Hahmoluonti

Pelaajan tulee perehtyä kampanjan oppaaseen ja valita yksi trait sieltä. Toisen traitin valinta vapaa, mutta kohtuuden rajoissa.

Ablityscoret arpoi Bones seuraavasti:
Swyrlyn: 16, 15, 14, 13, 10, 8
nightwun: 15, 15, 15, 13, 11, 10
Thandrin: 16, 15, 14, 11, 10, 9
mosi: 16, 14, 12, 11, 11, 10

Rotuvalikoima on perinteinen aluksi, eli core-rodut etusijalla. Kampanjassa esiintyy myöhemmin tilaisuuksia vaihtaa eksoottisempaan rotuun jos näin tekee mieli.

Kampanjassa seikkaillaan vedessä tavallista enemmän, joten kannattaa miettiä hahmon arkkityyppiä ja taitoja tämä mielessä. Pelaajaoppaasta löytyy runsaasti ehdotuksia arkkityypeille ym.. Blood of the sea -kirjassa on lisäksi joitain harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja.

Käytössä nk. background skillit, eli kaksi ylimääräistä skill rankia per taso saatavilla, joita voi käyttää seuraaviin: Appraise, Craft, Handle Animal, Knowledge (engineering), Knowledge (geography), Knowledge (history), Knowledge (nobility), Linguistics, Lore, Perform, Profession, Sleight of Hand. Pidättehän mielessä, että hahmonne ovat hakeneet paikkaa uudisraivaajina ja siirtokunnan perustajina, eli heiltä odotetaan löytyvät tähän soveltuvia taitoja.

Hahmoluokat, jotka normaalisti saisivat vain 2+INT -verran skill rankeja, saavat 4+INT. Poislukien INT-pohjaiset loitsijat, kuten velhot.

Alkubudjetti kaikille hahmoille 150gp.

Taikaesineiden luonti

Kääröjen ja taikajuomien luominen on sallittua, pelaaja voi halutessaa vaihtaa luokan mukanaan tuoman craft featin sen vastineeseen PFS:sta. Jahka GM ehtii perehtyä kampanjan myöhempiin osiin selviää tuleeko tarpeelliseksi, että pelaajahahmot voivat luoda taikaesineitä laajemmin.

Muuta

GM:lle voi tehdä ehdotuksia sääntöjen suhteen.

Aquatic Adventures -kirjassa on luvassa uusia sääntöjä vetisiin seikkailuihin, näiden käyttöä harkitaan jahka niihin ehditään perehtyä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped