Mitä tapahtui ennen kuin esirippumme nousee eräänä kesäisenä päivänä vuonna 4720 Absalomin aikaa.

1 AA Aroden nostaa Tähtikiven Sisämeren syvyyksistä Kortoksen saarelle ja perustaa Absalomin kaupungin, nousten jumalten joukkoon.
4699 Iltalyhty ja Boris liittyvät kiertävään sirkukseen Andoranissa. Iltalyhty nousee nopeasti notkeutensa ja karismansa vuoksi tähtiesiintyjäksi.
4714 Iltalyhty ottaa sirkuksen haltuunsa tirehtöörin yllättävän kuoleman jälkeen. Hän nimeää sen uudelleen ja vie sen Absalomiin. Hän ei kuitenkaan kykene kilpailemaan suurkaupungin vakiintuneiden sirkusten ja teattereiden kanssa ja vie esityksensä tien päälle, kiertämään Kortoksen ja Erranin saaria.
4717 Absalom vapauttaa orjat ja kieltää orjakaupan Tähtikiven saarilla. Valtiatar Iltalyhty pitkin hampain päästää joukon sirkuksensa jäseniä menemään. Monet jäävät silti, peläten elämää sirkuksen ulkopuolella.
4718 Taldorin Stavian III kuolee, sytyttäen perimyssodan. Kultalehdon suku, erään hävinneen osapuolen vasalleina, menettää maansa ja arvonimensä.
4719 Taivaallinen eläintarha avaa pysyvät tilansa Escadarin kaupungissa Erranin saarella. Joukko hänen työntekijöitään protestoi kohteluaan ja eroaa alkutalvella Myron Stendhalin johdolla. Stendhal ja kumppanit perustavat oman operaationsa, Äimistyttävän kiertävän sirkuksen.
4720 Nykyinen vuosi.
Abadius: Boris lähtee Taivaallisesta eläintarhasta liittyäkseen Äimistyttävään kiertävään sirkukseen.
Sarenith: Äimistyttävä kiertävä sirkus saapuu Abbertoniin. Kampanja alkaa.

KuukausiPäiviäVuodenaikaJumala
Abadius (tammi-)31talviAbadar
Calistril (helmi-)28talviCalistria
Pharast (maalis-)31kevätPharasma
Gozran (huhti-)30kevätGozreh
Desnus (touko-)31kevätDesna
Sarenith (kesä-)30kesäSarenrae
Erastus (heinä-)31kesäErastil
Arodus (elo-)31kesäAroden
Rova (syys-)30syksyRovagug
Lamashan (loka-)31syksyLamashtu
Neth (marras-)30syksyNethys
Kuthona (joulu-)31talviZon-Kuthon

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped