Etusivu Toimintaa Kirjoitukset Linkit

Kuulu, kirkkoon! -sivut tarjoavat Tampereella tilaisuuden liittyä kirkkoon

Eroa, kehottavat vapaa-ajattelijoiden nettisivut samassa kaupungissa

Eroa kirkosta, ovat Tampereen vapaa-ajattelijoiden internetsivut julistaneet jo reilun vuoden.

Kuulu kirkkoon, kehottavat Tampereen luterilainen seurakuntien uunituoreet nettisivut.

Henkien taistoa tamperelaisittain?

Ehei, sanoo yhteisen seurakuntatyön johtaja Timo Takala Tampereen seurakuntayhtymästä: "Meidän sivumme eivät toimi ketään vastaan, vaan oman asiamme puolesta."

Rauhantahtoaan vakuuttaa myös Tampereen vapaa-ajattelijoiden, varapuheenjohtaja Petri Karisma. Verkkomaailman taistelu ei ole terästymässä.

Kirkon sivujen tavoitteena on kertoa, mihin seurakunnan jäsenyys vaikuttaa ja mitä kaikkea kirkollisverolla tuotetaan.

Myöhemmin sivuille on luvassa palvelutuotannosta euromääräistäkin tietoa, joka toistaiseksi puuttuu.

Toisekseen on yhä useammin Takalan mukaan törmätty kysymykseen, miten kirkkoon voi liittyä. Sivut esittävät pari perusratkaisua.

Eroa kirkosta -sivut ovat olleet jo marraskuusta 2003. Onko kirkko myöhässä?

Niiiin, näinkin voi tietysti ajatella. Toisaalta me näemme internetsivujen merkityksen toki tarkeänä, mutta kuitenkin suhteellisena. Jäsenyyskysymyksiin on koko ajan reagoitu muillakin tavoin, ja toiminnalliset panostukset ovat siinä kaikkein keskeisimpiä.

Takalan mukaan kysymys kirkon jäsenyydestä realisoituu nimen omaan toiminnallisissa yhteyksissä, kun ihmiset ovat kasvokkain kirkon työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Takala myöntää, että vapaaajattelijoiden sivut ovat olleet mielessä mutta kirkosta eroaminen on muutenkin ollut esillä etenkin uuden uskonnonvapauslain tultua voimaan elokuun 2003 alusta.

Eroa kirkosta -sivut tarjoavat palvelujaan kaikille asuinpaikasta riippumatta.

Kuulu kirkkoonl -sivut palvelevat vain tamperelaisia ja ne ovat - ainakin toistaiseksi ainutlaatuiset koko kirkossa.

Tamperelaiset ovat olleet yhteydessä ja Takalan mukaan "omana näkemyksenämme olemma kertoneet, että olisi hyvä saada tällaiset valtakunnallisetkin sivut aikaiseksi.

Kirkkohallitus lupasi tutkia asiaa.

Tampereen taistelupari

www.eroakirkosta.fi

Eroa kirkosta -sivuilta voi tulostaa kirjelomakkeen, jolla voi hoitaa kirkosta eroamisen. Henkilökohtaista käyntiä seurakunnan kirkkoherranvirastossa tai maistraatissa ei enää tarvita. Tampereen vapaa-ajattelijat ry maksaa postimaksun erokirjeistä. Ne menevät Tampereen maistraattiin, joka ohjaa ne edelleen. Marraskuun loppuun mennessä vapaaajattelijat olivat tänä vuonna maksaneet 7048 kirjeen postimaksun. Kirkosta erosi viime vuonna vajaat 27 000jäsentä, ja siihen liittyi l0 000 ihmistä.

www.tampereenseurakunnat.fi

Tampereen seurakuntien nettisivuilta löytää uutuutena Kuulu kirkkoon! -sivuston. Se esittelee pari perusmallia kirkkoon liittymisestä.

Kastettu, rippikoulun käynyt tamperelainen voi tulostaa sivuilta kaavakkeen, jolla liittyminen kulkee ilmaiseksi seurakuntien keskusrekisteriin. jos kaste tai rippikoulu puuttuu. ei liittyminen onnistu pelkällä lomakkeella, mutta liittymishalustaan sillä voi ilmoittaa. Jatko on hoidettava muualla kuin virtuaalimaailmassa. nettikastetta tai rippikoulua ei ole. Tampereella erosi viime vuonno kirkosta lähes 1800 seurakuntalaista ja liittyi noin viisisataa