Missä muurit suojelevat valtiasta

Desnus 11. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Tieto kuninggataren petoksesta, todistusaineistoineen toimitettiin pikinmmiten ulos kuninkaallisesta linnasta ja Pahrasman Temppelille neuvonpitoon papiston ja muutaman vastarintataistelijan kanssa. Jopa Keppira, hautojen valtiatar temppelissään kalpeni. Varisialaisen kansan myrkytys Blood Veilillä, kuninkaan myrkytys tämän velipuolen avustuksella, sopimus helvetin devilien kanssa, linnan kassasta maksetut punaiset Mantikset ja eeppinen artifakti kaukana Hukkuvalla kuningattarella oli liikaa. Keppira ilmoittti, että sana lähtisi välittömästi Janderhoffiin! Seneschal Neopolus ja todisteet tultaisiin esittämään aatelisille, kirkonpäämiehille ja muille merkityksellisiä, kunnatalossa päätettäisiin kuningattaren syrjäyttäömisestä ja linnan tyhjentämisestä tämän kätyreistä. Pettyneiden tehtävä taas oli etsiä Uppoava kuningatar ja pysäyttää verirituaali joka uhkasi tuhannen kaupunkilaisen hekeä, Pettyneet mukaan lukien..

Mushfens, ja Hukkuva kuningatar - molmmat Korvosassa lähes tuntemattomia alueita ja paikkoja. Tuhlaamatta aikaa, Milezzan teleportaatio vei joukon Kaer Magaan jossa kerrotaan olevan legendaarinen kirjasto Therassic Spire. Katulapsi opas Bert ohjasi Pettyneet läpi Wardenin, jossa ikiaikainen kuusikulmiokaupunki oli murtunut ja avoin tulijoille, läpi Coren sen ladukkaamman ja rajoittamattoman kaupungin keskustan Highside Stackseille, kaupunkinosaan joka koostui mitä m,ahdottomimmista ja oudoimmista torneista kohoten jopa Kaer Magan suojaavan Coren yläpuolelle. Komeiden tornien joukosta yksi osoittautui Therassic Spireksi - mielettömäksi kirjattomaksi jonka avoin torni kurotti kuudenteen kerrokseen ja kellarinkin kerrottiin kätkevän salaisuuksia. Punatunikainen kirjastomestari tarjosi apuaan ja kirjaston palveluksia kohtuullista korvausta vastaan. Besha tyytyi Calle Gobliini kirjastoon muutamalla hopealla, tämä kokoelma paljastui jo täydelliseksi. Muun joukon .. erikoisemmat kysymykset Erythniasta, riimuherra Sorshenista, Hukkuvasta kuningattaresta ja Musfeneista vaativat jo raskasta käteistä. Kun tuhat kultarahaa ei ollut ongelma, kirjastomestari kiitti ja johdatti kolmikon neljänteen kerrokseen. Sen häikäisevät kirjakokoelmat, varsinkin kielitaikuudella aukaisivat tietojen portit. Uppoava kuningatar paikannettiin syvälle Mushfeneille, lähelle Fenwell vuoristojen eteläreunaa ja Everdawn pool paljastui jopa riimuherroja vanhemmaksi reliikiksi joka veritaikuudella saattoi luoda elämää ja pidentää elämää, jälkimmäisen rituaali oli kuitenkin onneksi pitkä..

Susi sai Calle Gobliinit maaliin kauan ennen muita ja tämä passitettiin kaupungille Bertin suosituksen mukaisesti hienon väen Kanarianlintu-taloon. Orja-laululintuset ja yleinen taso osoittautuvat erityisen fiineiksi. Suden varaamana yksitylskammio, paljastui EI jousuharjoittelupaikaksi ja mies saatettiin ulos raskaan veloituksen jälkeen. Koko nelikko päätyi siis toiseksi parhaaseen, tai suorastaan Pettyneiden tasoiseen paikkaan: tarvenaan nimeltä Sorry Excuse. Tavernan rakenne, juomat ja ruuat olivat sopivan kyseenalaiasia. Hieman kalteva torni varattiin, Sudelle kerrottiin löydöksistä kirjatsossa mutta mies oli kiinnostuneempi lunastamaan ne lumotut kortit Deck of Many Tarot Thingsistä. Milezzan varoituksista huolimatta hän veti kolmesti! Vuorien mies nousi kahdesti, Beshan venyessä suureksi ja sitten jäöttimäiseksi tornin kirskuessa nyt painon alla. Kolmaskortti oli kirous, joka tuotti maailmaan neljä.. anti Beshaa. Majik oli varoituksista huolimatta seuraava, mutta ei huolia! Kuparikääpiö antoi immuniteetin sähkölle ja heikkouden jäälle. Seuralainen lumosi Arkonoiden sormuksesta vaativan ja äänekkään seuralaisen. Nyt Zerankaan ei malttanut olla katsomatta kohtaloonsa, ja se osoittaui julmaksi! Demonin lyhty oli muuttaa miehen tuhkaksi niille sijoilleen, mutta Esmeraldojen ja Arabastien siunas imi kortin ja sylkäisi seuravan: Joukkuepelaaj! Vain Zeranin silmiin piirtyi riettauden riimuherra Sorshenin kaunis muoto, joka kuitenkin kirosi kuningatar Ileosan riimuherran perinnön varkaana ja riistäjänä - tämän olisi kuoltava seitsemässä päivässä tai muuten.. Illan päätteeksi Milezza siirsi jättimäisen Suden armoliaasti teleportaatiolla ulos tornista ja leiriydyttiin yöksi Wardenin ulkoreunalle Lihamarketin läheisyyteen. Muut majassa ja jättimäinen Besha ulkona ilman alushousuja, jotka olivat repeytyneet monen muun asian mukana koon muutoksissa.

Uusi päivä, yksi lähempänä Ileosan kirotun rituaalin valmistumista.. aika KAer Magassa päätettiin hyödyntämällä keräämällä magiaa Uppoavan kuningattaren tavoittamisen ja Beshan muuttamiseksi tarpeen tullen edes hetkeksi .. vain suuri kokoiseksi. Bert the opas osasi suositella Tarheed Promenadin kaupunginosaa kaiken maagisen kaupusteluun, mutta erityisesti Gadka kääpiön Maagisten Sattumusten kärryä. Mies paljastui kovaksi ja osin vilungiksikin kauppamieheksi, mutta myös osumia löytyi pienennysmagiassa. Jostain syystä mies möi palvelunsa niin hyvin, että tämä lupasi kerätä myös arvovaltaisemmat listatut ja kaivatut maagiset esineet pikatoimituslisällä samaksi illaksi.

Tämä suunnitelma tarkoittikin, että Pettyneet voisivat levätä vielä tämän päivän ennen äärimmäistä koitosta joka oli lähellä. Kuitenkin kuningatar ei levännyt, sillä seneschal Togomor oli saanut tietoonsa että kruunun petturit etsivät tietoa ja magiaa bloat maagien kaupungista Kaer Magasta. Ja mikä pahinta hän oli tavoittanut kaksi suurta anti Beshaa! Räkäisesti ja raskaasti naurava kuvajainen kadunkulmassa räkäisi prismatic suihkun kadunmiesten ja Pettyneiden kavoille. Kadunmiehet kuolivat elementaalivoimiin, myrkkyihin tai katosivat muille maailmantasoille.. Milezza kivettyi niille sijoilleen suloisena patsaana. Zeran räjäytti sähköllä Togomorin loitsivaa kuvajaista, mutta hahmo ei siitä kärsinyt. Besha havaitsi jättimäisessä mittakaavassaan toisen ihan laisen Togomorin puolen korttelin päässä etelässä ja marssi yli kuvaijaisen sen toisen niskaan. Togomor kirosi ja kutsui likaiset koirat kaatamaan vihamiehensä! Pari aavistuksen pienempää mutta silti julmaa Beshaa asteli paikalle ja taisto muuttui epätoivoiseksi selvitymiskamppailuksi kuolon pilven ja Beshojen myrskyssä. Majik ja Zeran saivat Togomrin aavistuksen takajalalle ja Beshat surmasivat Beshoja, Zeranin jo kerran pelastaessa sen ainoan liittolaisen. Viimeinen anti Besha pääsi kuitenkin irti varjoista ja surmasi sen ainoan oikean. Vain Majik ja Zeran jatkoivat taistoa, Majikin pommi yllätti Togomorin enne Zeranin pyhää lopetusta. Viholliset oli surmattu, Milezza kivettynyt ja jätti-Besha tämäkin menehtynyt.. Matka Hukkuvalle kuningattarelle monimutkaistui juuri huomattavasti!

The others

 • Boule - varkaiden neuvoston, tahi Cerulean Councilin yllättävä nokkamies. Haluaa tukea vastarintaa omassa ahdingossaan mahtavin
 • Cora Crandon - Vartioston kapteeni, aiempi palveluspaikka Wanhassa Korvosassa
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Domina Arabasti - Eodredin ja Vensterin äito CHeliaxiasta, kuningatar joka vahvisti monarkiaa rautaisella otteella ja palautti loiston Korvosaan.
 • Eodred Arabasti II - kohtuu pidetty nuoriin naisiin menevä Korvosan kuningas. Kuolema oli järkytys koko kaupungille.
 • Gadka Burtannon - kääpiö, joka kauppaa kyseenalaista tai laatuista magiaa Kaer Magan Tarheel kaupunginosassa.
 • Glorio Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, raamikkaampi sekä diplomaattisempi puolisko
 • Grau Soldado - vartioston kapteeni, joka sortui viinaan vastuiden paineessa. Palveluksessa
 • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jonka hintelän pinnan alla asuu arvaamaton peto. Ehkä kuninkaan kuolema ei ollutkaan onneton sattuma?
 • Ishani Dhatri - uuttera Abadarin pappioppilas, joka työskentelee kovasti Punaisen Hunnun pysäyttämiseksi
 • Joramein Antekuist - Abadarin temppelin raskaasti haarniskoitu vartiokapteeni. Surmattiin Punaisten Mantisten iskettyä vastarinnan pesään.
 • Kayltanya - Punaisten Mantisten johtajatar, säkenöivine sapeleineen. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Kazavon - Ustavalainen sotalordi joka ajoi örkit Belkzeniin ja jonka Scarwall linnoituksessa alkoivat sitten hirmuteot. Tosi sininen lohikäärme jonka Mandraivus surmasi, mutta jonka osat elävät edelleen
 • Keppira D'Bear - wanhin Pharasman papitar Korvossa. Vastarinnan suojelija ja harmaan viisas johtatar
 • Koriantu - Punaisten Mantisten aasimar inqvisiittori Korvosassa, oka Cinnabarin nahassa. Surmattiin Kuolleiden holvien salamurhassa.
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä ja iloinen mieli, sekä poikkeukselliset taidot ovat yllätys raadollisessa uskonnossa
 • Mandraivus - myyttinen sankari historista, joka Serithtial miekkoineen surmasi pahan sotaloordi Kazavonin Scarwellissä
 • Marcus Thalassinus Endrin - vangittu, murrettu ja nöyryytetty, mutta taas se mies josta rautainen Sable Companyn komentaja tunnettiin vankeudenkin jälkeen
 • Meliya/Vimanda/Amanda Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, kauniimpi sekä väkevämpi puolisko. Rakasasha itsekin!
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Piilossa Janderhoffissa, lukuisten koettelemustensa jälkeen.
 • Obastalar Perthios, charmikkasti varttunut Pharasman suurpappi ja assistettinsa Joran
 • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa tunnettu poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Surmattiin Siunatun neidon parantolan alla, Urgothoan Punaisen usvan laboratoriossa.
 • Sabina Merrin - Harmaiden Neitojen komentaja, ja kuningattaren henkilökohtainen vartija ja kenties myös rakastaja. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Sabriyya Kalmeralm - Magnimarin Purjeiden Bazaarin prinsessa ja ylhäinen suojelija.
 • Sermignatto - ikiaikainen belier devil, Thassilonian tietäjä ja pactissa kuningatar Ileosan kanssa alaisineen. Tuntematon esihenkilö pactin suojelijana..
 • Tayce ja Brienne Soldado - Graun veljen leski ja tytär. Tytär oli yksi ensimmäisistä Punaisen Hunnun uhreista Polun Päässä
 • Telmayne Fire-Eyes - pitkä ja raamikas nainen, kaljuksi leikattu shoanti-shamaani Skaldwoodissa.
 • Togomor - bloat maagi mystisestä Kaer Magasta. Ileosan valitsema uusi seneschal. Surmattiin Kaer Magassa kahden ensimmäisen anti-Beshan kanssa, raskaalla hinnalla.
 • Trinia Sabor - kuninkaan murhasta lavastettu vaaleaverikkö ihmisnainen, maalari mutta entinen katu- ja shingleslapsi. Valemestaus kuningattaren toimesta surmasi jonkun toisen? Turvassa jossain Harsessa
 • Tuhannenluuta - skoan heimon shamaani ja rauhanneuvottelija Korvosassa. Menetettyään veljen pojan, menetti samalla uskonsa diplomatiaan ja palannut klaaninsa maille jossa shoanti sankarit lepäävät ikuista unta.
 • Zarmangarof - Wanha musta lohikäärme. Surmattiin Pharasman peltojen taistelussa.
 • Zeeva Foxglove - varisialaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Kenties Randalin erityinen ystävätär.
 • Zellara Esmeralda - Onneton ennustaja, mutta nyt Korvosan puolustaja entiteettinä Esmeraldan suvun ennustuskorteissa. Muodosti Vensterin kanssa Decks of Many Thingsin tarot korteista.
 • Zenobia Zenderholm - aiemmin kunnioitettu Abidarin uskollinen ja Korvosan tuomari, nyt kuitenkin Urgothoan seuraaja vailla ruumiin jäseniä, kouluttamassa uusia harmaita neitoja
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Mystinen Blackjack!
 • Venster Arabasti - Eodred Arabastin tiefling verinen veli, joka saapui kuningar Dominan varjeltuna salaisuutena Cheliaxiasta. Intohimoinen kortinpeluri ja kuninkaan turma. Muodosti Zellaran kanssa Decks of Many Thingsin tarot korteista.
 • Verik Vancaskerkin - vartioston tuntemattomasta syystä jättänyt kapteeni. Vapautettiin, kun 57 Punaisen hunnun uhria täytyi siirtää Siunatusta Neidosta aamuyön tunteina.

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped