Sunnuntaina olin Käpylän kyläjuhlilla. Se on aika hyvä festivaali, ja sinne tulee porukkaa eri puolilta Helsinkiä, koska se on niin hyvä festivaali. Törmäsin muutamiin tuttuihin ja näin erään ala-astekaverini ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen. :)
Käpylän kyläjuhlissa oli ns. hippivanhempia (vapaa kasvatus), ja kauppakeskuksissa on paljon stressaavia vanhempia, ja Nuuksiossa on paljon kasvatussuuntautuneita vanhempia. Kaikki nämä porukat ovat tarpeeksi isoja, että ne pystyvät pyörimään omissa ympyröissään. Joskus mietityttää, millainen oikeastaan on ihmisten enemmistö, mutta useammin tuntuu siltä, ettei sellaista vain yksinkertaisesti ole. "Tavallisista" ihmisistä kuulee mielipiteitä useimmiten silloin, kun joku haluaa korostaa omaa tavallisuuttaan tai erikoisuuttaan (erikoista).
Olen kehittänyt vielä eteenpäin linkkien ehdotusominaisuutta. Ensin se etsi muokatun sivun sisältöä muiden sivujen nimistä, nyt se etsii muiden sivujen nimiä muokatun sivun sisällöstä. Vanha systeemi suosi linkkejä sivuihin, joiden nimet ovat pitkiä, uusi suosii linkkejä sivuihin, joiden nimet ovat lyhyitä. Oikeasti tarvittaisiin varmaankin jonkinlaista symmetristä vertailua editointietäisyyksien perusteella, mutta Pythonilla sellaisen toteutus on kovin hidasta, ellei siihen ole valmista C-kirjastoa. (Näyttää muuten olevan: http://www.mindrot.org/projects/py-editdist/) (Kivasti kirjoitettu artikkeli oikaisuluvusta: http://norvig.com/spell-correct.html)
Editointietäisyys on muuten todella mielenkiintoinen aihe. Muistelen hierarkkisten tietorakenteiden diff-algoritmia.
Ai niin, yksi juttu vielä: kovat tieteet ja ihmissuhteet.