sääntöjen mukaan boosteilla. Niin Core Rulebookin, Advanced Player's Guiden kuin Lost Omens Character Guidenkin kansat ovat sallittuja pelihahmoille, ollaanhan tässä sirkuksessa muutenkin. Sama koskee hahmoluokkia.

Hahmosta on hyvä miettiä, miksi hän on sirkuksessa ja mitä hän siellä tekee. Extinction Curse Player's Guiden backgroundit ovat tähän hyvä lähtöpiste. Hahmot aloittavat nokkimisjärjestyksessä hyvin alhaalta, mutta tämä muuttuu ennemmin tai myöhemmin, joten vaikka kukaan ei ole heti kättelyssä tirehtööri, on täysin sopivaa tehdä hahmo, joka sellaiseksi tahtoo.

Kampanjassa kuitenkin myös tullaan touhuamaan perinteisempää seikkailukuviota, joten kannattaa myös miettiä, mitä hän tekee luolastossa ja miksi hän saattaisi lähteä hengenvaaralliselle seikkailulle. Koska Pathfinder, myös ryhmän yleistä kokoonpanoa on mietittävä. Jonkun täytyy kyetä taistelemaan etulinjassa ja vastaanottamaan iskuja. Ryhmältä on löydyttävä parannuskykyä. Tätä käydään läpi myös nollasessiossa.

Muutama kysymys, joista voi lähteä liikkeelle:

  1. Miksi hahmo on sirkuksen mukana?
  2. Onko hän esiintyjä, asiakaspalvelija vai logistiikka/tekniikkakätyri?
  3. Miksi hän lähtee seikkailemaan?
  4. Miten hän suhtautuu sirkuksen omistajiin, Myron "Jyräys" Stendhaliin ja Professoriin?
  5. Miten hän suhtautuu muihin ryhmän jäseniin?

Pelinjohtaja vastailee mielellään kysymyksiin ja auttaa hahmoideoiden sääntöteknisen toteutuksen kanssa. Yleisenä huomiona, hahmon pääasiallisen statin (se, johon hahmoluokka antaa boostin) nostaminen alussa tappiin ei ole powergamingia vaan ihan normaali toimenpide ja sen kannattaa olla vähintään 16.

Sankaripisteet ja massiivinen vahinko

Sääntökirjan mukaan, mikäli hahmo ottaa kertalaakista kaksi kertaa tai enemmän vahinkoa kuin hänellä on maksimissaan osumapisteitä, hän kuolee siihen välittömästi ilman mahdollisuutta vakauttaa tilaa. Tämä on enimmäkseen ensimmäisen tason hahmojen ongelma, mutta se on silti ongelma. Tässä kampanjassa hahmo voi käyttää kaikki sankaripisteensä, samalla tavoin kuin dying-tilassa ollessaan, vakautuakseen tilaan dying 2.

Additional Circus Trick

Player's Guidesta jäi vahingossa pois feat Additional Circus Trick. Se löytyy Paizon blogista, osoitteesta: https://paizo.com/community/blog/v5748dyo6sh2k?Come-One-Come-All-to-the-Extinction-Curse

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped